asdf

A legjobb filmek Valentin napra

  • Szerző: MoziStar
Egy elegáns vacsora, egy csokor rózsa, egy doboz csokoládé, na meg egy üveg jégbe hűtött minőségi pezsgő mind-mind fontos tartozéka a tökéletes Valentin-napi estének. De ez még csak a köret! A receptből kihagyhatatlan egy nagyon fontos összetevő: a romantikus filmek. De vajon a sok-sok tucat és fájóan közepes vígjáték közül melyek azok, amelyek képesek felnőni a feladathoz és méltó módon helytállni a Szerelmesek Napján? Ennek jártunk utána és válogattunk össze egy csokorra valót.

1. Szerelmünk lapjaiSzerelmünk lapjai (18)

Ugyanannyira nincs Ryan Gosling nélkül Valentin-nap, mint ahogyan a reszkessetek betörős Kevin nélkül nincs Karácsony. A Szerelmünk lapjai mára már igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát, ami összeforrott a Valentin-nappal. Nem is csoda, hiszen egy olyan halhatatlan szerelem történetét mesélik el, ami minden szerelmespár álmai netovábbját jelenti. Rachel McAdams és Ryan Gosling érzelmes filmje semmi esetre sem hiányozhat a február 14-i összeállításból.

2. Micsoda nő!Micsoda nő!

A szerelem váratlanul, minden előjel nélkül keríti a hatalmába az „áldozatait”. És ha ez megtörtént, akkor az egymáshoz való ragaszkodás olyan hidat épít, ami képes még egy, a saját testéből élő nőnek és egy gazdag üzletembernek az életét is örökre összekötni. Richard Gere és Julia Roberts időtálló romantikus története több mint egy film: bizonyíték arra, hogy a szerelemben mindenki egyenrangú.

3. Barátság extrákkalBarátság extrákkal

A világ egyik nagy kérdése, hogy létezik-e valódi barátság férfi és nő között? Sokan váltig állítják, hogy fent lehet tartani úgy egy szoros barátságot, hogy nem alakul ki közben vonzalom vagy szerelem a másik fél iránt. Nos, a Justin Timberlake és Mila Kunis főszereplésével készült Barátság extrákkal szerint egy idő után a barátság szikrájából lángoló szerelem fog lobbanni. Mondjuk ez nem csoda, hogyha a laza baráti kapcsolatot szex-el vegyítjük…A vicces romantikus vígjáték egyedien csípős humorral, dinamikus történetvezetéssel és pörgős párbeszédekkel van fűszerezve, ami miatt az átlátszó fordulatokat is könnyedén megbocsátjuk. Ha több mint másfél órányi kikapcsolódásra vágytok a nagy napon, véletlenül se hagyjátok le a „Megnézendő Valentin-napi filmek”- listáról.

4. A napos oldalNapos oldal

David O’Russel Oscar-díjas alkotása nem sorolható a tipikus romantikus filmek kategóriájába, de miért is kellene mindig a jól bevált receptet követni? Az ellenállhatatlanul gyönyörű Jennifer Lawrence és a sármos Bradley Cooper egyszerre nevetett és sirattat meg minket ebben a keserédes drámában. A történetben Pat és Tiffany hosszú utat tesznek meg annak érdekében, hogy helyrebillentsék az életüket. És messzebb is jutnak, mint amit hinni mertek. Minőségi alkotás, kiváló színészi játékkal és remekül megírt dialógusokkal.

5. A nagy Gatsbyanagygatsby2

Francis Scott Fitzgerald nagy sikerű könyve alapján Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Rómeó és Júlia) olyan elsöprő erejű látványfilmet készített Leonardo DiCaprioval a főszerepben, amelyben keresztezte a romantikus filmek stílusjegyeit a dráma műfajával. A nagy Gatsby ereje abban rejlik, hogy azzal az egy gondolattal játszik el, ami minden ember egyik vágya, azaz, hogy milyen jó lenne újra átélni a múlt boldog pillanatait. Újra lángra lobbantani a régi tűzet, újra meghódítani a Nagy Ő-t! És újra átélni az első randevú izgalmát és az első csók bizsergető érzését. Hogy mennyire jó ötlet a múltban élni, azt mindenki döntse el saját maga, mindenestre, aki nem egy tucat, klisékkel teletűzdelt filmre vágyik a szerelmesek napján, azoknak kitűnő választás lehet a hangulatos: A nagy Gatsby.

6. Valentin napValentin nap

Ashton Kutcher, Julia Roberts és Bradley Cooper neve már-már garantálja, hogy a Valentin-nap című alkotás egy igazán jó film. Hogy ez így van vagy sem, az ízlés dolga, de az biztos, hogy a kis mini-epizódokkal, több különböző szerelmes pár történetével operáló Valentin-nap benne lenne a február 14-én megtekintendő top 3-as mezőnyben.

7. FogadomFogadom

Kim és Krickitt Carpenter életét feldolgozó Fogadom c. film igazi érzelmi hullámvasút: boldog, idilli hangulatból indul, ami a totális reménytelenségbe csap át, hogy aztán a végén újra kivezessenek minket a fényre. Egy igazán megható történet a szerelem erejéről, az újra kezdés varázsáról, a hitről és arról, hogy soha semmit, még a reménytelennek látszó dolgokat se adjuk fel harc nélkül. Channing Tatum és Rachel McAdams között pedig annyira működik a kémia, hogy mindezeket az érzéseket hitelesen, minden féle sallang nélkül tudják közvetíteni. Ideális választás Valentin-napra, de előre szólunk, hogy mielőtt betennétek a dvd-t a lejátszóba, érdemes a százas zsebit az ágy mellé készíteni!

8. Blue ValentineBlue Valentine

A mai világunkban, amikor zömmel az a hozzáállás van érvényben, hogy ami elromlik, nem működik, azt egyből ki kell dobni, mert megjavítani drága és/vagy időigényes. A Blue Valentine-ban az az üdítő, hogy ennek pont az ellenkezője igaz. Dean (Ryan Gosling) és Cindy (Michelle Williams) egy átlagos, hétköznapi házaspár, akiknek sajnos zátonyra futott a házasságuk. De ahelyett, hogy gondolkodás nélkül rohannának aláírni a válási papírokat, úgy döntenek, hogy a régi szerelmük és hazásságuk megmentése érdekében megpróbálják helyrehozni azt, ami az évek során elromlott. Tanulságos, megható és egyben megrázó alkotás, aminek a legnagyobb erőssége az, hogy végig hiteles tud maradni.

9. Sztárom a páromSztárom a párom

Van olyan, aki soha nem szeretett még bele a kedvenc színészébe vagy színésznőjébe legalább öt percre? Ez a fajta szerelem az esetek 99%-ban – sajnos - meg is marad plátóinak. De nagy ritkán előfordulhat, hogy a vágyaink, az álmaink valóra válnak. Ez történt William-mel is, aki a véletlennek vagy az Univerzumnak köszönhetően megismerkedik a kedvenc színésznőjével, Anna-val. Senki sem hitte el, hogy működhet közöttük egy normális kapcsolat. Még ők sem. Hugh Grant és Julia Roberts megható romantikus története rávilágít a szerelem valódi erejére. Valentin-napkor kötelező!

10. A szerelem hullámhosszánA szerelem hullámhosszán

Az életben az a legnagyszerűbb, hogy sosem tudhatjuk, hogy mit hoz a következő pillanat. Annie (Meg Ryan) sem tudta, hogy egy rádióműsor örökre megváltoztatja majd az életét. Kocsikázás közben egy karácsonyi talk-showt hallgatva egy pillanat alatt beleszeretett egy olyan kisfiú édesapjába (Tom Hanks), aki felesége halála óta egyedül neveli a fiát. Elhatározza, hogy megkeresi és visszaadja Sam-nek azt, amire mindennél nagyobb szüksége van: a szerelmet.

Megosztás facebookon