asdf

John C. Reilly 5 legjobb szerepe

John C. Reilly ma ünnepli a negyvenkilencedik születésnapját. Az Oscar-díjra jelölt színész rendkívül sokoldalú művész, főleg vígjátékairól ismert, de komoly művekben is láthattuk, ezért összegyűjtöttük nektek legzseniálisabb alakításait.

5. Reed Rothchild (Boogie Nights)

Boogie Nights

A zseniális Paul Thomas Anderson 3 Oscar-díjra jelölt felháborító klasszikusa a hetvenes évek amerikáját és a szárnyait bontogató pornóipart mutatta be. A film főként arról vált hírhedté, hogy az azóta szupersztárrá váló Mark Wahlberg előkapta a farkát az egyik jelenetben, de valójában egy igazán komoly, összetett és drámai alkotásról van szó. John C. Reilly Wahlberg egyik legjobb barátját és pornós munkatársát alakítja, akivel együtt süllyednek bele a hetvenes évek kokainittas mámorába, majd kitörésként megpróbálnka lehúzni egy dílert is, hogy fizethessék rockzenészi karrierjük kiindulópontját, melynek kapcsán egy iszonyatosan rossz, de annál viccesebb előadást láthatunk a két színésztől a studióban.

4. Noah Dietrich (Aviátor)

aviator

Howard Hughes a múlt század egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb amerikai figurája volt, egy tisztaságmániás milliárdos filmrendező, producer és pilóta, aki a legfelsőbb körökben mozgott. Életéről 2004-ben Martin Scorsese készített egy 5 Oscar-díjat kiérdemlő eposzt, melyben a főszerepet Leonardo DiCapriora osztotta, ekkor már másodjára. Mint mindenki más, ebben a filmben John C. Reilly is egy valós személyt, történetesen Noah Dietrich-et keltette életre, aki 1925 és 1957 között Hughes vállalatának a vezérigazgatója volt. 

Videó: ITT

3. Happy Jack Mulraney (New York bandái)

New York bandái

Még az Aviátor előtt Reilly szerepelt Scorsese még egy filmjében, a New York bandáiban, melyen a legendás rendező először dolgozott együtt az azóta állandó alkotótársává avanzsáló DiCaprioval. Az amerikai történelem elhallgatott részletét, vagyis a nagyvárosok utcáin tomboló erőszakot és New York rivális bandáinak harcát bemutató monumentális alkotásban kettős szerep jutott számára. A történet elején ugyanis a Döglött Nyulak nevű ír csoport tagja, de amikor egy összecsapásban alulmaradnak, átáll az ellenséghez és lázadóból korrupt rendőr lesz, akit később egykori bajtársai kegyetlenül kivégeznek árulásáért. 

2. Dan Brown (Az órák)

Az órák

A többszörösen díjnyertes és kultikus dráma, Az órák egy napba sűrítve meséli el három különböző időben élő nő boldogságkeresését. A sztori Virginia Woolf Mrs Dalloway című regénye köré épül, az első idősíkban az írónőt láthatjuk, a másodikban egy öngyilkossági hajlamokkal megáldott terhes háziasszonyt, aki a regényt olvassa, míg a harmadikban egy leszbikus nőt, aki konkrétan átéli a regény cselekményét. John C. Reilly a középső történetsíkban kapott szerepet, ő a Julianne Moore által alakított terhes asszony férje, akinek a meglepetés bulit szervezi szülinapjára, de közben elkalandozik a regényt olvasva.

1. Amos Hart (Chicago)

Chicago

John C. Reilly élete legkiemelkedőbb alakítását a hatszoros Oscar-díjas musicalban, a Chicagoban nyújtotta, melyért ő maga is megkapta élete eddigi egyetlen Oscar-jelölését. A Renée Zellweger által alakított karakter naív férjét játsza. A nő megöli a szeretőjét, mert átverte őt, majd mikor megvádolják a gyilkossággal, ostoba férjét ráveszi, hogy vallja azt, a férfi egy rabló volt. Végül nem sikerül és a nő börtönbe kerül, ahol végül mégis ismert lesz, vagyis inkább hírhedt, közben az egyetlen, aki végig kiáll mellette, az a felszarvazott férje. John C. Reilly alakítása egyszerre humoros, szomorú és mindezt csodálatos hangja művészi magasságokba emeli, kihagyhatatlan filmes élmény.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon