asdf

Drew Barrymore 5 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Drew Barrymore ma ünnepli születésnapját, ezért összegyűjtöttük nektek 5 legjobb szerepét.

Casey (Sikoly)

SikolyBár a Sikoly című filmben meglepően rövid szerepet kapott, de mindenképp az ő jelenete indította el a maszkos sorozatgyilkos rémesen sikeres történetét. A horror mesterének, Wes Craven filmjének kezdőjelenetében Drew épp filmezni készül, amikor egy telefonhívás megszakítja a popcorn készítésében. Aztán jön a sikítozás, menekülés és a vérfürdő. Barrymore egy horrorfilm sorozatgyilkosának legtökéletesebb alanya, rövid, de emlékezetes alakítást nyújt, olyannyira, hogy a Horrorra akadva első részében egyből ki is parodizálták.

Karen Pomeroy (Donnie Darko)

Donnie DarkoRichard Kelly első rendezésében egy irodalomtanárt alakít, akinek fontos szerepe van a fiú és szerelme kapcsolatának kialakulásában. Ezúttal is csak a háttérben tűnik fel, de annál jelentősebb a karaktere. Amikor a diákjainak felad egy novellát, melyben fiatalok pusztítják el egy öreg férfi otthonát, az iskolában vandalizmus üti fel a fejét, így egy ostoba szülő őt okolja mindezért, így kirugják. Igazán drámai alakítás, rendkívül mély gondolatokkal, végre megmutathatta, milyen komoly tehetséggel is van megáldva.

 

Rosie (Mindenki megvan)

Mindenki megvanA sok vígjáték és romantikus film után 2009-ben ismét drámaibb szerepet kapott Robert De Niro filmjében, ahol a színész egyik lányát alakítja. Az idős férfi újra össze akarja hozni családját, ezért egyenként meglátogatja mind a négy gyermekét. Barrymore karaktere egy Las Vegas-i táncosnő, aki el akarja vinni apját egy különleges étterembe, de végül egy otthoni vacsorával kell beérniük. 

Lucy Whitmore (Az 50 első randi)

50 első randiHa már a romantikus szerepekről van szó, akkor Barrymore és Adam Sandler második közös filmje a színésznő legjobb ilyen stílusú alkotása. A páros nagyszerűen mutat együtt, de ami igazán különleges a filmben, az az, hogy a karaktere egy olyan fiatal lány, aki egy baleset következtében elfelejt mindent ami vele történt, amíg alszik. Sandler mégis beleszeret és minden egyes nap megpróbálja meghódítani szíve hölgyét. 

Gertie (E.T. A földönkívüli)

etA gyermekszínész Barrymore Steven Spielberg klasszikus sci-fijével vált sztárrá. Az E.T. A földönkívüliben egy olyan kislányt alakít, aki összebarátkozik a kedves űrlénnyel. Ekkor mindössze hét éves volt és ennek köszönhetően megnyílt számára Hollywood kapuja. Olyan lenyűgöző alakítást nyújtott már ilyen fiatalon, hogy BAFTA-díjra jelölték.

Megosztás facebookon