asdf

Kurt Russell 7 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Kurt Russell ma ünnepli 63. születésnapját, ezért összegyűjtöttük nektek eddigi hét legjobb szerepét.

7. Cash (Tango és Cash)

Tango és Cash

A nyolcvanas években igazi akciósztárnak számított, így kapta meg Sylvester Stallone oldalán a Tango és Cash című film főszerepét. bár eredetileg Patrick Swayze-t kérték fel rá, de szerencsénkre ő az Országúti diszkó miatt nem vállalta, így Kurt lehetett a nagypofájú zsaru. A műfajnak köszönhetően komoly színészi teljesítményre nem volt szükség, viszont kell egy óriási adag lezserség hozzá, különben nem máködik a film. Kurt Russel-nek pedig ez annyira jól áll, mintha pisztollyal a kezében született volna huncut mosollyal az arcán.

6. Nick Frescia (Az utolsó csepp)

Az utolsó csepp

Karrierjének csúcsán a legnagyobb sztárokkal együtt szerepelhetett, 1988-ban például Mel Gibson és Michelle Pfeiffer oldalán láthattuk Az utolsó csepp című filmben. Ebben a robbanásig feszült romantikus thrillerben egy olyan rendőrhadnagyot alakít, akinek gyermekkori legjobb barátjából drogdíler lett. Emiatt szép lassan ellenségekké válnak, de a helyzetet legjobban az mérgezi meg, hogy egy nőbe szerelmesek. Igazi drámai töltetű kőkemény thriller nagyszerű színészi alakításokkal, Russell még az Oscar-díjas Gibson oldalán is megállja a helyét.

5. Jack Burton (Nagy zűr kis Kínában)

Nagy zűr kis Kínában

Kurt Russell sikerét John Carpenter-rel közös filmjeinek köszönheti. Ezek közül a Nagy zár kis Kínában a legkönnyedebb, mégis az egyik legszórakoztatóbb. Ebben a fantasztikus akcióvígjátékban segítenie kell régi barátján, akinek a menyasszonyát elrabolta egy halhatatlan kínai varázsló. A film nagyszerűsége, hogy nem veszi komolyan saját magát, inkább parodizálja a hasonló alkotásokat, ennek köszönhetően nem csak mesés, izgalmas, de rendkívül vicces is, amelybe tökéletesen illeszkedik Russell macsó stílusa.

4. Jonathan O'Neil (Csillagkapu)

Csillagkapu

Roland Emmerich filmje a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású sci-fije, melynek alapján számtalan sorozat és játék készült. A Csillagkapu-láz a Kurt Russel főszereplésével 1994-ben készített filmmel robbant ki. Ő annak a sokat próbált katonai alakulatnak a vezetője, akiket átküldenek a kapun, hogy felfedezzék a távoli univerzumokat. Ha akcióról van szó, akkor nem tud hibázni és ezen az elképesztő látványvilág sem változtat.

3. Drew Stephens (Silkwood)

Silkwood

A Silkwood című film egy igaz történetet bemutató 5 Oscar-díjra jelölt dráma. Karen Silkwood egy vegyi angyagokat előállító gyárban dolgozik, ahol a sugárzó anyagok miatt komoly veszélynek van kitéve. Felszólal az ügy mellett, de nemsokára egy tisztázatlan autóbaleset áldozata lesz. Kurt Russell a Meryl Streep által alakított karakter pasiját játsza, aki szintén a gyárban dolgozik. Karrierjének legdrámaibb alakítása, melyért Golden Globe-díjra jelölték.

2. MacReady (A dolog)

Dolog

Minden idők egyik legjobb horrorfilmjében egy antarktiszi kutatóbázison elszabadul valami gyilkos dolog, de senki nem tudja, hogy micsoda. Mivel az idegen anyag képes bármit leutánozni, ezért egy idő után már nem bízhatnak senkiben, így a kutatók egymás nyakának ugranak. A legbátrabb és garantált túlélő közülük Kurt Russell, aki hatalmas szakállal és elképesztően lazán veszi fel a harcot a kétségekkel és az ismeretlen cuccal.

1. Snake Plissken (Menekülés New Yorkból)

Snake Plissken

Legzseniálisabb alakítását szintén Carpenter egyik filmjének köszönheti, a Menekülés New Yorkból című kultikus akciófilmben a félszemű exzsoldos Snake Plissken szerepében láthattuk. Az apokaliptikus jövőben New York egy fallal körbezárt börtön, ahol a káosz az úr. Ide kell bejutnia hősünknek, hogy kimentse az elnököt, miközben testébe halálos chipet ültetnek. Kurt könyörtelen, vérprofi és minden porcikájában maga az akció, úgyhogy vérfagyasztó jelenetekből és a filmtörténelem legtökösebb beszólásaiból nincs hiány.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon