asdf

VÉSZMADARAK - Ajánló

Rég volt már könyves ajánló, és ugyan ez nem filmes könyv (egyelőre), de elképesztően intenzív, izgalmas és baromi jó a sztorija. A Fumax kiadó által kiadott VÉSZMADARAK egy stílusos, lendületes és tipikusan a "nem tudod letenni könyvek" közé tartozik! Ami biztos, a Miriam Black regények tévésorozat adaptációja már előkészületben van. Kíváncsian várom!
"Miriam Black tudja, hogyan fogsz meghalni." - ez volt az mondat, ami egyből felkeltette az érdeklődésemet, na meg persze a gyönyörű borító. Főszereplőnk, Miriam Black, aki ízig-vérig kemény csaj, sokszor megbotránkoztató és nem feltétlenül kedvelhető karakter, de esendősége miatt kicsit mégis. Nincs semmije és senkije, csak sodródik, a személye tökéletesen bele illik ebbe a rideg közegbe. Brutálisan mocskos szájú (már-már idegesítően), aki férfiakat megszégyenítő módon dönti magába a whiskey-t és nem riad meg a bunyótól sem.
VÉSZMADARAK_book
A magyar nyelv igazán választékos tud lenni, de jó párszor azért én is felkaptam a fejem, hogy #aztaqrva! Chuck Wendig könyve végig "road movie" hangulatot áraszt, amitől még kalandosabb az egész. Miriam képes látni az emberek a hálát, akihez csak hozzáér. Azért azt beláthatjuk, hogy ezzel a képességgel élni, eléggé megterhelő lelkileg. Mivel megakadályozni nem tudja az előre látott eseményeket, így hasznot húz a dologból. A halál idejét és helyét feljegyzi a noteszébe, aztán amikor eljön az ideje, a helyszínre megy és kizsebeli a halottakat. A cselekményt nagyon megdobja, hogy az író interjúban is bemutatja Miriam képességét, de megismerjük a múltját is, illetve néhány közjátékkal, furábbnál furább szereplők bukkannak fel.

Ha bírod a thriller-misztikus műfajt és a halállal kapcsolatos bizarr sztorikat, akkor ezt ne hagyd ki: https://bit.ly/fumaxkiado
Megosztás facebookon