asdf

Balesetben meghalt Paul Walker

A Halálos iramban című filmek sztárja egy autóbalesetben hunyt el szombat délután. Porschéjében lelte halálát Paul.

Paul Walker egy jótékonysági rendezvényen vett részt Los Angelesben, mielőtt bekövetkezett a tragédia. A hollywoodi színész új kocsijával egy próbakörre ment el egyik barátjával. A kocsit nem Paul vezette, elvesztette uralmát a jármű felett, és nekicsapódtak egy lámpaoszlopnak, majd egy fának, és kigyulladt. Mindketten életüket vesztették. A baleset Santa Claritában, Kaliforniában történt.

paulwalkecrashr

A halálhírt a stúdió is megerősítette. Az Universal Pictures is kiadott egy gyászközleményt. "Paul 14 éve a stúdiónk családjának egyik leginkább szeretett és leginkább tisztelt tagja, elvesztése lesújtott minket, mindenkit, akinek köze volt a Halálos iramban filmekhez és megszámlálhatatlan rajongót" - írták.

paulwalker_rip

A tragikus baleset előtt a Reach Out Worldwide elnevezésű jótékonysági szervezet rendezvényén vett részt Walker, amit a Fülöp-szigetekre lesújtó tájfun károsultjainak megsegítésére szerveztek. Az ROWW-t a színész alapította, a Haitin pusztító földrengés után.

Walker rengeteget jótékonykodott és fontos volt számára az állatok védelme, ezért a National Geographic Channel által készített sorozat forgatása közben 11 napig fehér cápákat kutatott Mexikónál, hogy jeladót tegyenek a ragadozókra. Mindig is imádta az autókat, a Redline Time Attack versenysorozatban például egy Mazda RX-8-al vezetett.

 Felvételek a baleset helyszínéről...

Walker Kaliforniában született és már kétévesen modellkedett, a tévében 12 évesen tűnt fel. A nyolcvanas években horrorfilmekben és thrillerekben játszott, az első nagyjátékfilmje a Ökörikrek c. vígjáték volt (Meet the Deedles).

A nagy áttörést a Halálos iramban első része hozta meg neki 2001-ben. 2006-ban a Clint Eastwood által rendezett A dicsőség zászlajában is feltűnik. Komolyabb kirikai elismerést kap a Halálos hajsza c. film főszerepéért (Running Scared). Független filmben is játszik, a Lazarus-tervben (Lazarus project).

Időről időre visszatért a Halálos iramban sorozathoz, aminek éppen a hetedik részén dolgozott, de további három részt terveztek még. Idén kapott szerepet a Hitman c. filmben is, ahol Agent 47-et alakította.

Walker egyébként az utóbbi időben a Halálos iramban folytatását, a hetedik részt forgatta. A színészt gyászoló rajongók külön Facebook-oldalt indítottak, ahol Walkerre emlékeznek. 40 éves volt. Nyugodjék békében! :(

Megosztás facebookon