asdf

Amit mindenképp látnod kell 2015-ben - 1. rész

Új év, új filmek és új élmények! Ahogy minden évben, idén is lesznek kiemelkedő alkotások, amit mindenképp látnod kell moziban! Jó filmekben biztos, hogy nem lesz hiány. Blockbusterek, folytatások, díj várományosok várnak ránk idén. Az első részben 10 filmről olvashatsz, íme 2015 legjobbjai időrendben.

BIRDMAN AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE (16)

Magyarországi bemutató: 2015. január 15.
Rendező: Alejandro González Inárritu
Szereplők: Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts
Hazai forgalmazó: InterCom 

Michael Keaton visszatérését nem lehet kihagyni egy olyan filmben, amely egy kicsit önirónikus és Hollywoodnak mutat görbetükröt. Edward Norton pofátlanul jót alakít. A film hangulata és a színészi alakítások teszik igazán érdekessé a Birdman-t! Humoros és szórakoztató. Ezt a filmet csak akkor nézd meg, ha Michael Keaton társaságában gúnyolódnál Hollywoodon és egy könnyed szórakozásra vágysz!

A MINDENSÉG ELMÉLETE(12)

Magyarországi bemutató: 2015. január 22.
Rendező: James Marsh
Szereplők: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Harry Lloyd, Emily Watson
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Az idei Golden Globe-on díjazták Eddie Redmayne alakítását, és így ő kaphatta a Legjobb férfi főszereplőnek járó díját dráma kategóriában. A Stephen Hawking-ot megformáló színész hátborzongató átéléssel valósította meg a szerepet. A mindenség elmélete az ő és felesége történetét dolgozza fel, illetve azt, hogy mire képes egy ember, ha beteg, és milyen áldozatot képes hozni valakiért, akit szeret. Szívszorító, igaz történet. Feltétlenül nézd meg, ha odáig vagy a romantikus, drámai sztorikért, és Eddie Redmayne átható alakítását szélesvásznon szeretnéd megtapasztalni.

KÓDJÁTSZMA (12)

Magyarországi bemutató: 2015. január 29.
Rendező: Morten Tyldum
Szereplők: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Charles Dance, Mark Strong
Hazai forgalmazó: Fórum Hungary

A második világháború idején játszódó dráma nem a történelmi helyzetre van kihegyezve, hanem inkább az angol kódfejtők munkásságára. A háborúban nem csak a katonák vívták meg harcukat. Alan Turing kódfeltörő hadjárata izgalmas és egyben szívszaggató dráma is. A film az ő élettörténetén keresztül mutatja be a háború alatt zajló az angol és a német hírszerzés közötti harcot. Megindító történet! Ne hagyd ki, ha bírod Benedict Cumberbatch-t és egy remek színészi alakítást szeretnél tőle látni.

JUPITER FELEMELKEDÉSE (16)

Magyarországi bemutató: 2015. február 5.
Rendező: Lana Wachowski, Andy Wachowski
Szereplők: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Douglas Booth
Hazai forgalmazó: InterCom

A Mátrix-trilógia mögött álló Wachowski testvérek idén egy újabb látványos sci-fivel jelentkeznek, a Jupiter felemelkedése című nagyszabású sci-finek Mila Kunis és Channing Tatum a főszereplője. A történet szerint Jupiter egy takarítónő, akinek semmi sem jön össze, de egy nap minden megváltozik, amikor berobban életébe az állati génekkel kitenyésztett fejvadász, hogy közölje vele, az univerzum királynője vérdíjat tűzött a fejére. Látványosnak ígérkezik! 

RENDÍTHETETLEN (16)

Magyarországi bemutató: 2015. február 5.
Rendező: Angelina Jolie
Szereplők: Garrett Hedlund, Domhnall Gleeson, Jai Courtney, Jack O'Connell
Hazai forgalmazó: UIP-Duna 

A film Louie Zamperini olimpikonról szól, akinek a repülőgépét lelőtték a második világháborúban a Csendes-óceán fölött, 47 napig hánykolódott a tengeren két túlélő társával, majd miután a japán haditengerészet rájuk talált, hadifogolytáborba kerültek, szörnyű kínzásoknak volt kitéve, megtörni azonban nem tudták. A valós történeten alapuló film a kitartásról és a megbocsátásról szól. Ha kedveled a drámát és a pozitív hatású filmeket, akkor ne hagyd ki!

WHIPLASH (16)

Magyarországi bemutató: 2015. február 5.
Rendező: Damien Chazelle
Szereplők: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist
Hazai forgalmazó: InterCom

A Sundance Filmfesztiválon és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon is óriási sikert aratott Whiplash című film február 5-én kerül a hazai mozikba. J.K. Simmons és Miles Tiller rendkívüli párost alkotnak ebben a nem mindennapi filmben. J.K. Simmons egy karmestert alakít, aki bármire képes azért, hogy a legjobbat hozza ki Andrew-ból (Miles Teller), a tehetséges dobosból, aki véres küzdelmet vív, hogy mestere elégedett legyen. Lélekemelő történet, amelyben érzelmek sokaságát élhetjük át. Ne hagyd ki, ha imádod a zenét, és 100% szórakozásra vágysz ! (Személyes kedvenc!!!)

KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16)

Magyarországi bemutató: 2015. február 12.
Rendező: Matthew Vaughn
Szereplők: Taron Egerton, Colin Firth, Michael Caine, Samuel L. Jackson, Mark Hamill
Hazai forgalmazó: InterCom

James Bond helyét átveszi a Kingsman – A titkos szolgálat? A vagány karaktereiről híres Matthew Vaughn rendező valószínűleg pályája csúcsára jutott ezzel az egyszerre szellemes, izgalmas és őrült filmmel, melyben a szereplőgárdát olyan kiváló színészek képviselik mint Colin Firth, Michael Caine és a főgonosz szerepében Samuel L. Jackson. A képregény-adaptáció a filmkritikusok szerint humoros, őrült és akciódús mozi. Látnod kell, ha szereted a kémkedős, akciós, vicces filmeket!

SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6)

Magyarországi bemutató: 2015. február 12.
Rendező: Paul Tibbitt
Szereplők: Tom Kenny (SpongyaBob / Gary the Snail hangja), Antonio Banderas (Burgerszakáll), Clancy Brown (Rák úr hangja), Bill Fagerbakke (Patrik hangja), Rodger Bumpass (Tunyacsáp hangja)
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A rajzfilmsorozat rajongói már tűkön ülnek! A szuperhősöknek álcázott SpongyaBob, Csillag Patrik, Tunyacsáp és Rák uram felveszi a harcot az ádáz kalóz, Alameda Jack és Plankton kolosszus ellen. Kockanadrág infantilis csapata abszurdabbnál abszurdabb kalandokba keveredik, amit a groteszk humor erősít csak igazán. SpongyaBob rajongóknak kötelező!

A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18)

Magyarországi bemutató: 2015. február 12.
Rendező:  Sam Taylor-Johnson
Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Luke Grimes, Jennifer Ehle 
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A film alapjául szolgáló erotikus könyv rajongói várják a legjobban A szürke ötven árnyalatát, nem úgy, mint a filmkritikusok, akik nem sok reményt fűznek a film sikerét illetően. Az biztos, hogy milliók áradoznak a könyvről, és ez már garancia a mozi kassza robbantásához. E. L. James Christian Grey (Jamie Dornan) az ifjú milliárdos és egy ártatlan egyetemi hallgató, Anastasia Steele (Dakota Johnson) erotikától túlfűtött kalandját meséli el. Kihagyhatatlan, ha imádod a könyvet! Ha pedig nem olvastad a könyvet, akkor meg szimpla kíváncsiságból csekkold, Valentin napra pont jó lesz. 

AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16)

Magyarországi bemutató: 2015. február 19.
Rendező:  Clint Eastwood
Szereplők: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake McDorman, Brian Hallisay
Hazai forgalmazó: InterCom

Clint Eastwood rendezői munkásságában megszokhattuk már, hogy a filmben az akció dús jelenetek keverednek a lelki feszültséggel. Az Amerikai mesterlövész a témából adódóan még inkább az idegeinken táncol, nemcsak a jelenetekkel, de a párhuzamok lelki feszültségével is. A történet szerint Chris Kyle, az amerikai hadsereg leghalálosabb mesterlövésze (Bradley Cooper), akinek egyetlen feladata, hogy megvédje bajtársait. Christ azért vezényelik a Irakba, mert messze földön híres mesterlövész, aki számtalan emberéletet mentett meg. Miért nézd meg? A film megtörtént esetet beszél el, látványos, drámai pillanatokban lehet részed, és Bradley Cooper újra bizonyít!

...folytatjuk

Megosztás facebookon