asdf

Jason Bateman 5 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Jason Bateman a 46. születésnapját ünnepli. A színész legjobb alakításairól készítettük egy összeállítást.

5. Pepper Brooks (Kidobós - Sok flúg disznót győz)

Kidobós: Sok flúg disznót győz

Bár a Családi üzelmek rendezőjének első agymenésében csupán egy rövid mellékszerepet kapott, annál emlékezetesebbre sikeredett a lökött alakítása. A zilált hajú és iszonyatosan laza Pepper az ESPN nevű amerikai sportcsatorna sokadik adójának a bemondója, mely olyan kevéssé népszerű programokat közvetít, mint a film témáját képező kidobós. Minden idők legviccesebb sportriporteri alakítását nyújtja és megmutatja, milyen jó komikus is valójában.

4. Zoil ügynök (Paul)

Paul

A nagyszájú és szabadelvű űrlényről szóló vígjátékban végre negatív szerepkörben is láthattuk. A Paul névre hallgató földönkívülit évekre bebörtönző és megszökése után őt kutató kormányszerv szövetségi ügynökeként ezúttal a frászt hozza a főszereplőkre, egészen addig, amíg egy váratlan fordulat következtében ki nem derül, hogy mégis a mi jó öreg Jason Bateman-ünkkel van dolgunk, aki semmilyen szín alatt nem lehet gonosz. Öltönyben, fegyverrel a kezében is hiteles, ráadásul mindezek ellenére még így is nagyon vicces. 

3. Craig Gregory (Egek ura)

Egek ura

Jason Reitman keserédes romantikus vígjátékában egy olyan ember főnökét alakítja, akinek az a munkája, hogy kirúgjon másokat. Bár ezúttal sem főszereplő, csupán rövid epizódokban tűnik fel, annál jelentősebb és a Förtelmes főnökök című filmjével egybevetve igazán irónikus.

2. Nick Hendricks (Förtelmes főnökök)

Förtelmes főnökök

A főnök szerepe után ezúttal egy olyan alkalmazott bőrébe bújt, aki annyira gyűlöli gonosz és igazságtalan munkaadóját, hogy barátaival eldönti, megöli. Persze, ha valójában átlagos, kétbalkezes amerikai férfiakról van szó, akkor ez sokkal nehezebb, mint ahogy a fejükben eltervezték. Jason Bateman eddigi egyik legjobb szerepe, amelyet az idén érkező folytatás is bizonyít, ahol ismét jókat röhöghetünk majd a szerencsétlenkedéseken. 

1. Michael Bluth (Az ítélet: család)

A sorozatokkal ismertté váló Bateman élete legjobb és legemlékezetesebb alakítását is egy sorozatban nyújtotta, méghozzá a sajnálatosan rövid életű, de annál pozitívabb kritikai vízhangot kapó Az ítélet: család című vígjátéksorozatban. A gazdag és hazug Bluth család tagjaként olyan maradandó komikusi szerepet játszott, melyért Golden Globe-díjat is kapott.

Megosztás facebookon