asdf

21-es terem

VÉSZMADARAK - Ajánló

2021. július 25.
Rég volt már könyves ajánló, és ugyan ez nem filmes könyv (egyelőre), de elképesztően intenzív, izgalmas és baromi jó a sztorija. A Fumax kiadó által kiadott VÉSZMADARAK egy stílusos, lendületes és tipikusan a "nem tudod letenni könyvek" közé tartozik! Ami biztos, a Miriam Black regények tévésorozat adaptációja már előkészületben van. Kíváncsian várom!

A Marvel könyvek Magyarországra érkeztek!

2019. március 28.
A Kolibri Kiadó jóvoltából új időszámítás kezdődik a Marvel rajongók számára, hiszen már nemcsak a képernyőkön találkozhatnak kedvenc szuperhősükkel és gonoszukkal, de áprilistól könyvekkel is gyarapíthatják a gyűjteményüket.

Gyilkosság ​az Orient expresszen - Könyvkritika

2017. november 15.
Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozata már a mozikban! Ennek örömére a Gyilkosság az Orient expresszen című könyv vadonatúj borítót kapott, ami annyira szép, hogy az ember egyből kedvet kap újra olvasni a történetet, még úgyis, hogy tudja mi a vége.

Carol - Könyvkritika

2016. február 22.
A Carol-t nem véletlenül övezte már a startvonalnál feszült várakozás. A kritikusok szerint ugyan maga a film nem hozta azt a tabu-bontogató szintet, amit elvártak volna tőle, ám a könyv tényleg bepillantást enged egy olyan korba, ahol „tiltott gyümölcsnek” számított a saját nemünkhöz való vonzalom. Mindez ráadásul kapott egy leírhatatlan lírikus köntöst.

Az 5. hullám - Könyvkritika

2016. február 21.
Éreztem, hogy írott formában az 5. hullám szórakoztatóbb és értékelhetőbb lesz, mint a botrányosan gyenge mozis feldolgozás. Ettől függetlenül tartom azt, amit a kritikámban is írtam: ez is, akárcsak Az útvesztő: Tűzpróba, túlontúl young adult. De arra viszont mindenképp jó volt, hogy levonjam a végső tanulságot: végleg kinőttem ebből a műfajból.

A tenger szívében – Könyvkritika

2016. január 10.
Nathaniel Philbrick sem úszta meg - bár a jogokért kapott vaskos csekk miatt bizonyára nem is bánta -, hogy a könyvéből, a nemzetközi és hazai kritikákból kiindulva, középszerű, pátoszos adaptációt készítsenek. Holott az alapanyag adott volt egy grandiózus, lélekemelő és sokkal mélyebb mozihoz.

A marsi - Könyvkritika

2015. október 25.
A párhuzamot nem kell teljesen komolyan venni, és némiképp talán túlzásnak is tűnhet, de a történet szempontjából Andy Weir-karaktere volt az, aki marsi telepesként elsőként tárta fel előttünk az Új Világot. A Mentőexpedíció röviden összefoglalva egy igazi túlélő történet, ami a lehető leghitelesebben próbálja meg rekonstruálnia a marsi körülményeket.

Tűzpróba – Könyvkritika

2015. október 04.
Van egy olyan tézisünk, miszerint a könyvadaptációknál az eredeti forrásanyag sokkal szórakoztatóbb, jobb, teljesebb élményt tud nyújtani. Ez a megállapítás az esetek többségében meg is állja a helyét, ám az Útvesztő-regényfolyam a szabályt erősítő kivétel. De az is lehet, hogy csak eljárt felettem az idő.

Papírvárosok - Könyvkritika

2015. július 25.
Plátói szerelem, kaland, rejtélyes eltűnés és saját életünk csodájának felismerése - ez a néhány szó jellemzi John Green Papírvárosok című könyvét. John Green-t nem kell bemutatni, sokak számára végleg bevéste magát az emlékezetbe a Csillagainkban a hiba c. könyvével, ami a New York Times listavezető beststeller-évé vált.

A 44. gyermek - Könyvkritika

2015. május 18.
Azokat a könyveket és filmeket kedvelem leginkább, amelyek igaz történeteket mesélnek el. Ezekben a sztorikban az a legdurvább, amikor egy váratlan és hihetetlen fordulat vagy cselekmény hasítja bele a tudatunkba, hogy ez valóban megtörtént, ilyenkor alig lehet feleszmélni, hogy embereknek miken kellett keresztül menniük.

Csillagainkban a hiba - Könyvkritika

2015. április 17.
Hazel Grace Lancaster és Augustus Waters szó szerint beteges szerelme egy megható, de ugyanakkor elgondolkodtató történet. A rákkal küzdő fiatalok sztorija nem túl vonzó első hallásra, de mégis azt kell mondjam a Csillagainkban a hiba története magával ragadó.

A szürke ötven árnyalata - Könyvkritika

2015. február 12.
E. L. James erotikus könyve kapott hideget-meleget egyaránt. A szürke ötven árnyalata mégis az utóbbi évek egyik legnagyobb sikere az olvasók körében. Az erotikus könyv óriási példányszámban kelt el, hasonlóan az Alkonyat vagy a Harry Potter sorozatokhoz. Viszont E.L. James a kritikusok szerint nem nevezhető igazán írónőnek.