asdf

Ben Kingsley 5 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Az év utolsó napján ünnepli hetvenedik születésnapját az Oscar-díjas angol színész, Ben Kingsley, úgyhogy összeszedtük az öt legjobb szerepét nektek.

5. Trevor Slattery (Vasember 3.)

mandarin

A Vasember harmadik részét sok bírálat érte a szuperhős egyik legnagyobb ellenségének, Mandarinnak a leértékelése, a filmben ugyanis Ben Kingsley keltette életre a rettegett terroristát, akiről hamarosan kiderült, hogy egy drogfüggő színész, akit az igazi rosszfiúk csupán figyelemelterelésből béreltek fel és tettek középpontba. A kegyetlen vezért és később a beszari, lepukkant színészt is olyan profizmussal keltette életre, hogy mindenkit rászedett.

4. Georges Mélies (A leleményes Hugo)

Hugo

Martin Scorsese 3D-s mesefilmjében Kinglsey a filmkészítés első nagy alakját, a francia Georges Mélies-t keltette életre egy lenyűgöző és szívhez szóló történetben. Az eleinte kemény, majd az emlékek hatására megnyíló szívű öregember rendkívül testhezűlló szerep volt számára, zseniális alakítást nyújtott.

3. Dr. Cawley (Viharsziget)

Viharsziget

Még Hugo előtt Kingsley és Scorsese csinált közösen egy igazi felnőtteknek szóló kemény thrillert is, ez volt a Viharsziget. Ezúttal is utólag kerül felszínre karakterének igazi jelleme, úgy látszik ebben rejlik a színész legnagyobb erőssége. Viszont a bonyolúlt történetben olyan alattomosan szövögeti a szálakat, hogy nem engedi a gyanút arra terelni, aki valójában a dolgok mögött áll.

2. Itzhak Stern (Schindler listája)

Schindler listája

Spielberg holokauszt drámájában a címszereplő Oskar Schindler könyvelőjét alakította, akinek a fejéből kipattant a zsidók megmentésének ötlete és aki saját kezével gépelte le a híres listát. A kétes figurák mellett Kinglsey másik nagy erőssége a valós személyek megjelenítése a vásznon, olyan őszinteséggel és erővel adta át a karaktert, hogy lyan érzésünk támad, mintha nem is filmet, hanem korabeli felvételeket látnánk.

1. Mahatma Gandhi (Gandhi)

Gandhi

Az indiai szabadsághős megjelenítédével vált igazán elismert színésszé, meg is kapta érte a Legjobb Férfi Főszereplőnek járó Oscar-díjat, amelyet azóta sem sikerült megismételnie. Az indiai származású angol színész nem csak eljátszotta, de egyenesen Gandhivá vált ebben a több, mint három órás életrajzi ópuszban, melyet minden idők egyik legjobbjakét tartanak számon.

 Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon