asdf

Comic-Con: Bemutatkozik Sólyomszem és Higanyszál

Folytatjuk tovább a nagy Bosszúállók-kirakósunkat. Ezúttal is két darabkával gazdagodtunk. Az egyik egy régi ismerős, Sólyomszem, a másik pedig a Marvel filmes univerzumának egyik új karaktere, Higanyszál. Utóbbit Aaron Taylor-Johnson alakítja, akinek Evan Peters (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) zseniális alakítása után alaposan fel van adva a lecke.

Kezdjük a sort Sólyomszemmel, akinek ez lesz a harmadik filmes feltűnése, ha beleszámoljuk a Thor első földi kalandjában tett rövid karakter cameoját. Az első Bosszúállók-rész után a kultikus képregényfigurát életre keltő Jeremy Renner élesen bírált a forgatókönyvben felvázolt szerepét, révén, hogy egyáltalán nem egyezett azzal az elképzeléssel, mint amiért csatlakozott a Marvel nagy családjához. Szerinte a karaktere inkább csak két lábon járó, üres, agymosott robot volt, lévén, hogy Loki a nagyhatalmú jogarával átvette az irányítást az elméje felett. Talán Joss Whedon most kárpótolni fogja színészt, aki ezúttal ténylegesen Sólyomszemként szállhat szembe Ultron robot hadseregével.

bosszaullok2_comic_con_karakter_solyomszem

Skarlát Boszorkány után a másik új karakter, Higanyszál is megkapta a saját koncept promóját. A szereplők bejelentése után feltettem magamban a kérdést, hogy vajon hogyan fogja Joss Whedon úgy irányítani ezeket a szuperhősöket, hogy azok ne szívják el egymás elől a levegőt. A válasz valószínűleg Ultron óriási robothadseregében rejlik, amit a marketingesek nem győznek elégszer hangsúlyozni a plakátokon. Ha valaki esetleg nem tudná: Pietro Maximoff Magneto fia és Skarlát Boszorkány testvére. Érdekesség a plakáttal kapcsolatban, hogy a háttérben első ízben láthatjuk Vision-t is. Aki esetleg nem tudná: Vision Tony Stark népszerű számítógépének, J.A.R.V.I.S.-nak az „emberi” manifesztációja. Ezúttal robottestben, Paul Bettany személyében vállvetve fog küzdeni a gazdájával az emberiség jövőjéért.

bosszaullok2_comic_con_karakter_higanyszal

Végezetül álljon itt az eddig kirakott Bosszúállók-puzzle. Abban az esetben, ha Nick Fury és War Machine nem kap saját koncept plakátot, már csak Thor és Hulk darabkája hiányzik a teljes képből.

avengers_puzzle

UPDATE: A cikk megszületése után pár órával a Marvel a nyilvánosságra hozta Thor és Hulk koncept plakátját és az apró puzzle darabokból összeállt teljes mozaikképet is:

bosszuallok2_hulk_comic_con_karakter

bosszuallok2_thor_comic_con_karakter

bosszuallok2_teljes_mozaikkep

Joss Whedon rendezésében készülő Bosszúállók: Ultron kora a tervek szerint 2015. május 1-én érkezhet a mozikba.

Megosztás facebookon