asdf

5 Star Wars karakter, akiről szívesen látnánk önálló filmet

  • Szerző: P. Kristóf
A Disney nem rég jelentette be, hogy a Star Wars hetedik része mellett a franchise különböző karaktereinek előzménytörténetét is feldolgoznák egy-egy különálló filmben. 2015-től kezdve minden évben bemutatnának egyet, de hogy kikről fognak szólni, az egyelőre titok. Mi most összegyűjtöttük nektek azt az öt szereplőt, akikről szívesen látnánk ilyen alkotást.

1. Darth Maul

Darth Maul

A sith lovagot egyedül a Baljós árnyak című első részben láthattuk, ugyanis a végén meghalt. A közönség fel is háborodott azon, hogy milyen keveset tudhattunk meg róla és milyen kis teret kapott a filmben. Végül a Klónok háborújában, a második és harmadik rész cselekménye között játszódó animációs sorozatban visszahozták és kicsit szélesebb betekintést kaphattunk életébe. Viszont szerintem még bőven rejlik benne kiaknázatlan lehetőség és fantázia. Például milyen volt a viszonya Darth Sidious-szal, a sötét nagyúrral? Dooku gróf és Anakin előtt ő volt a mester kiválasztottja, de vajon milyen tanítvány volt? A figurát megformáló Ray Park korábban azt nyilatkozta, hogy bár egyelőre még nem kérték fel, de szívesen eljátszaná másodjára is a sith lovag karakterét, így ez az akadály sem áll az útban. Mi nagyon kíváncsiak lennénk egy ilyen anti-hős kalandjaira, személyiségének kiforrására a messzi-messzi galaxisban.

2. Jabba, a hutt

Jabba

Ki ne ismerné az óriási űrgengsztert, aki lefagyasztotta Han Solo-t? Talán az univerzum legérdekesebb figurája, egy vérbeli maffiafőnök. A Csillagok háborúja klasszikus trilógiájának kiemelkedően fontos karaktere volt, óriási népszerűségre tett szert. Ráadásul számomra az egész franchise eddigi legizgalmasabb része a csillagközi alvilág ábrázolása. Ezért is örülnék nagyon neki, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül, ha készítenének egy filmet arról, hogyan építette ki bűnszervetetét a visszataszító kinézetű hutt. Végülis nincs túl sok csillagközi maffiafilm, ideje lenne belehúzni.

3. Yoda

yoda

Az ártalmatlannak tűnő zöld kis szőrmók a legnagyobb és legöregebb Jedi mesterek egyike, gyakorlatilag szinte az összes lovagot ő képezte ki. Az eredeti trilógiában a Dagobah rendszerben elbújva, vezekelve találkozunk vele, de A klónok támadásában harcolni is láthatjuk. Egy teljesen új mitológiát lehetne a 900 éves mester fiatal kora köré építeni. Bemutathatnák, hogyan vált Jedivé, akár egybeszőve az erő rendjének létrejöttével is. Képzeljük csak el, milyen lenne a története mondjuk Peter Jackson rendezésében? Én mindenképp látni szeretném!

4. Qui-Gon Jinn

quigon

Darth Maulhoz hasonlóan szintén csak az első részben tűnik fel, lévén hogy a sith megöli. Viszont a galaxis sorsának alakításában óriási a szerepe, amellett, hogy ő képezte ki Obi-Wan Kenobi-t, a gyermek Anakin Skywalker-t is ő fedezte fel és kezdte Jedi-nek nevelni. Viszont kétségtelen, hogy tettei nem redukálhatóak le erre a kettőre, számtalan hősies kaland és jótett fűződhet még a karakterhez. Dooku gróf tanítványa volt, mielőtt az a sötét oldalra állt. Már születése óta arra készítették, hogy Jedi legyen, Dooku szerint egyetlen gyengesége az, hogy túlságosan tiszteli az élet minden formáját. Az ő életútja is rendkívül érdekes, így szívesen látnánk mit csinált a Baljós árnyak története előtt, de persze csak ha ismét Liam Neeson játszaná el.

5. Boba Fett

bobba fett

A csillagközi fejvadász a Star Wars franchise fontos mellékszereplője, pedig az eredeti trilógiában összesen négy sornyi szövege és néhány percnyi jelenete volt összesen. Mégis kultikus figurává vált, így az előzményeket bemutató második trilógiában is szerepet kapott. Saját apjának, a rettegett fejvadász Jango Fett-nek a klónja, gyilkolásra született. Kiolthatatlan gyűlöletet érez a Jedik iránt, ugyanis Windu mester egy csatában lefejezte apját. Fejvadász mestersége és a Jedik elleni elszánt küzdelme remek filmtéma lehetne, plusz esetleg többet is megtudhatnánk a figuráráól.

Megosztás facebookon