asdf

Visszatérhet a James Bond-filmek egyik legismertebb főgonosza

  • Szerző: P. Kristóf
Visszatérhet a brit titkosügynök ősellensége a következő James Bond filmben.

Blofeld először az Oroszországból szeretettel című Bond-filmben tűnt fel, mint főellenség, ám sokáig nem lehetett látni az arcát, csupán macskáját simogató kezét. A szupergonosz ezek után több filmben is visszatért, mint a SPECTRE nevű bűnszervezet feje és a brit titkosügynök legnagyobb ősellensége. Igazi ikonná vált, rengeteg hasonló gonosz karaktert mintáztak róla, például az Austin Powers sorozat Dr. Genyáját is. Az ördögi zsenit Ian Fleming és Kevin McClory alkotta meg, míg a karakter jogait az utóbbi bírtokolta. Az MGM már évtizedek óta perben állt vele, majd 2006-ban bekövetkezett halála után az örökösével, hogy visszaszerezzék a jogokat, de egészen mostanáig nem sikerült nekik.

Blofeld

Most azonban végre sikerrel jártak, megnyerték a pert és ezzel a James Bond-filmek összes jogát, szóval semmi akadálya annak, hogy Blofeld feltűnjön a következő moziban. Már korábban is felröppentek pletykák arról, hogy a 21. században Quantumra átnevezett SPECTRE vezetője lehet Daniel Craig nagy ellenfele, most végre azonban minden adott a dologhoz.

A Skyfall sikerét követően a Bond 24 munkacímen futó produkciót is Sam Mendes rendezi és egyelőre semmit nem lehet tudni a történetéről. Az viszont már biztos, hogy Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris és Ben Wishaw visszatérnek a folytatásban, mely 2015. november 6-án kerül majd a mozikba.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon