asdf

Bradley Cooper teljesen átalakult a szerep kedvéért

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Eastwood telibe talál ezzel a kőkemény háborús filmmel. Különleges film egy különleges emberről – meglepő fordulatokkal.
Clint Eastwood új, izgalmas és realista akciófilmje, az Amerikai mesterlövész az Oscar-díj közelébe juttathatja abszolút főszereplőjét, Bradley Cooper-t, de már a készítése is olyan fordulatos, hogy az forgatókönyvbe kívánkozik. Az amerikai hadtörténet legeredményesebb (legtöbb ellenséges katonát megölő) mesterlövészének iraki kalandjait összefoglaló önéletrajz megfilmesítése ugyanis még tartott, amikor a könyv írója, a film főszereplője meghalt: annyi veszélyes bevetés után, hazai földön lőtte le egy másik veterán.
americansniper_bradley
Bradley Cooper nemcsak meghökkentően megizmosodott a szerep kedvéért, teljesen át is alakult. De míg színésztársai a túlélőkkel való találkozásokkal, A Sólyom végveszélyben nézésével és katonai kiképzőtáborokban készültek fel a forgatási bevetésre, a színész más utat választott: "Nagyon bíztam Eastwoodban. Ez volt a módszerem." – mondta a hétfői New York-i premier után.
americansniper_poster
A filmkészítők célja az volt, hogy ne csak egy katonát mutassanak a nézőknek, hanem egy bonyolult, ellentmondásokkal küzdő embert: a halála után pedig mindenképpen feladatuknak látták, hogy méltó emléket állítsanak neki. Hiszen, ahogy Cooper a vetítés után mondta: "Chris Kyle-nak kis gyerekei vannak. Az egyik most 4, a másik 6 éves. Ők ebből a filmből fogják megismerni az apjukat. Nem hibázhattunk."
 
Amerikai mesterlövész/American Sniper - Hazai bemutató: 2015. február 19.
Megosztás facebookon