asdf

Comic-Con: Dátum-cunami árasztotta el a partjainkat

Egészen idáig csak tologatták egyik dátumról a másikra a Pókember-univerzum kiépítésére szolgáló filmeket. A Comic-Con-nak köszönhetően végre kiderült, hogy mikor mutatják be a kedvenc hálószövőnk harmadik kalandját, a nemeziseit egy brancsba „csoportosító” Sinister Six-et, sőt még azt is megtudtuk, hogy mikor hajózhat ki újra a világ legnépszerűbb kalóza, Jack Sparrow!

 2016 - A nemezisek éve!

A Sony fejeseinek úgy tűnik, hogy sikerült zöld ágra vergődniük és a tanácstalan „dátum-játékuk” helyett végre rögzítették a naptárjukba – és a miénkbe - a tervezett projekteket. Ennek fényében a Pókember-univerzumban először nem a hálószövő harmadik kalandját láthatjuk először, hanem a második részben felvezetett nemezisei verbuválódna össze 2016. november 11-én egy ördögi blockbusterben! A projekt már csak azért is érdekes, mert a direktori székbe az a Drew Goddard ülhetett bele, akinek a zseniális Ház az erdő mélyén c. horror filmet is köszönhetjük. Már most érdekes a Sinister Six, mert a Zöld Manó vezette csapat Pókember leghalálosabb ellenségeiből tevődik össze, így adja magát a kérdés: ki fogja megállítani őket? Vagy kapunk két óra masszív gonoszkodást és pusztítást? Két év múlva kiderül.

sinister_six_2016

2017-ben kedvező lesz a szélirány egy újabb szórakozató kalóz-kalandhoz

Ünnepélyesen szeretném bejelenteni, hogy 2017. július 7-én újra vitorlát bontunk, mert visszatér a Karib-tenger ádáz kalóza, Jack Sparrow! Már eddig is nagyon érdekes utat járt be a jövedelmező franchise ötödik része, amit az első tervek szerint 2015-ben akartak bemutatni. A hosszú kálváriának a stúdió végre egyszer s mindenkorra véget vetett, bejelentve a hivatalos dátumot. Az ötödik részre ugyan még három hosszú évet várnunk kell, de legalább a forgatókönyvíróknak lesz elég idejük és lehetőségük arra, hogy egy újabb olyan lélegző és friss kalandfilmet vessenek papírra, mint azt tették A Fekete Gyöngy átka esetében, amit a mai napig a legjobb Jack Sparrow-kalandnak tartok.

akaribtengerkalozai_2017

2018-ban a falmászó is visszatér!

Dicséretes, hogy a Sony nem félt hivatalosan is időt kérni. Legalábbis ezt olvasom ki a 2018-as dátum „sorai mögött”, ami alapjaiban kavarta fel a tervezett Pókember-univerzum kiépítését. Valahol várható volt, hogy nagyobb csúszás lesz, hiszen egy jó ideje már ment a „matek a dátumokkal”. Persze, sosem az időponttal volt gond, hanem magával a falmászóval, aki a második résszel bizonyította azt, hogy karaktere egy kissé megfáradt. Legalábbis a Box Office-adatokból ez derült ki. Nem hozta azt az eredményt Amerikában, amit előzetesen vártak. Valahol nem csodálom a nézők passzívabb hozzáállását a falmászóhoz, ugyanis a futószalagon gyártott képregényfilmek közül a Pókember az, amelyik a legtöbb folytatást/reboot-ot kapta. Ezt bölcsen a Sony fejesei is belátták, ezért úgy döntöttek, hogy engedélyeznek Peter Parker-nek egy hosszabb vakációt. A hivatalos bejelentés szerint csak 2018. május 4-én kell újra vörös-kék gúnyát húznia és „munkába” állnia. Ez persze nem jelenti azt, hogy a két évvel korábban érkező Sinister Six (2016) filmben nem jelenthetne meg egy hosszabb-rövidebb szerepben vagy cameo-ban. És még annak a gondolatát sem vetettem el – legyen bármennyire is esélytelen – hogy a Bosszúállók: Ultron korában is feltűnik majd a stáblista utáni jelenetben. Ha ez a csoda megtörténne, akkor a mozinézők is lelkesebben ostromolnák a mozipénztárakat 2018 tavaszán.

a_csodalatos_pokember_3_2018

Megosztás facebookon