asdf

Vince Vaughn 5 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Vince Vaughn ma ünnepli 43. születésnapját, ezért összegyűjtöttük eddigi öt legjobb szerepét.

5. Peter La Fleur (Kidobós: Sok flúg disznót győz)

Kidobós

A családi üzelmek rendezőjének első filmjében egy lúzer konditulajdonost alakít, akinek az üzletét veszélybe sodorja a bunkóság királya, akinek jól menő és terjeszkedő kondihálózata van. Az egyetlen megoldás az, ha munkatársaival és a kondi állandó látogatóival benevez a kidobós versenyre, melynek fődíja ötvenezer dollár, így megmenthetik az intézményt. Vince Vaughn hozza a szokásos vígjátéki formáját, jobbnál jobb dumákkal áll elő és ő maga is meglepődik Ben Stiller baromságain. Oltárian vicces vígjáték, ahol tényleg bármi megtörténhet. 

4. Novak ügynök (A sejt)

A sejt

Vaughn főleg komikusként ismert, de kifejezetten komoly szerepeket is kapott karrierje során, ezek közül A sejt a legkiemelkedőbb. Tarsem Singh első rendezésében az FBI egyik ügynökét alakítja, aki rábeszéli a pszichitárt, hogy egy új módszer segítségével nézzen bele a kómában fekvő sorozatgyilkos agyába, hogy kideríthessék, hol vannak elrejtve utolsó áldozatai. Mivel az amerikai sztárról egyből poénkodós, laza viselkedése ugrik be nekünk, ezért elsőre szokatlan, viszont nagyon jó olyan szerepkörben is, amikor nem viccelődik, hanem véresen komoly.

3. Wayne Westerberg (Út a vadonba)

Út a vadonba

Sean Penn 2 Oscar-díjra jelölt rendezésében csupán egy apró szerep jutott Vince Vaughn számára, mégis beragyogja a természetközeli dráma hangulatát jelenlétével. A film egy fiatal srác igaz történetét meséli el, aki útnak indul a vadonba, hogy felfedezze a világot és megismerje önmagát. Közben néha muszáj dolgoznia is, hogy legyen egy kis pénze, így ismerkedik meg Westerberg-gel, de nem tart sokáig munkakapcsolatuk, mert a férfit letartóztatják. Rövid jelenléte során rendkívül értelmes humort csempész az egyébként komoly történetbe és feloldja a hangulatot.

 

2. Trent Walker (Bárbarátok)

Bárbarátok

A színész első sikerét Doug Liman és Jon Favreau kultikus vígjátékának egyik főszerepével érte el. A Bárbarátokban egy meglehetősen tökös, nagy dumás csajozógépet alakít, aki nem hagyja barátját elsüppedni az unalomban, hanem elviszi őt Las Vegasba, hogy felszedjenek pár dögös lányt. Vince Vaughn ebben a filmjében alapozta meg azt a stílust, mely azóta védjegyévé vált, az egyfolytában beszélő, vicces figurát, aki mindenkit meghódít.

1. Jeremy (Ünneprontók ünnepe)

Üppenrontók ünnepe

Karrierjének leghumorosabb és legjobb alakítását Owen Wilson oldalán nyújtotta az Ünneprontók ünnepe című romantikus vígjátékban, mely két srácról szól, akik idegenek esküvőire járnak bulizni és csajozni. Imést a nagydumájú, jópofa csajozógép szerepében láthatjuk, de a rendkívül jó történet és Wilson társasága miatt itt áll neki a legjobban, ha lehet így fogalmazni, akkor itt a leginkább Vince Vaughn.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a FacebookonCsekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon