asdf

John Williams visszatér a nyugdíjból

  • Szerző: Marcika
  • Forrás: IC Press
A világ egyik legsikeresebb zeneszerezője két film miatt visszatér a nyugdíjból, ezúttal tényleg utoljára. Az első film A könyvtolvaj zenéjéért rögtön meg is kapta a 49. Oscar jelölését.
Mi az összefüggés a Tatooine és egy német kisváros lakóinak 1943-ban játszódó története között? A kérdés nem teljesen őrült, van rá válasz. És az: John Williams. A jövő héten a 82 születésnapját ünneplő filmzene-mester e két film kedvéért hagyta ott a nyugdíjas életet: nemcsak a Star Wars 7. része zenéjének megkomponálását vállalta el, hanem A könyvtolvaj-ét is (The Book Thief, hazai bemutató: január 30.) – de megérte: Oscar-díjra jelölték érte.
williamsstarwars
 
Igaz, az ősz mester már megszokhatta a legnagyobb filmes elismerést: ez a 49. jelölése. John Williams azt nyilatkozta, azért vállalkozott a történelmi film zenéjének megalkotására, mert megtetszett neki a megható, izgalmas sztori; és nagyon örült, hogy egy szörnyű világban élni próbáló gyerekfőszereplő kalandjai köré építheti romantikus, feledhetetlen muzsikáját. Azután jöhetnek a Jedik.
 
Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon