asdf

Förtelmes üzelmek és brutális poénok az év vígjátékában!

A 2011-es Förtelmes Főnökök sikerein felbuzdulva Sean Anders úgy döntött van még kurázsi a három lökött pasasban, ezért esélyt ad nekik egy újabb mókára. És milyen igaza volt! Mérföldekkel jobb lett a Förtelmes Főnökök folytatása, mint elődje.

Főhőseink nagyon kínlódtak főnökeik elnyomásától és a megaláztatásoktól, és a kivégzésük volt a cél, de ők hárman nem váltak gyilkosokká, igaz profikról beszélünk, de ez nem az ő asztaluk. Ez a három lökött figura megelégelte, hogy mások parancsolgatnak nekik, így ők maguk akarnak a saját főnökeik lenni. A Förtelmes főnökök 2-ben: Nick, Dale és Kurt elindítják saját vállalkozásukat!FortelmesFonokok2_jelenetfoto (3)Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) és Dale (Charlie Day) elhatározzák, hogy ideje a saját lábukra állni, minden pénzüket és energiájukat befektetve önálló vállalkozásba kezdenek és nem másnak, csak magukért dolgoznak. Kitalálnak egy általuk hasznosnak vélt találmányt, amiről úgy gondolják, hogy, piacra dobható és el is adható, amihez már csak egy befektető kell, aki beszáll az üzletbe. Ekkor jön a képbe Rex (Chris Pine), a dörzsölt befektető elkényeztettt fia, aki menő cégvezetőnek képzeli magát, amíg apja Bert Hanson (Christoph Waltz) helyére nem teszi a dolgokat és megállapodik a három szerencsétlen vállalkozóval. Akik jóhiszeműen elkezdik építgetni vállalkozásukat, ám Mr. Hanson keményen kib@szik velük és a csőd fenyegeti az épphogy beindult céget. A srácoknak jogilag semmi esélyük a gátlástalan Hanson ellen, ezért kétségbeesésükben újabb „vállalkozásba kezdenek” és az emberrablás lett a főprofiluk. A terv, hogy elrabolják a befektető fiát és váltságdíj ellenében elengedik őt, így mindenki jól jár, Mr. Hanson vissza kapja a fiát, a srácok pedig talpra állíthatják a vállalkozást, és nem kell kirúgni az újdonsült alkalmazottakat. Igen ám, de azt mi is tudjuk, hogy ha ezekről a lökött srácokról van szó, akkor semmi sem ilyen egyszerű. Természetesen Anyab@szó Jones (Jamie Foxx) szolgáltatását is újra igénybe veszi a három jóbarát, aki vérprofik módjára osztogatja a tanácsokat és ugyanilyen jól matekol (vele érdemes üzletelni!). Beindul a gépezet és ennyi poénzuhatagtól garantáltan mindenki szakadni fog! Már-már fájdalmasan szórakoztató minden perc!FortelmesFonokok2_jelenetfoto (4)Régi főnökök, új ellenségek, régi szokások, új kalandok és alibi parasztok fokozzák a fergeteges hangulatot. A film tempója végig lendületes, egy percre sem pihenhetünk meg a sok nevetéstől. Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day pedig nemhogy hozzák az első filmben megszokott formájukat, még idiótábbak és még viccesebbek, mint eddig voltak. Baromi jók a párbeszédek és a jelenetek. Ahogy belefognak valamibe (terv kidolgozása, betörés, elrablás, tájszólás…stb), máris tudjuk, hogy nem fog túl jól végződni a dolog, de mi oltári jót szórakozhatunk rajtuk és velük együtt.FortelmesFonokok2_jelenetfoto (23)

Sean Anders, rendező tavaly a Családi üzelmekben már dolgozott együtt Sudeikisszel, aki szerint telitalálat volt a trió, és a fiúk már alig várták, hogy újra együtt forgathassanak és ökörködhessenek. Ezzel én is egyetértek, mert ők a legütősebb triumvirátus, akiket mozivásznon eddig láttam. John Morris, producer és Sean Anders minden egyes jelenetet aprólékosan kidolgozott. A karakterek mind nagyon jól ki vannak találva, mindenkiben megvan az a sajátos stílus, amitől viccessé tud válni. Bár a tájszólásos beszédstílust mindhárman jól tolták!FortelmesFonokok2_jelenetfoto (8)Jennifer Aniston alakítja a még mindig kegyetlenül szex függő fogorvosnőt, Julia Harrist, aki most kevesebb játékidőt kapott, de nimfomán viselkedése cseppet sem lankadt és ez a szerep feltűnően jól áll neki. Jamie Foxx, azaz Dean Jones még mindig nagyon béna bűnügyi tanácsadó, de ő komolyan veszi a munkáját és neki is céljai vannak. Új figura a történetben a totálisan gyengeelméjű Rex Hanson, akit Chris Pine testesít meg, egyszerre akar jófej lenni, de igazi görény is egyben, valamint Rex apja, Bert Hanson, akit Christoph Waltz kelt életre ebben az agyament vígjátékban.FortelmesFonokok2_jelenetfoto (32)Mindig nehezebb feladat folytatást készíteni egy jól sikerült film után, mert az általánosan elfogadott tény szerint, mindig az első a jobb, de Sean Anders ezt is megugrotta. Ha valaki azt gondolja, hogy a Förtelmes Főnökök 2. az első „másolata” (Másnaposok 1. és 2. tükrében), akkor az téved, mert ez nem egy szokványos folytatás, sokkal erősebb poénokban és fordulatokban egyaránt. A szinkron pedig egyenesen zseniális (Rajkai Zoltán - Dale, Gyabronka József - Nick, Anger Zsolt – Kurt, Kökényessy Ági – Julia, Epres Attila - Dave Harken), minden elismerésem az övék! A Förtelmes Főnökök 2. simán az év vígjátéka, nálam 10-ből 11-es! Előre szólok, hogy a film nyomokban komolyságot sem tartalmaz! Mondhatni elég "faintos" lett a film! (hahaha)

FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2.

Eredeti cím: Horrible Bosses 2
Főszereplők: Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day, Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Christoph Waltz, Chris Pine, Jamie Foxx. Fényképezte: Julio Macat. Zene: Christopher Lennertz. Látvány: Clayton Hartley. Írta: Michael Markowitz, Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley, Sean Anders, John Morris. Producer: James Wan. Rendezte: Sean Anders
Színes, szinkronos amerikai film
Műfaj: vígjáték
Mozibemutató: 2014. november 27.
Gyártó: New Line Cinema
Játékidő: 108 perc
Korhatár: 16
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon