asdf

Box Office: Hercules nem bírt el Lucy-val

A hétvége kérdése az volt, hogy a mozikba kerülő két felkapott film közül melyik abszolválja sikeresen a „rangadót”. Ezúttal Luc Besson által tréningezett Scarlett Johansson jött ki győztesen, aki alaposan elpáholta Zeusz fiát.

Lucy alaposan felpörgette a nézőket!

A hétvége „rangadóját” a görög mitológiai hős, Herkules és az emberi korlátokon túl pörgetett Scarlett Johansson között rendezték meg. Utóbbi egy nagyon lendületes ütéssel padlóra küldte Zeusz fiát. A 40 milliós költségvetésből forgatott film az első hétvégéjén 43 millió dolláros startolt könyvelhetett el, amivel nem csak a bevételi lista élére állt, hanem azonnal be is hozta a készítési költségeit. Innentől kezdve minden egyes eladott jegy - ha nem számítjuk bele a film marketingjére költött milliókat - színtiszta profitot jelent a stúdiónak. És még be sem mutatták a világ többi filmszínházában!

Szép ajánlólevél lesz ez Scarlett Johansson-nak, aki ezzel újra bizonyította azt, hogy nem csak töltelék karakterként szerepelhet sikeres filmekben, hanem önállóan is képes elvinni egy-egy alkotást a hátán. Úgy gondolom, hogy ezzel az eredménnyel egy esetleges Fekete Özvegy-önálló filmre is nagyobb esélyek mutatkoznak.

lucy_boxoffice_bevetelilista_elso hetvege_#1

Közepes teljesítmény a Hercules-től

A Palvin Barbarát is a soraiba tudó új Hercules-feldolgozás előzetesen egy könnyed agykikapcsolós blockbuster-nek nézett ki, amiben meg volt a potenciál arra, hogy helyreállítsa Hercules megtépázott renoméját. Szerintünk ezt a feladatott maximálisan teljesítette Dwayne „The Rock” Johnson főszereplésével készült mitológiai kalandfilm, amit kereken 100 millió dollárból hozták tető alá. Az első hétvégéjén 29 millió dollárral tudott nyitni. Benne van még a pakliban, hogy bőven profitot fog termelni Amerikában, de szerintem a nullszaldós eredményre reálisabb esélyek mutatkoznak. Érdekesség, hogy a világ több országában is bemutatásra kerülő film összeredménye szinte pontosan megegyezett – 28 millió dollár –a hazaival.

hercules_boxoffice_bevetelilista_elso hetvege_#2

Caesar még mindig benne van a legjobb háromban!

Caesar ezúttal elveszette a vezető helyét, ám teljesen még nem szorult le a bevételi dobogóról. Sikerült erőteljes harcok árán megszereznie a harmadik helyet a „szerény” 16 millió dolláros hétvégi eredményével. Ezzel együtt elmondató, hogy szépen teljesít a film: odahaza visszahozták a készítési költségeket (170 millió), a nemzetközi eredményeket is figyelembe véve Caesar egy nagyon dús „pénzkoronában” üldögél: a stúdió összesen 354 millió dollárt keresett a majmok forradalmával.

majmokbolygoja_forradalom__boxoffice_bevetelilista_elso hetvege_#3

Michael Bay megint megcsinálja?

A Transformers ugyan már messze van az első három hely valamelyikétől, mégis érdemes megemlíteni a film teljesítményét, ami ismét Michael Bay munkáságának létjogosultságát bizonyítja. A film összbevétele jelenleg 966 millió dollárnál jár. Hiába az egybehangzó negatív kritikai visszhang, - azért mi szerettük a filmet - a Transformers még mindig nagyon messze van a kihalástól. Olyannyira, hogy a stúdiónál kezdhetik aranyba önteni Michael Bay nevét, aki valószínűleg újabb milliárdos filmet „tákolt” össze a Paramount-nak. Természetesen ilyen számok mellett a terveknek megfelelő ütemben készülhet el a folytatás.

transformers_boxoffice_bevetelilista_elso hetvege_1000

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Lucy

2. Hercules

3. A majmok bolygója: Forradalom

4. A megtisztulás éjszakája: Anarchia

5. Repcsik: A mentőalakulat

6. Szexvideó

7. Transformers: A kihalás kora

8. Szerelem a végzetem

9. Tammy

10. Az üldözött

Megosztás facebookon