asdf

Reese Witherspoon 5 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Reese Witherspoon ma ünnepli születésnapját. Az amerikai színésznő többször megmutatta remek színészi képességeit, ebből összegyűjtöttük az 5 legjobb szerepét.

5. Tracy Flick (Gimiboszi)

Gimiboszi

Az Oscar-díjas Alexander Payne 1999-es vígjátékában egy törtető gimis lányt alakít, akinek viszonya volt egyik tanárával, akit ezért kirúgtak és felesége is elhagyta. Ezt követően a rendkívül népszerű Tracy indul az iskolai választáson és elsőre egyértelműnek tűnik, hogy ő fog nyerni, de amikor megpróbálja elcsábítani a választást vezető tanárt is, az mindent megtesz azért, hogy ne ő nyerjen. Reese Witherspoon rendkívül intelligensen formálja meg a romlott diáklányt, aki nem fél testét is felhasználni a siker érdekében, alakításáért Golden Globe-díjra jelölték.

4. Annette Hargrove (Kegyetlen játékok)

Kegyetlen játékok

Choderlos de Laclos francia író klasszikusnak számító művét, a Veszedelmes viszonyokat ültette át mai környezetbe Roger Kumble, akinek ez volt rendezői debütálása. A történet szerint a milliomos Sebastian és velejéig romlott mostohatestvére (hasonló karakter, mint a Gimiboszi Tracy-je) fogadnak, hogy nem tudja elcsábítani a szüzességet fogadó Annette-et. A fiú persze beveti minden trükkjét, de azzal nem számol, hogy végül beleszeret a lányba. Witherspoon karaktere pontosan olyan őszinte, szeretetreméltó és közben nagyon okos, hogy ez természetesen elkerülhetetlen, tagadhatatlanul a film legszimpatikusabb figurája. Reese ártatlan bájának és színészi tehetségének köszönhetően végig olyan rézésünk van, mintha önmagát játszaná, ettől működik annyira tökéletesen a szerep.

3. Evelyn Williams (Amerikai pszichó)

Amerikai pszichó

Bret Easton Ellis leghíresebb regényének filmváltozatában a szadista és elmebeteg üzletember, Bateman menyasszonyát alakítja. Bár a színésznőnek csak rövid szerep jutott a filmben és a legtöbb karaktertől eltérően őt nem mészárolja le brutálisan a főszereplő, mégis emlékezetes alakítást nyújtott ebben a kultmoziban, a szakítós jelenet pedig mára a filmtörténelem része.

2. Jennifer (Pleasantville)

Pleasantville

Gary Ross 3 Oscar-díjra jelölt fantasztikus vígjátékában Tobey Maguire ikertestvérét alakítja, akivel egy baleset folytán belekerülnek egy 50-es évekbeli szappanopera sorozatba. Hogy ne kerüljenek bajba, eljátszák a sorozat testvérpárját, közben viszont új életet lehelnek a felszínes, fekete-fehér világba és megváltoztatnak mindent. Ennek köszönhetően a film nagyszerűen játszik a színek kontrasztjaival, igazán egyedülállő alkotás, melynek Witherspoon az egyik vezéregyénisége. 

1. June Carter (A nyughatatlan)

A nyughatatlan

James Mangold neve legtöbbeknek a tavalyi farkas című film kapcsán lehet ismerős, pedig komolyabb dolgokat is csinált annál, például a Johnny Cash életét feldolgozó A nyughatatlan című mozit. Ebben Witherspoon az énekes kollegáját, June Carter-t alakítja, akibe a nős énekes beleszeret. A film jó részt az ő kapcsolatukat boncolgatja. Witherspoon olyan élethűen és drámaian játszotta el az énekesnőt, hogy Oscar-díjat és Golden Globe-díjat kapott érte. Ezúttal azonban nem csak színészi teljesítményével, d egyönyörű énekhangjával is lenyűgözte a közönséget.

Legutóbb pedig a Vadon című road-movie-ban alakított zseniálsat, amit +1 legjobb szerepnek fel is írunk a listára. 

Megosztás facebookon