asdf

Michael Fassbender 7 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Michael Fassbender ma ünnepli 37. születésnapját. Az ír-német színész hét legjobb szerepét gyűjtöttük össze.

7. Burton P. "Pat" Christenson technikai őrmester (Az elit alakulat)

Elit alakulat

A német színész Tom Hanks és Steven Spielberg második világháborús sorozatában kapta első komoly szerepét és ezzel vált ismertté. Az igaz történetet feldolgozó díjnyertes HBO műsorban Pat Christensen technikai őrmester szerepét kapta, egy létező személyt, ami mindig nagy kihívást jelent, főleg egy kezdő számára, de ő könnyedén vette az akadályt és már itt bebizonyította, hogy igenis jó színész. 

6. Magneto (X-Men: Az elsők)

X-Men Az elsők

Az X-Men: Az elsők című mutánsos képregényfilmben az Ian McKellen által életre keltett Magneto fiatalabb énjét keltette életre, ami igencsak egy hatalmas kihívás, hiszen egy kétszeres Oscar-jelölt színészlegenda alakításának színvonalát kellett hoznia. Nagyszerű választás volt a szerepre, lenyűgözően hozta a már kész figurát és rengeteg érzelemmel gazdagította játéka a karakter múltját és motivációit. 

5. Stelios (300)

300

Bár Az elit alakulat hozta el számára az ismertséget, sztárrá a 300 című kult képregényfilm egyik szerepével vált. Zack Snyder klasszikusában Steliost, a hűséges spártai katonát játszotta, aki Leonidasz király oldalán harcolva esik el a Xerxes elleni harcban. Ez volt a színész első mozifilmje, amely megalapozta későbbi karrierjét, mint filmsztár, szóval tényleg rengeteg újítást köszönhetünk a 300-nak.

4. David (Prometheus)

Prometheus

Ridley Scott 2012-ben visszaért első komoly sikeréhez és elmesélte az Alien előzményeit, de a Prometheus ennél jóval tovább ment, egy teljesen új eredettörténetet hozott létre. Ian Holm után ezúttal Fassbender kapta az érzelmektől mentes android szerepét melnyek megformálásakor saját elmondása szerint David Bowie-ból merített ihletet és elődjénél jóval robotszerűbb, mégis emberi tulajdonságokkal is rendelkező figurát akart létrehozni. Sikerült is neki, alakításáért több díjra jelölték és a pletykák szerint a folytatásban több ilyen robot szerepében is láthatjuk majd egyszerre, ami mutatja, milyen népszerű volt a karakter a filmben.

3. Archie Hicox hadnagy (Becstelen brigantyk)

Becstelen brigantyk

Tarantino második világháborús mozijában ezúttal egy angol hadnagy szerepében láthatjuk Fassbender-t, aki Chruchill kérésére csatlakozik a nácik elleni merényletre készülő brigantyk csapatához. A rendkívül összetett szerepre a rendező először Simon Pegg-et akarta, de ő nem tudta elvállalni a Tintin forgatása miatt, de nem is baj, hiszen így lett tökéletes. A német, aki angolt játaszik, aki németet játszik, pont Michael Fassbender-nek való szerep.

2. Brandon (A szégyentelen)

A szégyentelen

Steve McQueen angol függetlenfilmes rendező kedvenc színésze Fassbender, mind a három eddigi alkotásában, a második filmjében még a főszerepet is neki adta. A szégyentelen egy szexfüggő férfi történetét meséli el botrányosan szókimondó módon, Fassbender például még teljesen meztelenül is látható benne. A 300 után szóval ismét a testével hódít a színész, de mindezek mellé zseniálisan drámai és mély színészi játék is párosul. A filmért jelölték Golden Globe és BAFTA-díjra is, Oscarra csupán a szerep merészsége miatt nem. 

1. Edwin Epps (12 év rabszolgaság)

12

Steve McQueen és Michael Fassbender azonban nem adta fel, elkészítették a 12 év rabszolgaság című megrázó igaz történetet elmesélő filmet, melyben Fassbender ezúttal nem főszerepben díszeleg, viszont annál nagyobbat alakít. Edwin Epps egy rendkívül brutális, könyörtelen és ostoba rabszolgatartó, aki pokollá teszi a négerek életét. Fassbender kezei között még sem lesz gonosz karakter, egyszerűen csak a negatív tulajdonságait emeli ki és teszi mindezt olyan nagyszerűen, hogy végre megkapta érte élete első Oscar-jelölését.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon