asdf

George Clooney 5 legjobb szerepe

George Clooney születésnapjának alkalmából készítettünk nektek egy összeállítást eddigi öt legjobb szerepéről.

5. Danny Ocean (Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi)

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi

A dicső tizenegy című klasszikus heist film feldolgozásában Clooney a profi tolvajokból és bűnözőkből összeverődött banda vezetőjét és eszét, vagyis Danny Ocean-t alakítja. Rendkívül agyafúrt, elegáns és intelligens humorral megáldott figura, akinek sosem látod előre a következő lépését. Igazából színészkedésre nem volt sok szükség a filmben, bőven elég volt adnia a saját természetes sármját ahhoz, hogy tökéletesen életre keltse a simlis figurát. Tökéletes választás volt, elképzelhetetlen számomra, hogy bárki más legyen Danny Ocean és ez minden színész célja.

A filmről bővebben a Heti kedvenc rovatunkban olvashattok.

4. Archie Gates (Sivatagi cápák)

Sivatagi cápák

David O. Russell háborús szatírájában a Kelly hősei hangulatát idézik meg, de ezúttal a második világháború helyett a Perzsa-öbölben. Miután véget ér az Öbölháború, négy amerikai katona elkeseredett kutatásba kezd egy titkos iraki arany után. A szerepet eredetileg Clint Eastwood-nak szánták, de végül átírták Clooney számára. A rendező utólag azt nyilatkozta, hogy Clooney-nak kellett eljátszania, ezt így rendelte a sors. Így igaz, hiszen lenyűgöző alakítás nyújt az arany után kutató, közben az igazi irakot is felfedező katona képében. 

3. Seth Gecko (Alkonyattól pirkadatig)

Alkonyattól pirkadatig

Clooney a Vészhelyzet után csupán sorozatsztárként volt ismert, de filmekben nem nagyon kapott szerepet. A nagy kiugrást Tarantino és Rodriguez vámpíros mozija, az Alkonyattól pirkadatig hozta el számára. A tetkós bűnöző, Seth Gecko megszökött a börtönből testvére, a Tarantino által megformált Richard Gecko segítségével, hogy Mexikóba meneküljenek. Sajnos odaát nem a szabadság, hanem valami borzalom vár rájuk. Clooney ezúttal egy elvetemült bűnözőt alakít, aki komoly jellemfejlődésen megy keresztül, amikor szembesül a túlvilág jelenlétével. Bár egyszerű horrorfilmnek tűnik, rendkívül összetett színészi játékot igényeltek a szerepek, melyek közül az azóta igazi sztárrá váló Clooney a legemlékezetesebb és legzseniálisabb, hiszen a humorától kezdve a borzalomig és könyörtelenségig minden oldalát meg kellett mutatnia.

 2. Ryan Bringham (Egek ura)

Egek ura

Az Egek ura cím főszereplőjeként Clooney egy olyan férfit alakít, akinek az a munkája, hogy kirúg másokat. Nem csak lelkileg megviselő, de az országot járva igazán magányos meló is egyben. Ez a keserédes romantikus dráma az ő történetét meséli el. Mindeközben kedvencünk ismét leporolja klasszikus sármját és előveszi elegáns humorát, miközben ezúttal drámai oldalát is megmutatja. Ez annyira jól állt neki, hogy Oscar-jelölést is kapott érte. 

1. Everett McGill (Ó, testvér, merre visz az utad?)

Ó, testvér, merre visz az utad?

Clooney a Coen-testvérek filmjében nyújtotta élete legnagyszerűbb alakítását. A homéroszi Odüsszeián alapuló történet a gazdasági válság idejében játszódik és három szökött fegyenc különös kalandjait meséli el. A szatírikus fekete komédia főszereplője a rabokat a a szabadság felé vezető McGill, akit a bajszos Clooney alakít. Ebben a filmben mutathatta meg igazi komikusi vénáját és élhette ki magát a legjobban, ráadásul még énekelni is hallhatjuk. Egyszerűen zseniális minden pillanata, ahogy az amerikai színész játékánka minden apró mozzanata is.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon