asdf

Doomsday is feltűnhet a Batman vs. Superman-ban?

Érdekes pletyka kering a világhálón: Doomsday is feltűnhet a készülő Batman vs. Superman: Az igazság hajnalában. Érdemes ezt az értesülést egyelőre még csak pletykaként kezelni, de azért pár mondat erejéig eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a Végítélet mégis berobbanna Batmanék életébe.

Aki esetleg nem lenne jártás DC-világában, annak elmondanám, hogy Doomsday Superman egyik leghalálosabb nemezise. Olyannyira, hogy véghez is vitte a lehetetlent: elpusztította a vörös köpenyes hőst.  Iszonyatos erővel van felruházva, ráadásul a robosztus teste sokáig képes masszívan ellenállni a támadásokkal szemben. Ennek fényében a Krypton bolygóról származó szörny feltűnése egy újabb érdekes színt vihetne a történetbe. Azt azért nem gondolnám, hogy a Batman vs. Superman-be is megölné a kedvenc Acélemberünket, de mindenestre az eddigieknél fajsúlyosabb és gigászibb ellenfele lehetne.

batmanvssuperman_doomsday

Doomsday után csak egy nagyobb álmom van: Darkseid behozatala a DC univerzumába. Viszont ő csak az Igazság Ligájában tűnhetne fel, mert ellene egyedül még Superman-nek sem sok esélye lenne.

Érdekesség még, hogy Doomsday és Darkseid is szerepelhetett már „élőben” a képernyőn, igaz csak „kicsiben”. A Smallville c. tízévados sorozatban - amely Clark Kent szuperhőssé válásának történetét mesélte el - mindkét ikonikus nemezis egy-egy teljes évadot kapott a készítőktől. A költségekhez és a lehetőségeikhez képest jól sikerült adaptálniuk a karaktereket, így ezt is ajánlanám „kötelező olvasmányként” a képregényekre fogékony érdeklődőknek.

A Batman vs. Superman: Az igazság hajnala c. képregényfilm 2016. május 3-án érkezhet a mozikba. 

Megosztás facebookon