asdf

Brad Pitt hét legjobb szerepe

Brad Pitt nemzedékének egyik legismertebb és legnagyszerűbb színésze, illetve a világ legvonzóbb férfiai között tartják számon. Nem vállal túl sok szerepet, de azért évente legalább egy filmben megjelenik.

Karrierje során többször is járt Budapesten, legutóbb a Z Világháború című új filmjének forgatásán töltött el nálunk pár hetet. Legutóbb a Harag című filmben láthattuk őt. Ma pedig szülinapos Hollywood fenegyereke. Ennek örömére mi most összeszedtük nektek a 7 kedvenc Brad Pitt szerepünket.BradPitt

Louis de Pointe du Lac - Interjú a Vámpírral

Interjú a vámpírralAz Interjú a vámpírral (1994) című horror volt az első komolyabb produkció, amiben főszerepet kapott. Az Alkonyat filmek megjelenése előtt még nem csak a tini lányok élvezték a vérszívókról szóló történeteket, az Anne Rice regényéből készült mű igazi drámai alkotás. Louis több száz évnyi halhatatlanság után úgy dönt, elmeséli életének teljes és igaz történetét egy újságírónak. Megjelenik szerelem, barátság, halál és a pokoli éhség a vér után. A maga nevében egyedülálló volt azzal, hogy a vámpír szemszögéből mutatja be a történteket. Brad Pitt nem hagyta cserben a producereket, zseniálisan alakítja az öröklétre kárhoztatott, szomorú tekintetű arisztokratát.

 

Joe Black - Ha eljön Joe Black

Joe BlackA Ha eljön Joe Black (1998) című filmjében ezúttal nem mást alakít, mint magát a halált. Vagyis pontosabban egy fiatal fiút, akinek a testét a halál felhasználja, hogy tapasztalatokat szerezhessen az emberekről. Egy média mogul (Anthony Hopkins) vezeti körbe a világban, mutatja be az érzéseket neki, míg végül beleszeret a lányába. Ebben a misztikus romantikus drámában Brad Pitt tökéletesen alakítja a világra gyermekként csodálkozó, de érzelemmentes halál figuráját. 

 

Jeffrey Goines - 12 majom

Jeffrey GoinesA Monty Python csapat tagjaként ismerté váló Terry Gilliam rendezőként is többször megmutatta tehetségét. Az 1995-ös 12 majom című alkotása egy olyan sci-fi, amiben időutazástól kezdve gyilkos víruson át minden megtalálható. Bruce Willis oldalán Brad olyan hitelesen alakítja az őrült figurát, hogy a nézőben felmerül a kérdés, vajon igazából is bolond?! Természetesen nem az, csupán ez volt az első olyan szerepe, amiben megmutathatta, mennyire zseniális színész is valójában, hogy nem csak az a szívtipró, akinek megbélyegezték.

 

Tyler Durden - Harcosok klubja

Tyler DurdenA Chuck Palahniuk kultregényéből készült Harcosok klubja (1999) című film megjelenése óta hatalmas rajongótábort szerzett magának. Tyler Durden karaktere a teljes lázadás lenyomata, a pénzközpontú anyagias világ igazi ellensége. Brad Pitt ezúttal is megmutathatta, mennyire jól is csinálja az őrült figurát, olyannyira, hogy szerepe ma már legendássá vált. Rávilágít a világ jelenlegi legnagyobb problémáira, hogy teljesen elidegenedtünk egymástól, a reklámokkal irányítják az életünket, hogy gyakorlatilag önmagunk legnagyobb ellenségei vagyunk. A sokrétű társadalmi mondanivaló szócsöveként és a filmben kialakuló mozgalom vezéreként Pitt élete eddigi egyik legnagyobb alakítását nyújtotta.

 

Mickey O’Neil - Blöff

Mickey O’NeilGuy Ritchie 2000-es filmjében, a Blöff-ben egy vándor cigányt alakít, aki családjával mindenféle kétes minőségű holmi eladásával foglalkozik, miközben Angliát járják lakókocsijukkal. Beszéde szinte érthetetlen, első ránézésre csak egy nagyszájú simlisnek tűnik. Azonban szép lassan kiderül, hogy profi bokszoló, kis termete ellenére bármennyi ütést képes elviselni, sőt bárkit ki is üt. Olyannyira eltér minden eddigi szerepétől, hogy szinte rá sem lehet ismerni, de mégis annyira illik hozzá, hogy el sem tudnám képzelni, hogy bárki más játssza el helyette. Mickey O’Neil-ként egy sokoldalú zseni újabb arcát ismerhettük meg. 

Benjamin Button - Benjamin Button különös élete

benjaminb_posterEbben a modern kori mesében egy olyan különleges karaktert játszik, aki visszafelé éli le életét. Persze nem visszatekerve, hanem öregen születik, és végül csecsemőként hal meg. Ennek következtében egész élete rettenetesen bizarr. Miközben egyre több tapasztalattal gazdagodik, szerelembe esik Daisy-vel, úgy válik egyre fiatalabbá és felejt el mindent saját magáról és világáról. A Benjamin Button különös élete gyakorlatilag az emberi lét legnagyobb kérdéseinek metaforája, annyira lírai, hogy Brad Pitt-et Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra is jelölték érte. Tökéletes szerep Brad számára. 


David Mills nyomozó - Hetedik

David MillsMinden idők egyik legismertebb sorozatgyilkosos mozijában egy kezdő nyomozó szerepében láthatjuk, akit egyből a mély vízbe dobnak. A hét főbűn mintájára gyilkoló ismeretlen utáni nyomozás az emberi lét és nem lét mélységeibe kalauzolja el David Mills nyomozót, aki egyedül egy nyugdíjazására váró veterán segítéségére számíthat (Morgan Freeman). A Hetedik-et (1995) nyomasztó hangulata és elképesztően brutális látványvilága tette legendássá. Brad Pitt ezen a filmjén dolgozott először együtt David Fincher rendezővel, akivel azóta további két mozit hoztak össze eddig. (A listánkon is szereplő Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete).

Szerepeiből is látszik, hogy mennyire sokoldalú színész, igyekszik minél többféle karakter bőrébe bújni, sosem az egyszerű szerepekre pályázik. Legújabb filmjében a Harag c. filmben háborús hőst alakít. Isten éltesse Brad Pitt-et!

Megosztás facebookon