asdf

Box Office: Ezekben a csillagokban nincs hiba

Az idei blockbuster - szezon továbbra sem kedvez a nagy költségvetésű látványfilmeknek. Sem A csodálatos Pókember 2, sem az X-Men: Az eljövendő múlt napjai nem tudta egy hétnél tovább megtartani a vezető helyét a Box Office-lista élén.

Ehhez a hullámvasúthoz csatlakozott most Csipkerózsika nemezise, Demóna is, akit újfent azaz érzés győzött le, ami egyszer már keresztül húzta a számításait a klasszikus mesében is: a szerelem.

Demóna-átkát újra megtörte az igaz szerelem csókja

Hiába rajtolt kiválóan a Disney legújabb mesefeldolgozása, a Demóna, egy hétnél tovább még a gonosz boszorkány sem tudta megőrizni a vezető helyét. Azonban az Oscar-díjas Angelina Jolie a bukást nem Tom Cruise látványos akció filmjének, A holnap határának köszönheti, hanem egy csendes kisköltségvetésű alkotásnak. A Csillagainkban a hiba valószínűleg az utóbbi évek legnagyobb romantikus filmsikere lesz. Legalábbis az adatokból ez derült ki. John Green világhírű bestsellerén alapuló film az első hétvégéjén máris kasszát robbantott. Egészen pontosan 48 millió dollárral kezdte meg a mozis pályafutását, ami annak tükrében, hogy 12 millióból forgatták, több mint impozáns eredmény.  

A világ többi országából befolyt eredményekkel együtt meg már 65 milliónál jár a film.

thefault

Demónának nincs hatalma a szerelem felett

Hiába nyitott nagyon jól a Demóna – közel 70 millióval – úgy látszik az ő uralkodása is csupán tiszavirág életű lett. Mindössze egy hétig ülhetett a trónon, mert érkezett Shailene Woodley és letaszította onnan.

Ez még nem jelenti azt, hogy ne teljesítene szépen Csipkerózsika-történetének sötétebb tónusú feldolgozása. A kereken 50%-os nézői vesztés ellenére is sikerült 34 millió dollárt összevarázsolnia magának, ami a bevételi lista második helyére volt elég.

A film egyébként nagyon szépen teljesít Amerikában: összbevétele máris 130 millió körül mozog, míg a nemzetközi eredményekkel együtt Demóna már át is lépte a 300 milliós vonalat. Ilyen összeg láttán arra lennék kíváncsi, hogy mikor jelenti be a stúdió a folytatást.  

maleficent-5

A harcmezőn lehet, de a Box Office-listán már biztosan nem fog újra éledni Tom Cruise

Minden évben van legalább egy olyan blockbuster, ami nem úgy teljesít, ahogyan azt a stúdió fejesei előzetesen várták volna. Ilyen volt a John Carter vagy a Csatahajó című popcorn alkotás is. Idén Tom Cruise - filmje, A holnap határán lett a „szerencsés” kiválasztott. A közel 200 millió dollárból forgatott produkció az első hétvégéje után csalódást keltő 28 millió dollárt tudott elkönyvelni. Ebből az összegből pedig világosan kiderül, hogy Tom Cruise-t még a harc megkezdése előtt két vállra fektették.

A holnap határa iszonyatos bukás, ráadásul a filmet már az sem mentené meg Amerikában, ha minimális nézői csökkenést érne el a következő héten.

A film nemzetközi mérlege azonban sokkal pozitívabb: eddig 111 millió dollárt termelt ki a világ többi része Tom Cruise-nak. Arra ez az összeg mindenképp jó lehet, hogy a film a mozis-karrierje végén valahogy visszahozza a befektetett költségeket, de profitot már semmi esetre sem fog termelni.

A_holnap_hatara_jelenetfoto (15)

Magneto közelít a 200 milliós-mérföldkőhöz

Igaz, a vártnál kicsit lassabban, de végül csak átlép az új mutáns mozi, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai a 200-as álomhatárt.

Úgy tűnik, hogy akiket érdekelt Az eljövendő múlt napjai, az már rég megnézte a film, mert az előző hétvégéhez képest újabb 53%-os nézői vesztést „ért el” a film, ami már csak 15 millió dolláros bevételt eredményezett.

Az új mutáns film – annak ellenére, hogy lassan termeli vissza a készítési költségeket Amerikában – így is bombasiker, amihez a világ többi országa nagyban hozzájárult: eddig összesen 400 millió dollár érkezett a világ több filmszínházából a stúdió bankszámlájára. A hazai eredményekkel együtt ez azt jelenti, hogy már át is lépték a 600 milliós álomhatárt. A folytatás tehát továbbra is biztonságban van.

xmen-days-of-future-past_1

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Csillagainkban a hiba

2. Demóna

3. A holnap határa

4. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

5. Hogyan rohanj a veszTEDbe

6. Godzilla

7. Rossz szomszédság

8.  Kavarás

9.Chef

10.Million Dollar Arm

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon