asdf

Diane Keaton 5 legjobb szerepe

Diane Keaton 68. születésnapja alkalmából nézzétek meg, melyik öt szerep állt neki a legjobban szerintünk.

5. Bessie (Marvin szobája)

Marvin szobája

A Dumagép és a Szeretünk, Raymond című sorozatok rendezőjének első mozifilmjében Diane Keaton egy leukémiás nőt alakít, aki húsz évnyi hallgatás után felkeresi testvérét, ugyanis csak az ő gerincveleje segíthet neki a gyógyulásban. A beteg középkorú nő szerepében olyan nagyot alakított, hogy Oscar-díjra jelölték érte.

4. Erica Barry (Minden végzet nehéz)

Minden végzet nehéz

Ezúttal Diane Keaton egy kimért, merev irónőt alakít, akinek három lánya van. Egyikük egy gazdag, öreg férfival jár, aki miután szívrohamot kap, a nő házába kerül. Szép lassan összemelegednek, mindketten megváltoznak. Igazi szívderítő romantikus vígjáték, melyben olyan kiemelkedő alakítást nyújtott, hogy ezért is Oscar-díjra jelölték. Teljesen jogosan, Jack Nicholson-nal nagyszerű párost alakítanak.

3. Louise Bryant (Vörösök)

Vörösök

Warren Beatty történelmi filmjében Keaton egy amerikai újságírónőt alakít, aki szélsőséges baloldali nézeteiről volt híres. Végig követte John Reed útját a szovjet Oroszországban és hevesen támogatta a kommunistákat. Ezúttal is Oscar-díjra jelölték, a Vörösök óta egyedül a Napos oldalnak sikerült elérnie, hogy mind a négy színészi kategóriában (Legjobb színész, Legjobb színésznő, Legjobb mellékszereplő -férfi/nő) kategóriában jelölést kapjon.

2. Annie Hall (Annie Hall)

Annie Hall

Keaton sokáig Woody Allen múzsája volt, összesen nyolc filmet készítettek közösen és magánéletükben is közelebb kerültek. Ennek legkiemelkedőbb darabja az Annie Hall című film, ami kettejük kapcsolatából fogant és a valaha készült legjobb mozi a témában. Ilyen precízen, ilyen valóságosan és ilyen szórakoztatóan senkinek sem sikerült elmélyülnie benne. Diane Keaton meg egyszerűen elbűvölő és tökéletes, így meg is kapta érte élete egyetlen Oscar-díját.

1. Kay Adams (A Keresztapa-trilógia)

A keresztapa

Ha színészi teljesítményét tekintve nem is itt volt a legjobb, de ez a szerep állt neki a legjobban. A Keresztapa című filmmel vált igazán híressé, mint Michael Corleone, a maffiacsalád soronkövetkező fejének felesége. Már csak filmtörténeti szempontból is megkerülhetetlen, hiszen A Keresztapát minden idők második legjobb amerikai filmjének választották (Az aranypolgár után) és már az önmagában felér egy kitüntetéssel, hogy szerepet kapott benne, ráadásul ilyen fontos pozícióban.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon