asdf

Pierce Brosnan 5 legjobb szerepe

Az egykori James Bond, vagyis Pierce Brosnan ma ünnepli 61. születésnapját, ezért karrierje eddigi öt legjobb szerepét gyűjtöttük nektek össze.

5. Sam Carmichael (Mamma Mia!)

Mamma Mia!

2008-ban az ABBA világhírű musicalének filmváltozatában az ír származású színész nem csak humorát, de énekhangját is megmutatta. A történet szerint ő egy ír-amerkai régész, aki a házasodni készülő Sophie egyik lehetséges édesapja, anyjának volt férje, aki a film végére persze ismét összejön vele. Bár a film története meglehetősen egyszerű, az ismert dalok és a nagyszerű színészek miatt hatalmas siker lett, amihez Pierce Brosnan is jelentősen hozzájárult, hiszen a rideg thrillerek után egy másik oldalát is megmutatta, ami legalább annyira jól áll neki.

4. Phileas Fogg (80 nap alatt a Föld körül)

80 nap alatt a Föld körül

Karrierje elején, mielőtt ismert lett volna, megkapta Jules Verne legismertebb regényéből, a 80 nap alatt a Föld körülből készült három részes minisorozat főszerepét. Mellette a Monty Python csapat híres tagja, Eric Idle, valamint Peter Ustinov is szerepel benne, de számos tévésztár is feltűnt egy-egy jelenet erejéig. Az útvonal sokkal rázósabb, mint a könyvben, plusz rengeteg hozzáadott utalást tartalmaz a kor társadalmára és ismert embereire, a regény egyik legjobb feldolgozása.

3. Thomas Crown (A Thomas Crown ügy)

A Thomas Crown ügy

A Die Hard és a ragadozó rendezője, John McTiernan fogta Steve McQueen klasszikus rablós moziját és kicsit modernizálta, átírta a sztoriját, majd a főszerepet Pierce Brosnan-nak adta és elkészítette a saját verzióját. Az akkori ügyeletes James Bond tökéletes választás volt a kimért milliárdos szerepére, aki annyira beleunt, hogy bármit megtehet, hogy heccből műkincseket rabol. A sztorit pedig tökéletesen alakítja a szerelmi szál, vagyis az utána nyomozó rendőrnővel való kapcsolata és macska-egér harca.

2. Donald Kessler (Támad a Mars!)

Támad a Mars!

Tim Burton tudományos fantasztikus fekete komédiájában a Marsról érkező űrlények békét színlelve lerohanják bolygónkat. Donald Kessler az amerikai elnök egyik tanácsadója, egy elismert, de felfuvalkodott és sekélyes tudós, aki bedől az űrlények taktikájának és szorgalmazza a fajok közötti békét. Ironikus módon a lények elrabolják, levágjk a fejét és gépekkel tartják ébren. Nagyon groteszk, nagyon ironikus és fergetegesen vicces szerep, Brosnan a parádés sztárgárda ellenére is kiemelkedően jó, meg aztán így még sosem láthattuk a színészt.

1. James Bond (Aranyszem)

Aranyszem

Timothy Dalton után 1995-ben Pierce Brosnan lett a következő James Bond. Összesen négy filmet készített a 007-es ügynökként, de az első, a Martin Campbell által rendezett Aranyszem sikerült a legjobban. Ebben a nagyszabású akciómoziban minden van, ami egy Bond kalandhoz kell, ráadásul Brosnan a legnagyobb elődökhöz méltó nyugodtsággal és eleganciával, de eddig szokatlan brutalitással és vadsággal formálta meg a karaktert, mely később Daniel Craig verzióját is ihlette.

 

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon