asdf

35 mm-es filmre forog majd a Star Wars VII

  • Szerző: P. Kristóf
J.J. Abrams amerikai rendező bejelentette, nem hajlandó digitális technológiával dolgozni, ezért a Star Wars hetedik részét igazi 35 mm-es filmre forgatják.

A Star Trek-et is újjáélesztő J.J. Abrams egyre inkább lenyűgözi a kezdetben szkeptikus rajongókat. Ezúttal azt tudhattuk meg tőle, hogy manapság szokatlan módon nem digitális technológiával, hanem celluloidra, vagyis igazi 35 mm-es filmre kívánja forgatni a Star Wars hetedik részét.

Mára nagyon kevesen maradtak Hollywoodban, akik még a klasszikus filmiskola szabályai szerint dolgoznak, de Abrams mellett a Sötét lovag alkotója, Christopher Nolan is erre esküszik. Ez azért is újdonság, mert már A klónok támadása és A sith-ek bosszúja is digitálisan készült.

A rendezőtől azt is megtudhattuk, hogy a csillagok legújabb háborúját Dan Mindel operatőr fényképezi majd, akivel korábban már a Mission Impossible III, a Star Trek és a Sötétségben - Star Trek című filmjein is együtt dolgozott. Ezzel az alkotók nem csupán a szereplőgárdával (Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Billy Dee Williams) térnek vissza az eredeti szériához, de a klasszikus hangulatot és stílust is megpróbálják követni.

A forgatás jövő év elején veszi kezdetét Londonban és a tervek szerint 2015-re kerülhet a mozikba.

Megosztás facebookon