asdf

2014 legjobb filmjei a MoziStar szemével

2014-ben is jobbnál jobb, vagy kevésbé jó filmek vártak minket a mozikban. Nagyon sok filmnél hangzott el, hogy az év legjobban várt filmje, amit mindenki maga döntsön el, hogy melyiket várta leginkább. Mi 2014-ben, ezért a 14 filmért voltunk odáig.

12 év rabszolgaság

Bemutató dátum: 2014. január 2.

A film Solomon Northup életének szívszorító gyötrelmeit meséli el, ami igaz történeten alapszik. Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong’o, Michael Fassbender és Brad Pitt főszereplésével egy magható és izgalmas filmet kaptunk, amihez Hans Zimmer szolgálta a zenét, ami ismét magávalragadóra sikerült.

Mielőtt meghaltam

Bemutató dátum: 2014. március 6.

Matthew McConaughey a filmben nyújtott alakításával beírta magát a filmtörténelembe, amit Oscar-díjjal is jutalmaztak. A '80-as évekTexasában járunk, ahol egy Ron Woodroof nevű cowboy habzsolta az életet: drogfüggő, alkoholista, védekezés nélkül szexel mindenkivel nem veti meg a szerencsejátékot sem. Ám amikor megfertőződik AIDS-szel és az orvosa szerint már mindössze harminc napja van hátra, akkor kezdődik főhősünk jellemfejlődése. Eleinte azzal küzd, hogy el kell fogadnia magát, majd közelebb kerül a többi beteghez, akik megváltoztatják benne a dolgokhoz való állását.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Bemutató dátum: 2014. május 22.

Bryan Singer rendezésében idén is oda tették magukat az X-Menek. Régóta vártuk a visszatérésüket, és nem okozott csalódást. Kaptunk bepillantást a jövőbe, de a problémát a múltban kellett keresni. Mystique, Logan, Magneto és Xavier professzor együtt vágtak bele a kalandos utazásba, amiben nem csak ők játszottak kulcsfontosságú szerepet. Ott volt például Higanyszál, akinek a szabadulós jelenetétől a fél világ elalélt. Látványos, izgalmas és szórakoztató mozi volt!

Csillagainkban a hiba

Bemutató dátum: 2014. június 5.

Hazel Grace Lancaster és Augustus Waters beteges szerelmének történetébe csöppentünk bele nyár elején. A John Green bestsellere alapján készült filmben a két főszereplő súlyos betegséggel küzd, akik egy önsegítő csoportban ismerik meg egymást. Kapcsolatuk különleges és őszinte. A történetben ők nem csak az életben maradásért küzdenek, hanem azért, hogy elérjék legfőbb vágyukat az életben, amíg még megtehetik, de mindeközben rájönnek, hogy egymás nélkül nem lett volna szép életük. Gyönyörű film!

A majmok bolygója - Forradalom

Bemutató dátum: 2014. július 17.

A majmok bolygója 2014-ben méltó folytatással bővítette palettáját. Ceasar nem csupán egy majom, intelligenciája olykor túlszárnyalja az emberét. A majmok és emberek közti külömbséget és az ebből adódó harcokat rendkívűl szépen árbrázolta a rendező, ami kihagyhatatlan mozi élményt biztosított. A színészi alakítások pedig emelték a film színvonalát.

A galaxis őrzői

Bemutató dátum: 2014. augusztus 14.

James Gunn brutálisan szórakoztató és látványos Marvel mozival örvendeztette meg a szuperhősös filmek kedvelőit. Nem csak akciódús és izgalmas volt, de a humor szintje is magas fokon égett. Kedvelhető karakterekkel és emlékezetes jelenetekkel vésődött az emlékezeteinkbe a film. Rocket és Groot nagy kedvenc lett, imádtuk!

Holtodiglan

Bemutató dátum: 2014. október 2.

David Fincher hihetetlenül fordulatos krimi/thrillerrel hökkentette meg a nézőket. Bámulatosan jól össze van rakva a történet, a színészi alakítások zseniálisak, legfőképp Rosamund Pike-ot emelném ki, aki Ben Affleck feleségét játszotta, rendkívűl hatásosan. Jó film, izgalmas és ravasz!

Harag

Bemutató dátum: 2014. október 23.

Brad Pitt tankja állta a sarat a Harag c. filmben! Kemény és ütős háborús filmet láthattunk októberben a mozikban. David Ayer rendezése drámaira, de ugyanakkor nagyon realisztikusra sikeredett. Kendőzetlenül láttatja a háború minden mocskát, gonoszságát, ármányságát. Felkavaró, de izgalmas film.

John Wick

Bemutató dátum: 2014. november 13.

John Wick nélkül nem lenne teljes a lista! Keanu Reeves rendesen oda tette magát. Ez a film inkább a pörgős, lendületes hangulata miatt volt megnyerő. Nincs helye lazsálásnak, csak bosszúállásnak, amit Mr. Wick elegánsan és brutálisan végzett el.

Szavak nélkül

Bamutató dátum: 2014. október 30.

Talán meglepő, hogy egy alig kapott figyelmet film egy ilyen listára felkerül. Nos, a Szavak nélkül sokkal több annál, mint, amennyit az előzetesben lát az ember. Egy olyan fiúról szól, aki születésétől fogva tolószékben él, végtagjait nem tudja használni és kommunkálni sem tud, de mindent ért, ami körülötte zajlik, és azt, hogy ezt mások is felfogják, egy életen át kell küzdenie. Az igaz történeten alapuló filmben a Dawid Ogrodnik formálja meg Mateusz-t, aki lehengerlő alakítást nyújt.

Csillagok között

Bemutató dátum: 2014. november 6.

Christopher Nolan filmje gigantikus utazásra csábított minket a csillagok közé. A Földet a pusztulástól csak Matthew McConaughey mentheti meg, aki Cooper szerpében zseniális volt, és hozta az elvárt szintet, vagy még annál is jobbat. A tudományos okfejtések okoztak némi fejtörést, de a pazar látvány feledtette a kérdéseket egy pillanatig.

Förtelmes Főnökök 2.

Bemutató dátum: 2014. november 27.

Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) és Dale (Charlie Day) még mindig nagyon lököttek, és pont ez a jó az egészben. Az első részt felülmúlva, a Förtelmes Főnökök 2. kiváló szórakozást nyújt. Rengeteg poén, vicces jelenetek és remek színészek (kiváló szinkronnal) garantálják a kikapcsolódást!

A madagaszkár pingvinjei

Bemutató dátum: 2014. november 27.

Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény a legkedveltebb pingvineink lettek, akik végre saját, egész estés mozit kaptak. Kalandos útjuk során még jobban megismerhetjük milyenek is ők valójában. A történet egyszerű, a film pedig nagyszerű. Lendületes és szórakoztató kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A hobbit: Az öt sereg csatája

 Bemutató dátum: 2014. december 18.

A Tolkien-trilógia rajongók nagy örömére újra széles vásznon a hobbitok kalandjai, illetve csak egy, az utolsó. Méltó befejezéssel zárul Peter Jackson és a hobbit filmek rajongóinak utazása. Szemet gyönyörködtető látvánnyal esik egymásnak az öt sereg, ami utána számolva inkább tűnik több seregnek, de a lényeg inkább a csatán van és azon, hogy milyen szép átvezetést kap a film a Gyűrűk Ura felé.

Megosztás facebookon