asdf

Elárverezik Tim Burton Batmobilját

  • Szerző: P. Kristóf
Elárverezik egy brit aukción azt a Batmobilt, melyet Tim Burton 1989-es filmjének készitésénál használtak.

Pár héten belül 32 millió forintnak megfelelő összegért elárverezik azt a Batmobilt, melyet Michael Keaton használt a Tim Burton által rendezett 1989-es Batman filmben. A jármű belseje egy Jaguar hathengeres, automata sebváltós, üzemanyag-befecskendezéses motorját rejti. A különleges autót Nagy-Britanniában gyártották, mely közel egy évbe telt. 

Batmobil

Azonban nem csak a kinézete extravagáns, de csomó extrát is tartalmaz, például egy beépített, működőképes lángszórót, valamint olyan hidraulikus felfüggesztést, mely húsz centivel meg tudja emelni az egész járgányt. A könnyű üvegszálas szerkezetének köszönhetően kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul százra, de a látási viszonyok nem túl jók benne, belülről olyan, mintha egy harci repülőgépben ülnénk.

Az aukció a brit Surrey megyei Weybridge városában lesz, ahol bárki licitálhat majd a rendhagyó kocsira. Az árverés vezetője,  Edward Bridger-Stille elárulta: Ez a kocsi minden Batman-rajongó álma. Bárhová megy, megállítja a forgalmat maga körül, az emberek mást se akarnak, csak lefotózni magukat vele"

Ha valakinek van rá pénze és meg szeretné kaparintani ezt a kincset, annak érdemes elutaznia Angliába 2013. november 30-án, ugyanis akkor lehet majd rá licitálni.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon