asdf

A Jóbarátok legjobb vendégszereplői

Pontosan ma tíz éve, hogy véget ért minden idők legsikeresebb vígjátéksorozata, a Jóbarátok. Nekünk is nagy kedvencünk a mai napig, ezért készítettünk nektek egy kis összeállítást azokról a sztárokról, akik egy-egy kisebb szerep erejéig feltűntek a szériában, hogy még színesebbé tegyék azt.

Brad Pitt

Karakter: Will Colbert

Évad: 8. évad

Ki ő: Ross és Monica régi középiskolai barátja, aki annyira kövér volt, hogy mellette még a fiatal Monica is soványnak tűnt. 

Emlékezetes pillanat: Will egy hálaadás vacsorára érkezik régi barátjaihoz, melyen szembesülnek vele, hogy a kövér fiúból sovány és szexi felnőtt lett. A megdöbbenést követően az asztalnál elmeséli, hogy Ross és ő megalapították a Rachel-t utálók klubját, melyen keresztül elterjesztették róla, hogy hermafrodita. 

George Clooney

Karakter: Dr. Michael Mitchell

Évad: 1. évad

Ki ő: A Vészhelyzetből megismert sármos orvos, aki ezúttal egy másik sorozatban, másik néven praktizál, de a karaktere egy és ugyanaz.

Emlékezetes pillanat: Az orvosi vizsgálaton Rachel Monica egészségbiztosítását használja, ezért amikor elhívja a sármos doktort és szintén a Vészhelyzetben szereplő kollegáját (Noah Wyle) egy duplarandira, akkor egymást kell alakítaniuk, nehogy lebukjanak, de ez végül egy rendkívül kínos helyzetbe torkollik.

Julia Roberts

Karakter: Susie Moss

Évad: 2. évad

Ki ő: Chandler régi iskolatársa, akit kisráckorában megalázott az egész suli előtt. Most Ross majmának filmforgatásán újra találkoznak és elkezdenek randizgatni.

Emlékezetes pillanat: Az egyik randiukon egy étterem mosdójában akar szexelni Chandler-rel, de miután levette az összes ruháját, ellopja azokat és magára hagyja őt egyetlen ruhanemüvel, mégpedig az ő bugyijában.  Ekkor derül ki, hogy csupán bosszút akart állni a gyermekkori sérelmekért. Chanderlnek így, egy szál  női alsóneműben kell hazajutnia az étteremből, amit elég nehéz megoldani. 

Sean Penn

Karakter: Eric

Évad: 8. évad

Ki ő: Phoebe ikertestvérének, Ursulának a volt vőlegénye. 

Emlékezetes pillanat: Miután rájön, hogy Ursula hazudott neki, szakít vele és helyette elkezd Phoebe-vel járni, aki viszont lévén az ikertestvére, teljesen ugyanúgy néz ki, mint Ursula, ez viszont nehézségeket jelent. Például a gonosz iker kihasználja a helyzetet és újra lefekszik a férfival, aki azt hiszi, hogy Phoebe-vel van együtt.

(3:51-től)

Bruce Willis

Karakter: Paul Stevens

Évad: 6. évad

Ki ő: Ross egyik barátnőjének az édesapja, aki utálja őt és ellenzi a kapcsolatukat, közben pedig Rachel-lel randizik.

Emlékezetes pillanat: Ross és barátnője az erdei házikóba mennek romantikázni, ám kiderül, hogy Paul és Rachel is oda készül, így Ross kénytelen az ágy alá bújni, nehogy megtalálja az apa. Ekkor rajtakapja őt, amint a tükörképéhez beszél és énekel.

Susan Sarandon

Karakter: Cecilia Monroe

Évad: 7. évad

Ki ő: Az Életünk napjai című szappanopera egyik sztárja, 

Emlékezetes pillanat: Amikor az Életünk napjai forgatásán belenézhetünk, milyen színészi tehetséggel is rendelkezik a díva, pofon vág mindenkit, dühében kiborítja a piáját, sír és kiabál. Persze mindezt ripacs módon és hibákkal teletűzdelve, ahogy egy szappanoperában illik.

(1:35-től)

Robin Williams

Karakter: Tomas

Évad: 3. évad

Ki ő: Egy idegen, aki odaül a kávézóban a hat jóbaráthoz, akik éppen beszélgetnek. 

Emlékezetes pillanat: Monica pont a magánéletéről szeretne a többieknek mesélni, amikor Tomas belekezd, hogy a neje megcsalja valakivel és jelenetet rendez, amitól a többiek szóhoz sem jutnak.

Billy Crystal

Karakter: Tim 

Évad: 3. évad

Ki ő: Tomas barátja, akivel odaül beszélgetni a hat jóbarát mellé a kávézóban.

Emlékezetes pillanat: Miután Tomas elsírja bánatát, beismeri, hogy valójában vele feküdt le a felesége, így a barátságuk látványosan ér véget a hat barát törzshelyén.

Dakota Fanning

Karakter: Mackenzie

Évad: 10. évad

Ki ő: Egy nyolc éves kislány, aki abban a házban lakik, amit Monica és Chandler meg akar venni. 

Emlékezetes pillanat: A kislány nem akarja, hogy eladják a házukat, így szövetkezik Joey-val, aki meg nem akarja hogy a barátai elköltözzenek. Kupaktanácsba kezdenek, aminek nevetségesnél nevetségesebb ötletek az eredményei, majd a kettejük szövetsége felbomlik, amikor Joey megtudja, hogy a kislány imád olvasni. 

Tom Selleck

Karakter: Dr. Richard Burke

Évad: 2. évad, 3. évad, 5. évad, 6. évad

Ki ő: Monica szüleinek a közeli ismerőse, egy fogorvos, aki a nagy korkülönbség ellenére beleszeret Monicába és járnak is egy ideig. 

Emlékezetes pillanat: Miután szakítottak, egy ideig nem találkoznak, ez azonban mindkettejüket megviseli, Richard még a bajuszát is levágatja. Bizony, amikor újra összefutnak, Tom Selleck a legendás bajsza nélkül szerepel egy rövid ideig!

Selma Blair

Karakter: Wendy

Évad: 9. évad

Ki ő: Chandler munkatársa.

Emlékezetes pillanat: Karácsony este Chandler bent marad a cégnél, mert dolgoznia kell, egyedül Wendy marad vele, de csak mert rá akar hajtani. Miután visszautasítja a közeledését, ráeszmél, hogy a feleségével kéne töltenie az ünnepet és hazarohan. 

Hugh Laurie

Karakter: Férfi a repülőn

Évad: 4. évad

Ki ő: Egy ismeretlen férfi, aki Rachel mellett ül a repülőn, amikor Ross esküvőjére igyekszik, hogy bevallja neki, szereti őt.

Emlékezetes pillanat: Összesen egy jelenete van, az viszont teljes egészében emlékezetes, hiszen az ismeretlen teljesen őszintén megfogalmazza véleményét Rachel tervével kapcsolatban és megmondja neki, hogy egy rettenetes ember.

Charlton Heston

Karakter: önmaga

Évad: 4. évad

Ki ő: A legendás Oscar-díjas színész, aki olyan klasszikusokban játszott, mint a Ben Hur, vagy A majmok bolygója. A sorozat szerint legújabb filmjében Joey is szerepet kap, így kerül a képbe. 

Emlékezetes pillanat: Joey bűzlik, így kénytelen belógni a színész öltözőjébe lezuhanyozni, ám ő rajtakapja és elkezd neki anekdotázni, aminek az a vége, hogy soha többé ne merjen betörni az ő területére.

Gary Oldman

Karakter: Richard Burke

Évad: 7. évad

Ki ő: Egy híres színész, akivel Joey legújabb háborús filmjét forgatja. Egy valamit azonban nem tudott róla, hogy alkoholproblémái vannak és beszéd közben erősen köpköd.

Emlékezetes pillanat: Amikor elpróbálják a szöveget, kiderül, hogy Burke remek színész, de az a képernyőn nem látszik, hogy beszéd közben köpköd, vagyis a közeli jeleneteknél beborítja Joey arcát nyálával.

Ben Stiller

Karakter: Tommy

Évad: 3. évad

Ki ő: Rachel pasija, aki első ránézésre teljesen normális, de a lány háta mögött valójában egy indulatokkal teli őrült, aki mindenkit leüvölt a legapróbb dolgok miatt is. 

Emlékezetes pillanat: Miután Rachel és Ross szakítanak, Tommy lesz a következő pasija, aki elmegy Ross-szal Joey színdarabjára. itt derül ki először, hogy valójában mennyire agresszív, amikor ráüvölt egy idős párra, akik az ő helyükön ültek. Persze eleinte senki nem hisz neki, azt hiszik, a féltékenység beszél belőle.

Michael Rapaport

Karakter: Gary

Évad: 5. évad

Ki ő: Egy rendőr, akivel Phoebe járt.

Emlékezetes pillanat: Miután Phoebe rendőrnek adja ki magát és zaklatja az embereket az utcán, belebotlik Gary-be, akiről kiderül, hogy tényleg rendőr, így el kell menekülnie. Gary azonban lenyomozza a címét és randira hívja, elkezdenek járni. Amikor elbúcsúzik tőle, egy rendkívül rossz viccet mond, amin senki nem nevet, csak Chandler, aki azzal indokolja, hogy a férfinak fegyvere van, nem mert ellenkezni.

Steve Zahn

Karakter: Duncan Sullivan

Évad: 2. évad

Ki ő: Phoebe meleg barátja, akivel összeházasodott, hogy amerikai állampolgár lehessen. 

Emlékezetes pillanat: Amikor Duncan visszatér hat év után, hogy közölje, el szeretne válni, mert rájött, hogy mégsem meleg és meg szeretne házasodni élete szerelmével. Mentegetőznie kell, hogy eddig azt hitte, a férfiakat szereti, de nem tehet ellene semmit, hiszen heterónak született, nem ellenkezhet.

Jean-Claude Van Damme

Karakter: önmaga

Évad: 2. évad

Ki ő: A legendás belga akciósztár, aki ekkor volt a karrierje csúcsán. A sorozat szerint éppen legújabb filmjét forgatja, melyben Ross majma is szerepet kapott.

Emlékezetes pillanat: Rachel és Monica meg akarják látogatni Ross majmát a forgatáson, ekkor futnak össze Van Damme-mal, aki elhívja Rachelt randira, de végül Monica megy el helyette. A randin kiderül, hogy azért, mert a színész édeshármasban szeretne szexelni vele és Drew Barrymore-ral.

Jeff Goldblum

Karakter: Leonard Hayes

Évad: 9. évad

Ki ő: Egy ismert színész és rendező, akinek legújabb darabjának egyik szerepére Joey-t is meghallgatták.

Emlékezetes pillanat: Leonard eleinte utálja Joey alakítását, de amikor úgy megy vissza a meghallgatásra, hogy majdnem bepisil, akkor sikerül meggyőznie őt, hogy jó színész, bár valójában csak alig bírja visszatartani a vizeletét, ezért furcsán rángatózik és kiabál.

Brooke Shields

Karakter: Erika Ford

Évad: 2. évad

Ki ő: Joey legnagyobb rajongója, aki azt hiszi róla, hogy valóban az az orvos, akit az Életünk napjaiban alakít, ezért elkezdi őt követni. 

Emlékezetes pillanat: Joey eleinte fél tőle, de amikor rájön, milyren dögös, akkor inkább kihasználja. Végül beismeri, hogy csak egy színész, de a nő nem hajlandó ezt elfogadni, ezért azt kell eljátszaniuk, hogy Joey valójában a sorozatbeli karakterének a gonosz ikertestvére, aki csak át akarja verni őt, így sikerül lekoptatni.

Isabella Rossellini

Karakter: önmaga

Évad: 3. évad

Ki ő: Golden Globe-díjas színésznő, Ingmar Bergman lánya, akit Ross felírt azoknak a sztároknak a listájára, akikkel lefeküdne, majd inkább kihúzta őt. Ezt követően Rossellini besltál a csapat törzyhelyére egy kávéért.

Emlékezetes pillanat: Miután Ross lehúzta a listájáról, besétál a kávézóba, ahol Ross természetesen egyből odamegy hozzá, de rendkívül gáz lesz a helyzet, amikor elmondja neki, hogy szeretne lefeküdni vele. Aztán amikor elveszi tőle a listát, meglátja, hogy nincs is rajta, így megmondja neki a magáét és távozik.

Paul Rudd

Karakter: Mike Hannigan

Évad: 9. évad, 10. évad

Ki ő: Phoebe barátja, akihez végül hozzá is megy.

Emlékezetes pillanat: Ross és Mike megpróbál összehaverkodni, így összejönnek egyik este, hogy bedobjanak pár sört. Végül rá kell jönniük, hogy semmi közös nincs bennük, így életük egyik leggázabb beszélgetése sül ki belőle.

Anna Faris

Karakter: Erica

Évad: 10. évad

Ki ő: A béranya, aki kihordja Monica és Chandler ikreit. 

Emlékezetes pillanat: Amikor megkérdezik a butus lányt arról, hogy ki a gyerek apja, kiderül, hogy ő sem tudja biztosra, lehet egy egyetemista és egy börtönben ülő gyilkos is.

Freddie Prinze Jr.

Karakter: Sandy

Évad: 9. évad

Ki ő: Ross és Rachel kislányának férfi dadusa.

Emlékezetes pillanat: Ross ki akarja őt rúgni, mert szerinte meleg és nem való dadusnak, ám amikor közölni akarja vele, olyan érzékenyen reagál, hogy Ross elsírja magát és teljesen kiborul.

Greg Kinnear

Karakter: Benjamin Hobart

Évad: 10. évad

Ki ő: Nobel-díjas paleontológus, Ross barátnőjének az exe.

Emlékezetes pillanat: Benjamin és Charlie, vagyis Ross barátnője a szakításuk óta először találkoznak. Charlie bemutatja őt Ross-nak is, aki hatalmas rajongója, így kínos kérdéseivel és közbeszólásaival teljesen elrontja a kettejük beszélgetését.

Winona Ryder

Karakter: Melissa Warburton

Évad: 7. évad

Ki ő: Rachel egyetemi diáktársa, akivel részegen csókolózott, de azt nem tudja, hogy a lány belészeretett.

Emlékezetes pillanat: Melissa úgy tesz, mintha nem emlékezne a csókra, mert attól fél, Rachel nem viszonozná szerelmét, ezért ő újra megcsókolja. Emiatt viszont előtörnek belőle az emlékek és bevallja, mennyire szereti, majd mikor kiderül, hogy Rachel-nek a csók nem jelentett semmit, zaklatottan elsiet, de előtte még egy búcsúcsókot kérne. 

Christina Applegate

Karakter: Amy Green

Évad: 9. évad, 10. évad

Ki ő: Rachel kishuga.

Emlékezetes pillanat: Amy megjegyzi, milyen jó lenne ha Rachel és Ross meghalna, mert akkor ő nevelhetné fel a kislányukat, mire elárulják neki, hogy ebben az esteben Monica kapná meg a gyereket. Ebből nagy vita bontakozik ki, melynek lánybunyó lesz a vége.

Jon Lovitz

Karakter: Steve

Évad: 1. évad, 9. évad

Ki ő: Phoebe egyik kliense, akit bemutat Monicának, mert egy éttermet akar nyitni és szakácsot keres.

Emlékezetes pillanat: Amikor Monica rendez egy vacsorát számára, hogy bemutassa a tudását, a férfi teljesen betépve érkezik oda és ahelyett, hogy végigkóstolná az ételeket, a lehető legértelmetlenebb hülyeségeket csinálja.

Charlie Sheen

Karakter: Ryan

Évad: 2. évad

Ki ő: Egy tengeralattjárón szolgáló katonatiszt, aki a szabadnapjain mindig meglátogatja Phoebe-t.

Emlékezetes pillanat: Phoebe bárányhimlős, amikor Ryan megérkezik hozzá, ezért egy takaróval fedi le a fejét, mert undorítónak találja az arcát. Amikor végre felfedi arcát, egy villámlás annyira megijeszti a katonát, hogy elkezd sikítani, amire Phoebe azt hiszi, hogy az ő csúnyasága ijesztette meg.

Helen Hunt

Karakter: Jamie Buchman

Évad: 1. évad

Ki ő: A Megőrülök érted című sorozat főszereplője, aki egy rövid jelenet erejéig feltűnik ebben a sorozatban is. 

Emlékezetes pillanat: Phoebe ikertestvére, Ursula a pincérnő abban a kávézóban, ahova Jamie jár, így amikor összefut Phoebe-vel, összekeveri őt vele. 

Denise Richards

Karakter: Cassie Geller

Évad: 7. évad

Ki ő: Ross és Monica dögös unokatestvére.

Emlékezetes pillanat: Amikor meglátogatja rokonait, Chandler, Phoebe, de még a saját unokatestvére, Ross is teljesen rákattan, annyira vonzó.

Reese Witherspoon

Karakter: Jill Green

Évad: 6. évad

Ki ő: Rachel másik huga, az egyetlen, akire az apjuk büszke.

Emlékezetes pillanat: Miután Rachel és Ross szakított, Jill rányomul és elkezdenek randizgatni, de Ross szakít vele, mielőtt bármi történhetne, mert rájön, hogy ha összejönnek, soha nem lehetne már Rachel-lel.

Rebecca Romijn

Karakter: Cheryl

Évad: 4. évad

Ki ő: Egy rendetlen lány, akivel Ross randizik.

Emlékezetes pillanat: Amikor Ross először megy át hozzá, rájön, hogy undorító körülmények között, patkányokkal él akkora kupiban, hogy muszáj elmenekülnie onnan és szakít is vele.

Danny DeVito

Karakter: Roy

Évad: 10. évad

Ki ő: A chippandale táncos, akit felbérelnek Phoebe lánybúcsújára.

Emlékezetes pillanat:  A lányok úgy tudják, hogy egy dögös pasit béreltek fel rendőrjelmezben, erre beállít, a teljesen átizzadt és kifulladt, törpe növésű Roy, de a dolgok mégrosszabbra fordulnak, amikor elkezd vetkőzni.

Jon Favreau

Karakter: Pete Becker

Évad: 3. évad

Ki ő: Monica egyik pasija, aki történetesen milliárdos.

Emlékezetes pillanat: Pete kitalálja, hogy a pankráció az új hobbija, de már az első mérkőzésen nagyon csúnyán elverik, végül nyaktól lefelé mindenhol be kell őt gipszelni. Ennek ellenére sem adja fel, ő akar lenni a bajnok.

Alec Baldwin

Karakter: Parker

Évad: 8. évad

Ki ő: Phoebe túlságosan lelkes pasija.

Emlékezetes pillanat: Parker nagyon vidám férfi, aki állandóan pörög és mindennek a jó oldalát látja, ám ez egy idő után kezd idegesítő lenni, amikor minden evidens dolgot az egekig magasztal, így Phoebe szakít vele, de még ez sem tudja kizökkenteni a modorából.

Giovanni Ribisi

Karakter: Frank Buffay Jr.

Évad: 2. évad, 3. évad, 4. évad, 5. évad, 10. évad

Ki ő: Phobey féltestvére, akinek a gyermekeit később kihordja, mert a felesége nem tud teherbe esni.

Emlékezetes pillanat:  A hármasikrek kezdenek nagyobbak lenni, így egyre több velük a gond, ami eléggé kimeríti Franket. Végül megkéri Phoebe-t hogy vegye egyiküket magához, de amikor a nővére belemegy az alkuba, rájön, hogy annyira szereti mindannyiukat, hogy sosem lenne képes elengedni őket.

Hank Azaria

Karakter: David

Évad: 1. évad, 7. évad 9. évad

Ki ő: Phoebe első komoly szerelme, egy tudós, akivel azért szakítottak, mert Minszkbe kellett utaznia egy kutatás miatt.

Emlékezetes pillanat: Miután elbukott a kísérlete, hazatér és bevallja Phoebe-nek hogy még mindig szereti, aki először újra össze akar jönni vele, annak ellenére, hogy már Mike-kal jár. El is mennek Barbadossra, ahova Mike is követi őket és megkéri Phoebe kezét, így végül őt választja David helyett.

David Arquette

Karakter: Malcolm

Évad: 3. évad

Ki ő: Egy srác, aki megszállottan szerelmes Ursulába, ezért mindenhova követi és megfigyeli őt.

Emlékezetes pillanat: Mikor találkozik Phoebe-vel, azt hiszi, hogy ő Ursula, de a lány megpróbálja kigyógyítani a rajongásából és elkezd vele járni. Ahelyett, hogy segítene rajta, rá kell jönnie, hogy ő vált az új célpontjává.

Cole Sprouse

Karakter: Ben Geller

Évad: 1. évad, 2. évad, 3. évad, 4. évad, 5. évad, 6. évad, 7. évad, 8. évad

Ki ő: Ross fia az eső házasságából.

Emlékezetes pillanat: Ross szeretne beöltözni Télapónak karácsonyra, hogy meglepje vele a fiát, de nem talál jelmezt a kölcsönzőben, egyedül tatunak tud beöltözni, így előadja, hogy ő a karácsonyi tatu, aki a zsidók történetét próbálja meg elmesélni neki.

Megosztás facebookon