asdf

10 dolog, amit nem tudtál a Csillagainkban a hibáról!

A filmkedvelők egyre izgatottabban várják, hogy csütörtökön végre megnézhessék a Csillagainkban a hiba című új filmet. Hogy addig se teljen izgalmak nélkül a várakozás, összeszedtünk néhány érdekességet az amerikai dráma kapcsán.

1. Shailene Woodley (Hazel szerepében) tiltakozott a szerep kapcsán

Először is, mikor Shailene Woodley megkapta az ajánlatott Hazel Grace Lancaster szerepére, eleinte visszakozott, ugyanis túl idősnek tartotta magát a karakterhez. Írt is egy levelet a szerzőnek és a rendezőnek egyaránt, ám végül valami okból kifolyólag nem kapták meg.

2. Augustus Waters szerepét majdnem más kapta meg

Nat Wolff (Gus haverját alakítja a filmben) eredetileg Augustus szerepét kapta volna. Ám amikor a rendező, Josh Boone jobban megvizsgálta korábbi munkáit, inkább Isaac karakterét adta neki, mert sokkal testhez állóbbnak találta ezt.

3. John Green könyvét egy rákbeteg blogger inspirálta

Esther Grace 2010-ben, 16 évesen gyűrte le a betegség, áttétes, papilláris pajzsmirigyrákja volt. Még meg sem jelent a regény, már érkeztek Hollywoodból a hívások. Green vonakodott eladni a megfilmesítés jogait, többször így nyilatkozott: „A történet annyira személyes és közel áll hozzám, nem tudom elképzelni, hogyan válhat filmmé”.

Az író egyébként egy gyermekkórház lelkésze volt, ám Esther Earl blogger inspirációjának köszönhetően megírta a könyvét, melyet hét millió példányban adták el csak 2012-ben és a New York Times bestseller listájának élén landolt 78 héten át.

Csillagainkban a hiba 1

4. Shailene Woodley-t 150 jelentkező közül választották ki

150 színésznő jelentkezett a szerepre, és a rendező ötvenet már látott közülük, amikor megjelent Shailene, és tíz-tizenöt másodperc telt el a lány meghallgatásából, de már tudta, hogy ő Hazel. Az író sem volt ezzel másként, Green érdeklődését annyira leköltötte Hazel története, hogy Isaac szerepét később, utólag kezdte el kidolgozni.

Fault+Stars+Fan+Event+Nashvill
John Green, Nat Wolff, Shailene Woodley és Ansel Elgort

Ansel Elgort, aki Augustus Waters–t alakítja, A beavatatott-ban nyújtott játékával keltette fel az érdeklődést. Itt mellesleg bátyjával együtt játszott. Viszont akkor győzte meg igazán az írót és a rendezőt, mikor együtt próbálták el először az egyik közös jelenetet. Shailene erős jellem, nagyon sok partnert teszteltek vele, de mindegyik helyzetet ő uralta. Viszont Ansel kisugárzása, túláradó energiája kissé visszafogta Shailenet, s ez döntő volt a szerepet illetően.

5. Őrület veszi körül a filmet

Már most tucatnyi tetkó készült a film, könyv kapcsán.

Csillagainkban a hiba tetkok

6. Shailene Woodley a film kedvéért vágatta le haját

Shailene mikor levágatta haját a sztori kedvéért, haját egy rákszervezetnek ajánlotta fel.

Shailene-Woodley_hair

7. A New York Times szerint gyengére sikeredett a film

A New York Times kritikája a filmet kicsit lehúzta. Ugyanis azt állították, hogy könyvet bár igen nehéz lerakni, és ha mégis félretesszük, akkor az érzelmi hatások miatt vágyunk némi szünetre. Ám maga a film sivárra sikeredett szerintük, különösen, ami a végét illeti.

Csillagainkban a hiba 2

8. Az életből is merítettek a film készítői

A gyártás felvette a kapcsolatot több beteggel, aki kezelés alatt állt. Közülük sokan váltak értékes részévé a produkciónak a rákbetegeket támogató csoport megjelenítésében. „Ezeknek a fiataloknak nemcsak azért vált fontossá a film, mert megmutathatták tehetségüket a filmvásznon, hanem azért is, mert lehetőséget adott számukra, hogy beszéljenek tapasztalataikról” – mondta Green.

9. Nem lesz folytatás!

Az interneten elterjedt pletykák szerint a folytatás egyszerűen tönkretenné a sztorit, mert sosem überelhetné az első részt. Green nem hajlandó válaszolni azokra a kérdésekre, hogy mi történik Hazel-lel a könyv után, és konkrétan meddig él még.

10. Újabb Green regény kerül a mozivászonra

A FOX 2000 stúdió által forgó Paper Towns adoptációban egy tizenéves pár bukkan öngyilkos szomszédjára. Az áldozat nem mást mint a sztár, Wolff.

Csillagainkban a hiba 3

Hazai premier: 2014. június 5.

KRITIKA A FILMRŐL

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon