asdf

Ők voltak 2014 legcukibb gyerekszínészei

2014-ben nem csupán sok jó filmet láthattunk, hanem jobbnál jobb színészi alakításokat is. A hollywood-i színészek helyett most azokról a gyerekszínészekről olvashattok, akik belopták magukat a szívünkbe. Bájosak, cukik és profikat megszégyenítően alakítottak a mozivásznon.

Onata Aprile - Maisie tudja
Onata Aprile_01

Bár a film 2012-es, de csak tavaly februárjában került a hazai mozikba. Maisie szerepében a nagyon tehetséges színész, Onata Aprile mutatta meg, hogy fiatal kora ellenére is lehet profizmussal dolgozni egy karakteren. A Maisie tudja, amely Henry James regénye alapján készült, azt mutatja be, hogyan hatnak egy kisgyerekre a szülők folyamatos vitái, na meg a válás körüli cécó. A bíróság hiába ítéli az apának a gyermeket, de végül bebizonyosodik, hogy mindkét szülő alkalmatlan a gyereknevelésre. Maisie őrlődik a szülők harcában, ám egyre jobban érzi magát mostohaanyja és mostohaapja társaságában. A hétéves Maisie-t alakító Onata olyan hitelesen és bájosan játszik, hogy biztosak lehetünk abban, hogy fogjuk még őt látni, aki egyébként a Gengszterkorsó című sorozatban is feltűnik.

Mackenzie Foy - Csillagok közöttMackenzie Foy_01

A 14 éves Mackenzie-t nem először láthattuk mozivásznon, hiszen korábban a Démonok között vagy az Alkonyat: Hajnalhasadás 1-2 részében is szerepelt, amiben Renesmee-t (Bella és Edward kislánya) alakította. A 2014-es év egyik legnagyobb szenzációjának (ha nem a legnagyobbnak) számító Csillagok között című filmben Matthew McConaughey lányát, Murph-öt játszotta. A két színész remekül kiegészítette egymást. Megható pillanataikkal könnyeket csaltak a nézők szemébe. Amíg Cooper, vagyis Matthew McConaughey a Föld megmentéséért mindent feláldoz, addig Murph haragszik apjára, mert elvállalta ezt az utazást, és ott hagyta őt. Apa és lánya drámája mellett a történet, a látvány és a filmélmény is maradandóvá vált. Mackenzie Foy élethű érzelmeket mutat végig a filmben, mindezt állati profi módon.

Sophie Nélisse - A könyvtolvajSophie Nélisse_01

A II. világháború idején játszódó filmben Liesel Meminger szemszögéből láthatjuk a háború nehézségeit. Elveszíti kisöccsét, nevelőszülőkhöz kerül, kiközösíik, mert nem tud olvasni, be kell illeszkednie a nácik által diktált mindennapokba, úgy, hogy közben nem érti a rendszert, de tudja, hogy nem jó. Könyvtolvajjá válásának legfőbb oka Max, akivel különleges kapcsolatot ápol, de ott van még Rudy is, aki szerelmes a lányba. Liesel karakterét, Sophie rendkívűl szépen, bájosan és kiemelkedően hozta ebben a komoly filmben, akit a Lazhar tanár úr című filmdrámában is láthattunk már. Jó választás volt erre a szerepre ez a 14 éves lány, ahogy mondani szokták, ő vitte a hátán a filmet.

Sophie-Nelisse-Nico-Lierisch-The-Book-Thief

Nico Liersch - A könyvtolvajNico Liersch_01

Liesel mellett A könyvtolvaj egyik legcukibb karaktere Rudy volt, akit Nico Liersch formált meg. A szőke hajú fiú azonnal szerelmes lesz Liesel-be, de mégis mindig szekálja és kötekszik vele. A mitugrász, de imádnivaló srác tele van élettel, álmokkal. Állandóan Liesel társaságát keresi, és ha kell, akár bajba is sodorja magát, hogy a lányt védje. Nico zseniálisan alakít a filmben, mintha neki írták volna Rudy Steiner szerepét.

Kyle Catlett - T.S. Spivet különös utazásaKyle Catlett_01

A 10 éves zsenigyereket alakító Kyle tökéletesen játszik. A Gyilkos hajsza c. sorozatban is láthattuk, de ez a szerep testhezálló volt számára. A történet szerint T.S. Spivet egy ifjú feltaláló, akinek egy kísérlet közben baleset folytán meghal az ikertestvére. Ám egy nap a Smithonian Intézettől kap telefonhívást, hogy egyik találmánya, egy tekintélyes díjat nyert, amit át kellene vennie Washingtonban. Nem tudják, hogy ő egy gyerek, és beszédet is kellene tartania. T. S. örlődik, de végül belevág a nagy kalandba. Szeretetreméltó, bátor kölyök. A 2013-as filmet, nálunk 2014 szeptemberében mutatták be.

Megosztás facebookon