asdf

A Marvelt visszavonulásra készteti a Batman vs. Superman

  • Szerző: P. Kristóf
A filmtörténelem egyik legnagyobb párharca bontakozhat ki a két rivális képregénycég, vagyis a Marvel és a DC Comics között, hiszen mindketten ugyanarra a napra tervezik bemutatni legújabb filmjüket.

Van egy íratlan megállapodás a filmstúdiók között, hogy egy dátumra nem tesznek két nagy produkciót, ennek azonban nem céhes okai vannak, még csak nem is együttérzésből, csupán azért, mert így alapból elveszítenék a lehetséges nézők egy részét, ami ugye pénzkiesést jelentene. Ezért is annyira szokatlan és egyedülálló, ami most történik a Marvel és a DC Comics között, hiszen pontosan ezt készülnek semmibe venni. 

A 2016. május 6-i dátumot először a Marvel nézte ki magának, de nem kapcsolt filmcímet az időponthoz, csupán annyit lehetett tudni, hogy érkezik valamilyen produkció tűlük aznap. Közben Az acélember sikerét követően a DC elkezdte eddigi legnagyobb dobását készíteni, vagyis összeengedni a kiadó két legnagyobb hősét a vásznon Zack Snyder Batman vs. Superman munkacímen forgó produkciójában. Eredetileg jövő nyáron érkezett volna a film, de a munkálatok a vártnál több időt vezsnek igénybe, így eltolták a premiert, pontosan május 6-ra.

amerika bvs

Egyértelműnek tűnt, hogy bármit is mutat fel a Marvel aznapra, nem verheti meg a két legendás szuperhős párharcát, így arra lehetett számítani, a Disney átgondolja a stratégiáját és előrébb, vagy hátrébb tolja a rejtélyes produkciót. Ehelyett azonban felvették a kesztyűt és közötülék, hogy a harmadik Amerika Kapitány mozi kerül majd mozikba május 6-án. A tél katonája előtt esélytelennek tűnt, hogy sikeres lehet Batman és Superman árnyékában, de a Russo testvérek filmje új életet lehelt az első bosszúállóba, hiszen a kritikusok olvadoztak tőle és a bevételi rekordokat is megdöntötte, már harmadik hete vezeti a box office listákat. 

Vajon elég lesz ahhoz, hogy szembeszállhasson egy Batman vs. Superman méretű produkcióval? Valószínűleg sajnos nem, így most a Marvel kezdi átgondolni a dolgot, vagyis belőlük lehet az a bizonyos okos, aki enged, míg a DC marad a szamár. Persze mindkét stúdió egyformán jól járna a változtatással, hiszen mindkét filmre jóval többen lennének úgy kíváncsiak, ha nem egy napon kerülnek a mozikba, így gyakorlatilag nem beszélhetünk vesztesről.

A változtatásra utaló első lépést Alan Horn, a Disney elnöke tette meg a Tribeca Filmfesztiválon, ahol bevallotta, hogy elég kemény küzdelem bontakozhat ki belőle és meglátja, hogyan alakulnak majd a dolgok. Persze ez önmagában még nem jelentené azt, hogy megfutamodnak a DC kihívása elől, de egyértelműen a tárgyalásra való hajlandóság első jele, szóval elég valószínű, hogy Amerika Kapitány keres majd más időpontot arra, hogy folytassa harcát a tél katonájával. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon