asdf

Alan Rickman 5 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Alan Rickman, a Golden Globe-díjas angol színész 5 legjobb szerepét gyűjtöttük össze nektek.

5. Nottingham hercege (Robin Hood, a tolvajok fejedelme)

Robin HoodRobin Hood történetének egyik legsikeresebb feldolgozásában ő kapta a főgonosz Nottingham hercegének szerepét. Míg Oroszlánszívű Richárd a Szentföldön harcol, addig öccse veszi át a hatalmat. Teljességgel korrupt, zsarnoki és velejéig romlott, Rickman pedig tökéletesen hozza a figurát.

4. Harry (Igazából szerelem)

Igazából szerelemMinden idők egyik legnépszerűbb romantikus vígjátékában senki nem főszereplő, így Alan Rickman is a többi sztárhoz hasonló mértékű szerepet kapott. Egy nős családapát alakít, aki karácsony előtt félrelép a titkárnőjével, de lebukik, így csak csalódást és fájdalmat okoz feleségének. Komolyabb színészi teljesítményre nem volt szükség hozzá, mégis nagyon jól játszik, életet visz a karakterbe.

3. Metatron (Dogma)

DogmaJay és Néma Bob vallási ihletésű kalandjában Alan Rickman maga Isten hangja, egy arkangyal. Amellett, hogy rendkívül kifinomult alakítást nyújt, végre zseniális humorát is megmutathatta. Igazán fergeteges film nagyszerű poénokkal, ahol Ben Affleck és Matt Damon párosa mellett Rickman a legemlékezetesebb szereplő. 

2. Hans Gruber (Drágán add az életed)

die hard

Rickman Bruce Willis oldalán a Drágán add az életed című akciófilm főgonoszaként vált ismertté. A gátlástalan és erkölcstelen német terrorista figurája testhezálló szerep volt számára, ahol kiélhette minden ambícióját. Mai napig az egyik legjobb negatív karakter, az Empire Magazin minden idők 17. legjobb filmes karakterének választotta.

1. Perselus Piton (Harry Potter és a bölcsek köve)

Piton

Karrierjének legnagyszerűbb alakítását a Harry Potter-filmek mogorva tanáraként, Piton professzorként nyújtotta. Először az első filmben tűnt fel és egészen a legutolsóig benne volt a sorozatban. A karakter már önmagában zseniális, de Rickman olyan tökéletesen jelenítette meg, ahogyan arra senki más nem lett volna képes. Figurájának sötétsége adja meg mélységét, végig gonosznak hisszük, miközben végig ott a lehetősége annak, hogy valójában jó, de egészen halálig erre nem derül fény. Nem csak mi, és a világ, de a színész is legjobb szerepének tartja, így egyértelműen ez került listánk élére.

Megosztás facebookon