asdf

25 éves a Tim Burton-féle Batman

  • Szerző: Medve Pál
„Táncoltál már valaha az ördöggel sápadt holdfénynél?”- hangzik Jack Nicholson klasszikus Jokerének mondata. Michael Keaton formálta Denevérember egy újabb szuperhős korszakot nyitott a 90-es években. A 25 éves évforduló alkalmából egy új, eddig nem látott előzetest adtak ki.

Tim Burton egyedi vizualitásának köszönhetően egy igen merész nagy költségvetésű filmmel ajándékozott meg minket. Az animáció és egyéb speciális effektek már rendelkezésre álltak 1989-ben, azonban Burton, a Hollywoodi reneszánszhoz híven hatalmas díszletekkel és stop-motion technikával direktált. A szuperhős filmek történetében tisztelendő és kiemelkedő alkotás, mondhatni korszakalkotója volt a 90-es évek nagy költségvetésű blockbuster előfutárainak.

Pár érdekesség a bőregér klasszikus változatából:

A tervek szerint már ebben az epizódban is feltűnt volna Robin, azonban a végső változatból kiírták.

Richard Donner (első Superman filmek) neve is szóba került, mint lehetséges rendező, ha ő rendezte volna, akkor Mel Gibson lett volna Batman.

Jack Nicholson azt nyilatkozta Joker karakteréről, hogy kedveli az ízetlen humora miatt.

Bruce Wayne / Batman szerepére esélyes volt Alec Baldwin, Tom Selleck, Bill Murray (!!!), Mel Gibson, Charlie Sheen és Pierce Brosnan is.

Az eredeti Batman-kosztüm közel 32 kg-t nyomott!

Willem Dafoe is esélyes volt Joker karakterére.

Csatlakozz közösségünkhöz a FacebookonCsekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon