asdf

Lexikon

12 év rabszolgaság

Egy afroamerikai férfi igaz története a nyolcszázas évek második felének Amerikájából.

12 majom

A 12 majom (Twelve Monkeys) egy 1995-ben készült amerikai sci-fi film Terry Gilliam, a Monty Python társulat egykori tagjának, rendezésében. Az időutazásos történetet Chris Marker A kilátóterasz (1962) című fénykép-regénye inspirálta, mely fekete-fehér állóképek segítségével meséli el a történetet. Az idő és az emlékezés problémái köré szerveződő történetben a főszerepeket Bruce Willis, Madeleine Stowe és Brad Pitt játsszák.

127 óra

A 127 óra 2010-ben bemutatott brit–amerikai életrajzi dráma, kalandfilm, melynek producere és társszerzője Danny Boyle. A film főszereplője James Franco.

2 kaliber

A népszerű képregény alapján készült, könnyed hangulatú thriller az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik és Az olasz meló hangulatában készült. Kiváló főszereplőit nagyszerű mellékszereplői gárda támogatja!

2012

Jackson Curtis író a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, a kormány elhallgatta, hogy közeleg a világvége. A maja prófécia szerint az apokalipszis 2012-ben következik be.

2020: A tűz birodalma

Poszt-apokaliptikus fantasy egy olyan világról, ahol a sárkányok uralják a Földet.

22 Jump Street - A túlkoros osztag

A rossz rendőr is hasznos - ha tejfeles képű. A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között. Jenko (Channing Tatum) nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt (Jonah Hill) még pufi is.

3 nap a halálig

A Terminátor: Megváltás rendezőjének legújabb akciófilmjében Kevin Costner egy haldokló titkosügynököt alakít, aki utolsó bevetésére indul.

300 (Háromszáz)

A Frank Miller (Sin City) képregénye alapján készülő film a Thermopülei csata látványos és vad filmes feldolgozása. A történetben Leonidas király és 300 spártai katona harcolt halálukig a Xerxes vezette több ezres perzsa hadsereg ellen.

300 - A birodalom hajnala

Az immár legendássá és klasszikussá vált 300 folytatása éppen azon a három napon játszódik, mint az eredeti film: a középpontban ismét a különleges látványvilággal újraalkotott és újraálmodott csaták állnak.

360 (Háromszázhatvan)

Arthur Schnitzler klasszikusát, A körtáncot a kortárs és múltbeli történelmi témákkal foglalkozó filmek forgatókönyveinek (Az utolsó skót király, A királynő, A másik Boleyn lány, Frost/Nixon) szerzőjeként ismert Peter Morgan dolgozta át 21. századi történetté. A filmet az Isten városa és Az elszánt diplomata című alkotásaival világhírűvé vált rendező, Fernando Meirelles készítette. A főszerepeket olyan világsztárok alakítják, mint az Oscar-díjas Anthony Hopkins, az Oscar-díjas Rachel Weisz, az Oscar-jelölt Jude Law, Ben Foster és Moritz Bleibtreu.