asdf

Comic-Con panel mustra: Warner Bros. és DC Comics

  • Szerző: Medve Pál
Július 24-étől erős kampánnyal indít a Superman, Batman, Az Igazság Ligája és Christopher Nolan új sci-fije az Csillagok között (Interstellar) is. Elérkezett a Warner stúdió égisze alatt ténykedő DC szuperhős univerzum legjobb lehetősége, hogy letaszítsa a trónról a három éve egyeduralkodó Marvel-t.

Batman vs. Superman

Batman-vs-Superman-Dawn-of-Justice-To-Set-Up-6-Film-Justice-League-Story

A Csillagok háborúja hetedik epizódja mellett a legtöbbet reklámozott cím a 2014-es blockbuster "pihenő" évben. A Zack Snyder által rendezett Acélember sikerei után a detektív képregények fejesei úgy döntöttek, hogy ideje - a Marvel mintájára - összeereszteni a hőseiket egy epikusabb szuperhős filmben. A legnagyobb húzó névként ismert Igazság Ligája felvezető epizódjaként érkezik a Batman vs. Superman: Az igazság hajnala (Batman vs. Superman: Dawn of Justice). Denevérember és Acélember eposza csak 2016-ban érkezik, de a Warner marketingesei már gőzerővel dolgoznak a két év múlva esedékes premier előtt. A forgatás már zajlik, és elméletileg a még megjelenési dátum nélküli Igazság Ligája jeleneteit is előre filmre veszik.

A tonnányi pletyka mellett vegyük sorba, hogy mi az, ami már biztos, majd fikciózzunk, hogy mit szeretnénk, és mire számíthatunk. Tavaly ősszel bejelentették - akkor még Man of Steel 2 néven futó - projektet, ami a DC univerzum  válaszfilmje lesz a Bosszúállóknak. Első körökben Hanry Cavill Superman-e mellé bejelentették Ban Affleck-et, mint Batman. Majd a stáblistára érkeztek olyan nevek, mint Gal Gadot (a Halálos Iramban sztárja) Wonder Woman szerepében és Ray Fisher Cyborg formájában. A David Fincher-féle Közösségi háló fiatal sztárja Jesse Eisenberg pedig megkapta Lex Luthor ördögi karakterét. Az elmúlt hetekben sem maradtunk casting hírek nélkül, Jason Mamoa a Trónok harca dothraki barbárja Aquaman-t fogja alakítani.

Következzenek a találgatások és elvárások. Ahogy a címben is szerepel, a "v" betű a stúdió elmondása szerinte egyenlőre nem Batman és Superman párharcára utal. A két külön álló hős megismertetése és összehozása lehet a cél. Ellenfelekről még vajmi keveset tudunk, egyenlőre csak Lex Luthor van megjelölve, de az ő személye kétséges, mint fő-fő rosszfiú, ugyanis a forgatásról kiszivárgott információk alapján egy tinédzsert alakít. Továbbiakban érdekes a jellemfejlődésen mehet keresztül, ami majd meghatározó lehet a későbbi Igazság Ligája filmekben. Wonder Woman jelenléte elengedhetetlen lesz az egész moziban, mivel a DC eddig szuperhős film próbálkozásaiban nem kapott elég szerepet a gyengébbik nem, és persze a Marvel mintájára egy csini leányzó mindig jól mutat. A megjelenés kezdetekor pletykálták, hogy egy univerzumból érkező főellenség (Darkseid) fenyegetése fogja összekovácsolni a későbbi Igazság Ligáját. Ha a detektív képregények szuperhősei lépést akarnak tartani Vasemberékkel, akkor mindenképpen egy galaktikus gonosztevőt kell a sztoriba hozniuk.

Hobbit: Az öt sereg csatája

NEe9iRpksJzYhn_2_b

Zsákos Bilbó utolsó utazása is tiszteletét teszi a fesztiválon. Peter Jackson Gyűrűk Ura világában játszódó előzménytörténete is elérkezik a záróakkordhoz az év végén. A rendező már ígért egy teaser előzetest a rajongóknak, amit valószínűleg a Warner standjánál meg fogunk kapni. A király vissaztér befejező csatájának szinvonalát minimum szállítania kell a Hobbitnak is. Akik ismerik a könyv történetét, azok már tudhatják, hogy mire számithatnak és mi fog történni. A kérdés az, hogy a végső epizódban milyen újdonságokat zsúfol bele  Jackson kreatív csapata. A tavalyi elcsépelet szerelmes tünde száltól erősebb ötletekre lesz szükség méltő legyen a 10 évvel ezelőtti trilógiához. 

Gotham

gotham

Ha már a nagyjátékfilmes felvezetések nem jöttek össze, a DC a kisképernyőn, kisköltségvetésből igyekszik építgetni az univerzumát. A DC új sorozatában Batman/BruceWayne előzményeit boncolgatják, az ifjú Jim Gordon felügyelő szemszögéből. A Sötét Lovag mitológia legismertebb gonosztevőinek fiatalkorát ismerhetjük meg, pontosabban Macskanőét, Pingvinét és Rébuszét. A Comic Conon legjobban várt bejelentései talán a még zöldfülű Joker és annak udvari bolond segédje, Harley Quinn  karakterei lehetnek. Kíváncsian várjuk Denevérember nemezisének ifjú csínytevéseit. Sokat dobna a széria színvonalán ha a közönség által legjobban kedvelt antihős is megjelenne a televízió képernyőin. A képregény fesztiválon előszeretettel bemutatják az új sorozatok pilot epizódjait, reméljük ez itt sem lesz máskép és nem fogunk csalódni.  

The Flash

cwflash001

A Zöld Íjász sorozat második évadában a detektív képregények univerzumának Villámja - Barry Allen - már bemutatásra  került. A DC grafikus novellák szerelmeseinek - Batman és Superman - mögött Flash örvend a legnagyobb népszerűségnek. Villám a képességeiből adódóan nem egy kispályás szuperhős, az ő sebessége és akciója megköveteli a magasabb költségvetést, ha a készítők okosan adagolják látványjeleneteket és igyekeznek mellőzni a - Zöld Íjászban gyakran látott - krimi és drámai üresjáratokat, akkor nagy sikerre tehet szert a hagyományokhoz hű rajongók körében is. Legjobban várt rész a DC sorozatos standján, hogy első körben bejelentik Villám főellenfelét is. Pár héttel ezelőtt már kiszivárgott az internetre a pilot epizód. Az első benyomások egyenlőre megoszlanak, de még messze van az októberi premier, addig a készítők még sok mindenen változtathatnak.

Constantine

Constantine

2005-ben már érkezett egy sikertelen egészestés démonvadász film Keanu Reeves főszereplésével. Most a TV képernyőkre evezne át a Hellblazer képregény főhőse Constantine. Ismét nagy rizikót vállal a DC ezzel a sorozattal, ugyanis már évek óta Dunát lehetne rekeszteni a vígjáték, krimi és thriller démonvadász kalandokból. Azonban, ha a műfajokat okosan mixelik a készítők és a kezdő színészgárda is egy komplex cselekményt hoz össze, akkor itt is bizakodhatunk. Ahogyan a Flash-nél, itt is kiszivárgott már a szent első rész, de reménykedhetünk egy hivatalos pilot vetítésen. Constantine karakterében rengeteg potenciál van, igazi megtört lélek aki iszik, dohányzik (sorozatban nem) és az igazi őrült menő.  

Zöld Íjász

arrow-season-3-confirmed

Stephen Amell által játszott Oliver Queen idén már harmadszorra szállítja az izgalmakat a Zöld Íjász szerelmeseinek. Az Arrow univerzuma már biztos alapokon áll, egyre több ikonikus ellenfelet és hőst hoznak a szériába. Friss hírként jelent meg, hogy a Superman visszatér "sztárja" újra szerepelne egy Warner-DC produkcióban. Brandon Routh 2006-os Acélembere kapott hideget és meleget, de most újra természetfeletti képességekkel rendelkező hőst alakítana, pontosítva a The Atom-ot. Oliver Queen eredettörténete sincs még teljesen kihasználva, így a múltból és a jelenből is várunk új ismerős DC karakterneveket.

Interstellar (Csillagok között)

sieu-pham-Interstellar (1)

Sötét Lovag trilógia és Eredet őrület után Chrisopher Nolan új sci-fivel jelentkezik. A realisztikus, földhöz ragadt megvalósítás a rajongók kedvence, ez talán most sem lesz máskép. A főszerepekben csupa "A" listás színész játszik: Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anna Hathaway és az állandó Nolan kedvenc Michael Cain. A forgatókönyvet szokás szerit a rendező jegyzi, Kip Throne amerikai fizikus, egyetemi tanárral. Űrutazás féreglyukakon más dimenziókba? Egy filozofikus sci-fi a hypeolt rendezőtől nem okozhat csalódást. Minimum egy új előzetest, képeket és infómorzsákat várunk!

Érkezhetnek még infók egy 300 és Legó-kaland folytatásokról is. A mozi pénztáraknál sikeresen teljesített mindkettő film, ezért a Warnernek céljai között szerepelhetnek további epizódok készítése.

Megosztás facebookon