asdf

Íme Hollywood jelenleg legjobban fizetett színészei!

Az amerikai Forbes magazin rendszeresen nyilvánosságra hozza a médiában dolgozók fizetését, az általuk termelt bevételt és ranglistákat csinál az adatokból, hogy látni lehessen, kivel lehet a legjobban keresni. Legfrissebb listájukon ezúttal a színészeket vették célba és összeszedték, kik kerestek a legjobban az elmúlt egy évben.

1. Robert Downey Jr.: 75 millió dollár 

Robert Downey Jr

A színész nemrég még alkohol és- drogfüggőségével küzdött, rendszeres vendége volt a bírósági tárgyalóteremnek, mára azonban az álomgyár legfizetettebb személyévé sikerült kinőnie magát. A Vasember páncél nagyon jót tett neki, a Bosszúállókkal és a szuperhős önálló kalandjának harmadik epizódjával 75 millió dollárt keresett, többet, mint bárki, aki ezeken a filmeken dolgozott, beleértve a rendezőt is.


2. Channing Tatum: 60 millió dollár

Channing Tatum

Bár az elmúlt évben több filmben is szerepelt, mégsem innen sikerült a második helyre felküzdenie magát. A Magic Mike című filmnek nem csak főszereplője, de a rendezővel együtt finanszírozója is volt, az összesen 7 millióból készült produkció hatalmas siker lett, több mint 150 milliót hozva ezzel a konyhára. Az év egyik legjobb befektetésének bizonyult, ugyanis egy Broadway show-val, egy bárral és egy folytatással tervezik kiegészíteni a férfi sztriptíztáncos szerepét.


3. Hugh Jackman: 55 millió dollár 

Hugh Jackman

A színész leginkább az X-men csapat Farkasakánt ismert, de nemrég a Nyomorultakban énekelve és táncolva is óriási sikere volt. Olyannyira, hogy Jean Valjean megszemélyesítéséért Oscar-jelölést is kapott. Filmes munkái mellett van egy Laughing Coffe and Tea Compony nevű cége, mely minden bevételét eljótékonykodja, így az 55 millió valószínűleg a képregényszereplő megformálásából származó jogdíjakból szedte össze, de a 61 milliós költségvetéssel 438 milliót hozó musical is szépen hozzájárulhatott.


4. Mark Wahlberg: 52 millió dollár 

Mark Wahlberg

A Family Guy alkotójának, Seth McFarlane-nek az első filmje, a Ted minden elvárást felülmúlva hatalmas siker lett. Az életre kelt játékmackóról szóló vígjáték összesen 50 millióból készült,ehhez képest 550-et hozott a konyhára. Innen szedte össze ezt a rengeteg pénzt a színész, aki jövőre a Transformers széria negyedik részében is fel fog tűnni, ezzel ismét rengeteg profitot termelve.


5. Dwayne Johnson: 46 millió dollár 

dwayne

A jelenleg hazánkban forgató ex-pankrátor az elmúlt évben két Boksz office listák élére kerülő produkcióban is feltűnt. Az egyik a Halálos iramban széria hatodik epizódja, míg a másik a G.I. Joe:Megtorlás. Emellett több filmben is játszott főszerepet, melyek kevesebb bevételt hoztak, de szintén sikeresek lettek, például a hazánkban augusztus 1-én debütáló Izomagyak.

6. Leonardo DiCaprio: 39 millió dollár 

leoo

Nehéz túlszárnyalni a Titanic sikerét, mely a filmtörténet második legjövedelmezőbb alkotása, de DiCaprio mai napig az egyik legjobban fizetett sztár Hollywoodban. Baz Luhrmann adaptációja Fitzgerald A Nagy Gatsby című regényéből óriási siker lett, a rendező eddigi legjövedelmezőbb alkotása, több mint 250 millió dolláros bevétellel.


7. Adam Sandler: 37 millió dollár

Adam Sandler 

Bár élőszereplős filmjei mostanában nem okoztak komolyabb anyagi meglepetést, a Hotel Transylvania című rajzfilm óriásit robbantott a pénztáraknál. Emellett a színész második legnagyobb bevételt hozó filmje, a 2010-es Nagyfiúk idén kibővül egy újabb résszel, amiért szintén komoly pénzeket zsebel be.


8. Tom Cruise: 35 millió dollár 

tomc

Bár úgy tűnt karrierje hanyatlóban van, a színész bebizonyította, hogy még mindig ott a helye Hollywood legnagyobbjai között. Olyan alkotásokban játszott főszerepet, mint a Jack Reacher, a Feledés, vagy a Mission Impossible sorozat negyedik része.


9. Denzel Washington 33 millió dollár

> on July 21, 2009 in Berlin, Germany.

A Zuhanórepülés című filmjével hatodjára jelölték Oscar-ra, az összesen 31 millióból forgatott mozi 162 milliós bevételt hozott. A drog- és alkoholfüggőséggel küszködő pilóta életét feldolgozó film kedvéért lemondott biztosabb sikerrel kecsegtető produkciókról, és jól döntött, hiszen ezzel ő a lista egyetlen afro-amerikai színésze.

10. Liam Neeson: 32 millió dollár 

Liam Neeson

Bár nincs a címlapokon, nem foglalkozik a magánéletével a média, mégis felkerült a listára kis költségvetésű, nagy jövedelmet hozó akciófilmjeivel, mint például az Elrabolva 1-2.

Megosztás facebookon