asdf

Ezek a Pingvinek irtó cukik és viccesek

A Madagaszkárból megismert Pingvinek végre kiteljesedhettek a mozivásznon. 2005-ben, amikor a Madagaszkár elindult hódító útjára, már akkor sejteni lehetett, hogy nem tipikus pingvinekkel állunk szemben, akikből nem lehet csupán mellékszereplő, és akár egy egész estét filmet is kaphatnak. Jól tudta ezt a DreamWorks Animation, és idén ősszel hatalmas kalandba repítette a Föld legcukibb pingvinjeit.

Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény már korábban is bebizonyította, hogy Alex, az oroszlán sem jelent nekik akadályt abban, hogy a figyelem középpontjává váljanak. Most pedig az ő történetüket ismerhetjük meg egészen a kezdetektől, méghozzá onnantól, amikor a tojáshéj megrepedt az Antarktisz jeges sivatagában. A legtöbbünk számára a pingvinek csupán édi-bédi madárkák, de ez a négy jómadár rávilágít minket arra, hogy igen cukik és viccesek, de ha kell kemények is tudnak lenni. Végre az is kiderül, hogy totyogóink hogy alakultak csapattá, ami igazán üdítő kezdés a történetben.MadagaszkarPingvinjei_jelenetfoto (20)Nem tétlenkednek a srácok, amikor színre lép a főgonosz, Dave, aki a múltbéli sérelmekért kegyetlen bosszút forralt ki ellenük. Az eredetileg polip életet élő Dr. Octavius Vízagy feltűnése nagy port kavar a Földön élő összes pingvin számára. Az aljas genetikus minden vágya a népszerűség, és ezért likvidálni akarja a pingvinekben rejlő cukiságot.MadagaszkarPingvinjei_jelenetfoto (13)A Pingvin csapat szembe száll Dave-vel, de ráébrednek, hogy négyen kevésnek bizonyulnak a feladathoz, így a titkos szervezettel, az Északi Széllel fognak össze, akik a veszélyben lévő állatok védelmére specializálódtak. Az Északi Szél tagjai azonnal magáénak érzi a küldetést, amit át is akarnak venni a csőrösöktől. Kapitány és kis csapata állandóan bajba kerülnek, de szívvel-lélekkel a küzdenek az alattomos Dave ellen. Ám, amikor az Északi Szél megkérdőjelezi Kapitányék teljesítményét, a pingvinek háttérbe szorulnak. Ők ugyan nem kaptak profi kiképzést, de tudják, hogy nem ez a fontos, de az ügynökök alábecsülik a pingvin-műveletet. Egy pillanatra, amikor elveszítik Közlegényt, Kapitány is elfogadja a tényt, hogy nem kidolgozott az ő tervük, de a már-már testvéri a szeretet, ami összetartja őket, erősebbé teszi őket és mindent elkövetnek bajtársuk biztonságáért.MadagaszkarPingvinjei_jelenetfoto (21)A Madagaszkár Pingvinjei minden korosztályt szórakoztat. A szuperkémek egészestés kalandjaikkal a kicsiket és nagyokat egyaránt képesek elvarázsolni. A karakterek mókásak, amitől még érdekesebbé válnak. Kapitány a csapat vezére, katonás határozottsággal várja el társaitól a hűséget és a tiszteletet. Kowalski a brigád agya és remek helyzetfelismerő készségének köszönhetően gyors megoldást találnak, ha gáz van. Rico a legegyszerűbb pingvin, nem bonyolítja túl a dolgokat, de ha merészségről van szó, azonnal ott terem. Közlegény pedig a cukormázas cukiság, akiben ott rejlik a bizonyítás utáni vágy. Termetével ellentétben hatalmas szíve van, aki büszkén áll a kihívások elé, csak, hogy megmutathassa, hogy ő is hasznos tagja a csapatnak.

Az elválaszthatatlan pingvinkvartett hamar a nézők szívébe lopja magát. Cukiság, érzelmek és poénok uralják a Pingvinek legnagyobb kalandját. A szinkron zseniális (ismerős hangokon szólalnak meg hőseink: Kapitány-Reviczky Gábor, Kowalski- Kerekes József,  Közlegény- Katona Zoltán, Dave- Haás Vander Péter, az Északi Szél vezetője- Széles Tamás vezére), a történet pedig megnyerő.

A MADAGASZKÁR PINGVINJEI

Eredeti cím: The Penguins of Madagascar
Színes, szinkronizált amerikai animáció
Műfaj: animáció / családi / vígjáték
Eredeti hangok: Benedict Cumberbatch, Peter Stormare, John Malkovich, Ken Jeong, Werner Herzog. Zene: Lorne Balfe. Írta: John Abound, Michael Colton, Eric Darnell, Tom McGrath, Brandon Sawyer. Rendezte: Eric Darnell, Simon J. Smith

Mozibemutató: 2014. november 27.
Gyártó: Dreamworks Animation
Játékidő: 92 perc
Korhatár: 6
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon