asdf

Box Office: Channing Tatum továbbra is verhetetlen

Ahogyan előtte oly sokan, úgy a Csillagainkban a hiba sem tudta megőrizni a veretlenségét egy hétnél tovább. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kis költségvetésű film esetében már az is remek teljesítménynek számít, hogyha rövid időre is, de sikerült megfognia egy olyan nagy blockbustert, mint, amilyen a Demóna.

Ahhoz azonban még a szerelem ereje is kevés volt, hogy megállítsa a Channing Tatum-Jonah Hill duót. 

Továbbra is népszerű a lökött páros

Johnny Depp egykori tévésorozata alapján forgatott mozifilm, a 21 Jump Street meglepő sikert ért el 2012-ben. A Channing Tatum és Jonah Hill főszereplésével elkészített akció-vígjáték - amit 43 millió dollárból forgattak el - csak Amerikában kitermelt 138 milliós bevételt, ennél fogva a folytatás a papírformáknak megfelelően hamar bejelentésre került.

Úgy tűnik, hogy a közönség izgatottan várta a folyatatást, mert a 22 Jump Street második része sokkal erősebben nyitott: összesen 60 millió dolláros kezdőszám áll a film neve mellett. Két évvel ezelőtt a stúdió „csak” 36 milliós nyitánynak örülhetett. Ez az eredmény pedig bőven elég volt ahhoz, hogy Channing Tatum és Jonah Hill felüljenek a Box Office-lista képzeletbeli trónjára.

boxoffice_jumpstreet1

Szárnyálnak a sárkányok is

A 22 Jump Street-tel egy időben debütált az Így neveled a sárkányodat 2 is. Mielőtt elemzésre kerülne az új rész teljesítménye, utazzunk egy kicsit vissza Fogatlan hátán a múltba: az első felvonás az amerikai és a nemzetközi bevételekkel együtt kitermelt majdnem 500 millió dollárt, ami nem csak a második rész elkészítését biztosította be, hanem egy csapásra azt is, hogy a megható sárkányos-mese trilógiává bővüljön ki.

És ugyan Hablaty második kalandjának nem sikerült a bevételi lista élére állnia – 50 millió dollárral startolt -, de azt a bravúrt még is el tudta érni, hogy egy kicsivel jobban nyisson az első résznél – anno 43 milliós nyitányt könyvelhetett el a stúdió-, amiből az derült ki, hogy a nézőket bizony nem hagyja hidegen Hibbant-sziget sorsa.

Érdekes kérdés lesz a jövőre nézve az, hogy vajon a sárkányokra vagy Channing Tatum-ra un rá előbb a közönség. Mindenestre mindkettőjük esetében a folytatás ilyen eredmények mellett biztosítva van.

boxoffice_igyneveledasarkanyodat_2Csillagainkban a hiba – Demóna: 1-1

Nem csak a brazíliai világbajnokságon játszanak izgalmas mérkőzéseket, hanem a Box Office lista élén is. Múltkor arról számoltunk be, hogy egy kis költségvetésű filmnek sikerült letaszítani Angelina Jolie-t a trónról. Nos, a 22 Jump Street és az Így neveled a sárkányodat második részének érkezése alaposan felkavarta a Box Office listát. A „káoszt” a gonosz boszorkány, Demóna alaposan ki is használta. Sikerült visszavarázsolnia magát a harmadik helyre, ezzel pedig revánsot is vett a szerelmespáron, akik elvesztették az előző heti nézőik 67%-át. Így csak ötödikként zártak a hétvégén. De még így sincs okuk szomorkodni, mert Shailene Woodley főszereplésével készült film már 81 milliónál tart Amerikában, ami közel a hétszerese a készítési költségeknek.

Összességében a Demóna sem teljesít rosszul: a fantasy elemekkel átszőtt mesefeldolgozás összbevétele már az 500-as küszöb alját súrolja, ami lassan, de biztosan folytatásért kiállt.

boxoffice_demona_3

X-Menek átléptek a 200-as vonalon, Pókember viszont már csak egy millió dollár alatt tud hozni

Abszolút örömteli dolognak számít, hogy Bryan Singer új mutáns filmjének végre sikerült átjutnia a kitűzött 200-as határon. Azért is jó hír ez, mert végre nem csak a kritikusok, hanem a nézők is értékeltek egy olyan filmet, ami nem csak látványosra, hanem tartalmasra is sikeredett. Ha kitart még egy kicsit Charles Xavier-ék szerencséje, akkor az X-Men: Az eljövendő múlt napjai összbevétele pár héten belül elérheti a 700 milliót is.

A csodálatos Pókember 2 ellenben most már egy millió dollár alatt – 960.000-et keresett a hétvégén – teljesít, de egy nagy adag szerencsével még így is meglehet számukra az elvárt 200 millió dolláros bevétel. A nemzetközi eredményeket vizsgálva továbbra is erős tapad a „falhoz” Peter Parker, ugyanis most sikerült átlendülnie a 700-as vonalon. Ám hiába a meggyőző globális teljesítmény, úgy látszik, hogy a Sony megijedt az amerikai bevételek láttán, mert az a tervük, hogy egy évvel később mutatják csak be a hálószövő harmadik kalandját.  

boxoffice_xmen_200

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. 22 Jump Street - A túlkoros osztag

2. Így neveld a sárkányodat 2.

3. Demóna

4. A holnap határa

5. Csillagainkban a hiba

6. X-Men - Az eljövendő múlt napjai

7. Godzilla

8. Hogyan rohanj a veszTEDbe

9.  Rossz szomszédság

10. Chef

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon