asdf

King Kong visszatér a Koponya szigetre

  • Szerző: Medve Pál
A fikciós fantázia óriások hajnala újra eljött a radioaktív szörnyistenség, Godzilla idei megjelenésével. A Legendary Pictures filmstúdiója 2016-ban újra elhozná nekünk a mitikus óriás majom kalandjait.

Az 1933-as klasszikus, szent első majom király, a filmstúdió szerint egy remake-t csinálnak a rég elfeledett franchiseból. A lendületet a Godzilla hagyományokhoz hű újra gondolása adta a készítőknek, ugyanis a pikkelyes védelmező karakterével és témájával, valamint pénzügyi sikerével újraélesztette az óriásszörny filmek zsánerét. Az új, kialakuló trendben King Kong lesz a következő központi szereplő, már címet és dátumot is kapott az új monstrum blockbuster. A mozi névadója az ősi monumentális gorilla hazája lesz, a Skull Island, azaz Koponya sziget. Kong a sziget ősi fenyegető élővilágával küzdene, mint például: dinoszauruszok és egyéb mitikus lények ellen. Egyelőre emberi szereplőket még nem nevezetek meg - ami adhat okot arra következtetni, hogy egy ízig-vérig csak "szörnyeket" szerepeltető mozi lesz -, ráadásul még a rendező kiléte is ködbe burkolódzik. A pontos megjelenés 2016 novemberére várható.

king-kong-prequel-film-skull-island-and-godzilla-2-announced1

Mivel egy stúdió égisze alatt fog megszületni King Kong újabb kalandja, így számíthatunk a későbbiekben egy Godzillás crossoverre is. Erre már volt példa a 60-as években, amikor a múlt századi stop-motion gorillát összehozták az óriás szörnyek királyával. 60 év elteltével újra elkapta a hollywoodi nézőközönséget a monster fight láza. A 2005-ös Peter Jackson-féle King Kong emlékezetes reboot nem fogja befolyásolni a két év múlva esedékes remake-et. A Comic Con képregény találkozón a már futó testvérprojekt Godzilla 2. részéről is érkeztek rövid információk: a rendezői székbe ismét Gareth Edwards ülhet bele, és megkaptuk az új ellenségeketis, Mothrát, Gidoraht és Rodant. 

Megosztás facebookon