asdf

X-Menek mindig is voltak, vannak és lesznek!

Az év legjobban várt filmjére: az X-Men: Az eljövendő múlt napjaira bizony megérte várni. Bryan Singer rendező odatette magát és bebizonyította ismételten, hogy ő ért csak igazán az X-Menekhez.

Ha valaki képes a többnél még többet kihozni egy képregénymoziból, az Bryan Singer. A hatalmas várakozást övező filmre sietve, hirtelen még mi is szuper képességekkel leszünk megáldva. Így esett meg, hogy a fél várost 10 perc alatt átcikázva, a film elejét sem csúsztuk le. XMenDOFP_jelenet

X-Menek a múltban és a jövőben

Nincs is elgondolkodtatóbb annál, hogy milyen lenne, ha a múltba visszatérve, megváltoztathatunk dolgokat, eseményeket. De vajon ez milyen következményekkel jár? Megváltozhat-e a jövő? Erre a kérdésre kapunk választ a legújabb X-Men filmben. Egyetlen rossz lépés (mint a sakkban, ha már szeretnek sakkozni kedvenc mutánsaink) végzetes eseményeket idézhet elő. Nincs ez másképp most sem. Kapunk egy múltbéli és egy jövőbeli képet, amelyek határozottan hatással vannak egymásra. A két idősíkon, és több világvárosban történő cselekmények átláthatóak, és egybefonódnak. Iszonyatos háború dúl a jövőben.x-men-days-of-future-past-2014-movie-hd-1920x1080Charles Xaiver professzor pártfogoltjainak nem csak saját démonaikkal, és nem is csak az emberekkel, hanem speciális mutánsölő robotokkal is fel kell venniük a harcot. A legfőbb cél: megakadályozni a jövőben történő katasztrófát, de ehhez meg kell változtatni a múltat.

Mystique kezében a mutánsok sorsa

Az alakformálás mestere, aki eddig csak mondhatni "mellékszereplő" volt, hol Charles oldalán, hol pedig Erik oldalán, most kulcsfontosságú szerepet kapott. Noha eddig sem volt egy érzelmét kinyilvánító mutáns és kisebbségi komplexusa (kékségét nem tudja elfogadni) ma sem változott, mégis óriási változásokon (nem csak külsőleg) megy keresztül, főleg jellemvonásokban. Mutáns barátai meghaltak, így érthető módon bosszúra szomjazik, de ésszel cselekszik. Jennifer Lawrence (aki másodjára bújt Mystique bőrébe) zseniálisan alakítja a magányos, zavart lelkiállapotú, gyilkolásra hajlamos Mistique-t, akinek ballépése az egész mutáns társadalomra hatással lesz.X-Men-Days-of-Future-Past-Mystique-with-water-pistol

Logan, a mutánsok leglazábbja

Huhg Jackman nélkül nincs X-Men! A szuperhősös, vagy mutánsos filmeket kedvelőkre jellemző, hogy van kedvenc karaktere: Jégember, Mistique, Higanyszál vagy épp Farkas. Én Rozsomákot, vagyis Farkast ragadnám ki a megannyi érdekes(ebb) karakter közül, akiben ott bújkál az érzékeny lélek. Az eljövendő múlt napjaiban végre nem az a házsártos magányos farkas, aki nem igazán szeret csapatjátékos lenni. De most eljött az ő ideje? Más lehetőség nem volt, így Farkast küldik vissza az időben, hogy intézkedjen a múltban! Nem, nem őrültek meg a mutánsok, hogy a legönfejűbb társukra bízzák magukat, önként vállakozott a feladatra.X-Men-Days-of-Future-Past-wolverine-center-thumbAz új X moziban ugyan nem villantja meg olyan sokszor a pengéket, de kárpótol minket a pazar szócsata, amit Logan produkál a kaland során. Monológjai rövidek, de hatásosak. Emellett intelligensen áll a veszélyt jelentő, világmegmentő akció elé, és minden erejével próbálja azt véghez vinni. Ha kell, még X professzor helyébe is lép, ha dönteni kell. Sőt! Logan gyakorol hatást a múltbéli Charles-ra, ezzel a jövőbeli mutánsok életét védve, hozzáteszem nagyon jól csinálja. Frenetikus meggyőzőképessége most sem hagyja el.

Bryan Singer a mutánsok legnagyobb mestere

Singer, aki az X-Men – A kívülállók és az X-Men 2. rendezése után, újra kezébe vette a mutánsok sorsát, egy izgalmas, sokszor meglepő, és látványos kalandba repíti a nézőt. Elképesztően okos húzás volt, hogy több karaktert helyez előtérbe, persze van olyan is, aki csak néhány perc erejéig bukkan fel, de ettől lesz kerek egész a film, egyáltalán nem erőltetett. Xavier, Magneto, Logen és Mistique mellett számos izgalmas karaktert ismerhetünk meg közelebbről. Már most kimerem jelenteni, hogy Higanyszál (Evan Peters) sokak kedvence lesz! Őrülten laza és poénos figura, aki a leggyorsabb kiszabadulós jelenetet oltári viccesre formálta. Másodperces poénjai az agyunkba égett! Spin-offot neki!

Magneto (Michael Fassbender) kimért, rideg, és a barátokat is feláldozza, ha épp úgy érzi helyesnek. James McAvoy, mint a fiatalabb X professzor, telitalálat még mindig! Az egyik legjobb jelent a filmben, amikor a jövőbeli X és a múltbéli X elméje találkozik! Ennél többet nem árulnék el, mert a filmet egy az egyben látni kell!XMenDOFP_01A rendező tökéletesen ábrázolja a mutánsok jövőjét. Mindent a robotok uralnak, sötétség borítja el a világot, és az egyetlen esély a múltban rejlik. Összességében annyit tennék még hozzá, hogy a legimpozánsabb X-Men film, amit láttam, és ez nem csak a látványában mutatkozik meg, hiszen a karakterek játéka, az események, és annak következményei óriási fordulatokat generál. Öt percenként tátva marad a szád, még akkor is, ha nem 3D-ben nézed meg!

X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI

Eredeti cím: X-Men: Days of Future Past

Színes amerikai film

Főszereplők: Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Anna Paquin, Ellen Page, James McAvoy, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart
Zene: John Ottman
Operatőr: Newton Thomas Sigel
Látvány: John Myhre
Írta: John Byrne, Chris Claremont, Simon Kinberg, Matthew Vaughn
Rendezte: Bryan Singer

Mozibemutató: 2014. május 22.

Gyártó: Twentieth Century Fox

Műfaj: sci-fi / akció

Játékidő: 131 perc

Korhatár: 16

Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon