asdf

George Clooney szinte csak barátokat keresett filmjéhez

  • Szerző: AnnMarie
  • Forrás: IC Press
Hollywood egyik legnehezebb filmes feladata a szereposztás: a készülő filmek alkotói ügynökök, közvetítők és a stúdiók elvárásai között tévelyegnek: az időpont-egyeztetés és az alku néha többet nyom a latban, mint egy jó forgatókönyv.Kivéve, persze, ha a filmest George Clooney-nak hívják.
A Műkincsvadászok (12) (Monuments Men, hazai bemutató: február 20.) szereplőgárdája már önmagában is rendkívüli: együttműködésük legalább olyan kivételes élményt ígér, mint Clooney másik, nagy csapatot mozgató kalandja, az Ocean’s-filmek. A II. világháborús történetben George Clooney mellett Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Cate Blanchett és Jean Dujardin játszik.
 
műkincs
 
Ilyen stábot nem lehet összehozni másképp, csak ha egyébként is haverok – mondta erről a film főszereplő-rendezője. – Nem vacakoltunk az ügynökökkel. Megkerültük őket.
 
A gyerekeket hoztam el a suliból, amikor kaptam George-tól egy sms-t, amiben csak ennyi volt: „ráérsz tavasszal?” – meséli Matt Damon. – Mikor hazaértünk, felhívtam, és nem kellett hozzá sok idő, hogy szerződjünk is.
 
Bill Murray régi haver, rögtön felhívtam a szerep kapcsán – meséli Clooney a toborzás titkait. – John Goodman-t Az Argo-akció premierpartiján támadtam le az ötlettel; szerencsére Cate telefonszáma is rég megvan. Egyedül Jean Dujardin-t kerestem meg az ügynökén keresztül. De legközelebb már ez sem fog előfordulni.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon