asdf

21-es terem

Pappa Pia - Kritika

2017. augusztus 21.
Zenés, éneklős, romantikus, szórakoztató és magyar. Ez a Pappa Pia! Nehéz véleményezni egy olyan filmet, amelynek már a címe sem tetszik és a megtekintése előtt kialakul benned egy alap szintű "elvárás".

Arthur király - A kard legendája - Kritika

2017. május 15.
Guy Ritchie kardot ragadott, hogy a legnagyobb angol mítoszt sokkal vagányabb és lendületesebb stílusban vászonra vigye. Így készült el az Arthur király - A kard legendája, ami egyszerre izgalmas és szellemes, látványában pedig sokszor vissza köszönnek a Gyűrűk Ura elemei, és ettől még királyabb lett film. A főszerepben Charlie Hunnam és Jude Law.

Logan - Kritika

2017. március 02.
17 éve, hogy kezdetét vette az X-Men történet a mozikban. Hugh Jackman az X-Men – A kívülállókban bújt először Logan bőrébe, és ezután még hétszer tette ezt, hogy a világ megismerhesse Farkas egyéniségét, lehengerlő erejét, amitől milliók kedvencévé vált. Én is a fanok táborát erősítem és iszonyatosan vártam a Logan-t. De most, hogy láttam az utolsó fejezetét, vissza akarok menni az időben, hogy újra kezdjük az elején.

A régi város - Kritika

2017. február 22.
Egy családi tragédia megpecsételi az ember egész életét. A kérdés az, hogy a szörnyű fájdalmat képesek vagyunk-e feldolgozni, már ha ez lehetséges. A régi város egy olyan férfiról szól, akinek élete legnagyobb tragédiája annyira megtöri őt, hogy képtelen szembenézni múltjával és együtt élni azzal.

Érkezés - Kritika

2016. november 08.
Bevallom őszintén, picit szkeptikusan ültem be a sajtóvetésre. Azt gondoltam az Érkezés is hasonló eszközökhöz fog nyúlni, ami a Földön kívüli lényekkel kapcsolatos filmekre jellemző: megtámadnak minket, invázió szerű öldöklés veszi kezdetét és ha nem győzzük le őket, akkor az emberiségnek annyi, de szerencsére ez a film teljesen más szemszögből vizsgálja az idegenekkel való találkozást.

A könyvelő - Kritika

2016. október 26.
A könyvelő-vel (nem) csak egy baj van: a címe, mert akarva akaratlanul is félreérthetővé teszi. Szerencsére az előzetesekből kiderül, hogy nem szimpla könyvelésről van szó és nem kell a számok világába elmerülni. Sőt! A könyvelés rejtelmei helyett néhány praktikus kiskaput ismertet velünk Affleck, aki teszi ezt fapofával, illetve kemény közelharcokat villant azokkal szemben, akik el akarják tenni őt láb alól..

Vándorsólyom Kisasszony különleges gyermekei - Kritika

2016. szeptember 30.
Tim Burton varázslatos világot teremtett ismét, amiben fellelhető az X-Men és az Alice Csodaországban filmek sajátos jegyeiből egy csipetnyi. Hiszen X Professzorhoz hasonlóan Vándorsólyom Kisasszony is saját iskolájába gyűjti a különleges képességű gyermekeket, illetve, ahogy Alice kalandja során sok furcsasággal találkozik, úgy főhősünk, a 16 éves Jake is.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Kritika

2016. augusztus 05.
Mindenki nyugodjon le a picsába, a Suicide Squad egyáltalán nem olyan rossz, mint azt sok kritikus állítja. Azt sem mondom, hogy kiemelkedően jó lett, inkább csak nem hozta azt, amit az előzetesek sugalltak, de ettől még nézhető a film (egyszer mindenképp).

Star Trek - Mindenen túl - Kritika

2016. július 23.
J.J. Abrams újra életet lehelt a Star Trek franchise-ba, amely idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Annak idején Gene Roddenberry alkotta meg ezt a hihetetlen világot, amelyet most Justin Lin álmodott meg, aki ráadásul rajongó is egyben. A rendező nem csupán akcióorgiát és brutális látványvilágot teremtett, hanem felbukkannak a klasszikus sorozat értékei is.

Tarzan legendája - Kritika

2016. július 01.
A Harry Potter-filmek atyja ezúttal sem hazudtolta meg magát, ugyanis egy elképesztően közepes és végtelenül ostoba dzsungel szafarit szervezett, amin végig kényelmetlenül fészkelődik a néző. Ha a varázslótanonc kalandjainál még nem derült volna ki: David Yates nem több egy fantáziátlan iparos rendezőnél, aki pénzért bármit elvállal.

Démonok között 2. - Kritika

2016. június 12.
Aláírom, hogy elfogult vagyok a direktorral szemben, mert Amerika egyik legjobb műfaji horror „művészének” tartom. A meggyőződésem, hogy képes arra, amire a mainstream rendezők nem: valódi hangulatot és atmoszférát teremt, amitől a démonjai tapintható módon elevenednek meg a vásznon.

Pelé - Kritika

2016. június 09.
A fociért rajongó szívemből és lelkemből kitéptek egy darabot, ugyanis Pelé játékát annak ellenére is nagyon kedvelem, hogy csak archív felvételeken láttam. Bíztam benne, hogyha már egy ekkora egyéniséget, egy igazi futball forradalmárt vászonra adaptálnak, akkor azt ízlésesen és minőségi módon teszik. Tévedtem.