asdf

J.K. Simmons a Whiplash-ben végre megmutatja igazi arcát

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
J.K. Simmons-nak sokáig azt mondták: bár kiváló színész, és Jason Reitman-tól kezdve a Cohen-testvérek-ig számos rendező rendszeresen szerepelteti, azért nem csinál karriert, mert túl jó

Sokak szerint a szerepei kedvéért annyira átalakul, hogy nem ismerik meg. De ez mostantól másképp lesz. Simmons a Whiplash (16) című filmben nyújtott alakításáért szinte biztosan felkerült az Oscar-díjra jelöltek listájára, és talán át is veheti majd az aranyszobrot.Whiplash_jelenetfoto (12)"Mostanában egyre több, egyre nagyobb szerepre hívnak" – mondta a színész, aki egy diákjait a szent cél érdekében megalázó, szadista zenetanárt alakít a filmben.

"Ezt Whiplash-effektusnak hívom: ha nincs ez a film, valószínűleg életem végéig megmaradok a karakterszerepeknél. De itt aztán igazán magamat adhattam." - tette hozzá Simmons.Whiplash_jelenetfoto (1)A színész nehezen állt kötélnek. Nem akart kezdő rendezővel, kis költségvetésű filmben dolgozni, de végül bele ment: leforgatta a film egy jelenetét, és az így készült kisfilm 2013-ban megnyerte a Sundance Fesztivált. Ezután már könnyebben összejött a pénz a moziváltozathoz szükséges 19 napos forgatáshoz. A film a Sundance-en elnyerte a zsűri és a közönség fődíját is. És szinte minden fontos kategóriában esélyes az Oscarra.

"Tudom, hogy rossz embert játszom, mégis nagyon tudok vele azonosulni. Ő csak zseniális zenészeket akar nevelni. A gyerekemet biztos nem adnám hozzá tanulni, de nagyon értem, mi játszódik le benne…"– ismerte el Simmons.

 Whiplash - Hazai bemutató: 2015. február 5.

Megosztás facebookon