asdf

Herkules legendája újjászületett és még szórakoztató is!

Ki ne ismerné a legendás Herkules történetét. Zeusz fiáról már nem egy film készült, éppen ezért nagy elvárásoknak volt kitéve a Dwayne Johnson főszereplésével megálmodott új Herkules mozi. Láttunk Ryan Gosling féle ifjú Herkules kalandjait vagy épp a közismert Kevin Sorbo féle sorozatot.

Máris leszögezném, hogy a 2014-es Herkules film kielégít minden igényt, ha egy látványos és szórakoztató moziról beszélünk. A legendás története végett semmi újat nem kapunk, hisz már mindent tudunk, amit tudni kell a villámok istenének fiáról. Vagy mégsem? Zeusz és Alkméné, a tirünszi királyné (aki halandó) közös gyermekeként látta meg a napvilágot a híres Herkules. Ám Héra, Zeusz felesége eme félrelépés következtében véres bosszúra vágyott: célja, hogy megölje Herkulest. Viszont a fiú félig isten, így a gyilkossági kísérletek mind kudarcba fulladnak. Héra nem adja fel, és 12 próba elé állítja Herkulest, amit ha sikeresen végig csinál, akkor talán békén hagyja őt.

herkules00

Természetfeletti lények, démonok, oroszlán, több fejű sárkány, vaddisznó...a mítosz, amit ismerünk. Na, de mi van mögötte? Mit lehet még kihozni ebből a filmből? Még több vért, izmokat, látványt és poénokat! Így van! Dwayne Johnson új filmje nem csak a legendáról szól.

herkules03

A film egyébként egy az egyben hollywoodi sémákat követ: erőszak, véres jelenetek, izmos hősök, szép nők, látványos csatajelenetek. A fő mondanivalója nem a mítosz bizonyítása vagy cáfolása. Sokkal inkább azt próbálja bemutatni, hogy sokszor a körülmények ellenére is hinni kell magunkban, és ott van még a család (még, ha nem is vérszerinti) és az összetartozás fontossága. És ehhez kiváló kis csapatot kapott mag mellé a mi hősünk, Herkules. 

 herkules02herkules01

A csatákat járó brigád: a jövőbe látó Amphiaraus (Ian McShane), aki az istenektől kapott jelekből olvas. Herkules unokaöccse, Iolaus (Reece Ritchie) inkább a legendák mesélésében jeleskedik, mint a kardforgatásban. A csapat egyik különc figurája, Tydeus (Aksel Hennie), akinek állati ösztöneitől talán csak hűsége nagyobb. Autolycus (Rufus Sewell) Herkules egyik legrégebbi barátja, vagy inkább zsoldos társa. Ugyan a késekkel jól bánik, de leginkább akkor, ha ez sok arannyal kompenzálódik. A gyönyőrű és harcias Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal), aki még tán' Legolasnál is jobban bánik az íjakkal, lenyűgöző bátorsággal állja a sarat.

herkules04

A film karaktereiről kevés múltbéli infót tudunk meg, egyszerűek, de szerethetőek. Dwayne Johnson hitelesen hozza a megtört férfit, a félistent, aki jó szívű és megvédi az ártatlanokat. A zsoldosok felnéznek rá, a gyerekek példaképüknek tekintik. A hatalmas félisten tekintélyt parancsoló kisugárzása hatással van mindenkire.

Cotys (John Hurt)Trákia vezére, aki még nagyobb hatalomra vágyik és ehhez az athéni király, Eurystheus (Joseph Fiennes) szövetségére játszik.

A női főszerep vonala igen csekély, így nem is tudnék sokat írni róla. Viszont Palvin Barbi megemlítése kihagyhatatlan. Ugyan csak néhány másodpercet kapott, de valószínűleg (főleg úgy, hogy ez az első szerepe) nem is vágyott többre. A magyar lány messze földön híres, mint modell. Filmes ambícióiról csak pár éve beszél, és a Herkulesben való statiszta szerepe kiváló lesz majd a referenciáiba. Káprázatos Barbi és kész! Jól áll neki a görög!

palvin_herkules

Az új Herkules bitang jó szórakoztatást nyújt, nincs tele tömködve túlzott történelemmel, és még vicces is. Igazi látványos szuperjómozi, brutál jó harci jelenetekkel. Ha figyelmesek vagytok, akkor a stáblistán bizony ott van néhány magyar név is: Palvin Barbi, Palácsik Tímea, Haumann Máté, Trokán Anna, Marozsán Erika, a Magyarország Szépe verseny második udvarhölgye: Van Den Bosch Sydney is, és sokan mások.

HERKULES (16)

Szinkronizált, kalandfilm, 98 perc

A Paramount Pictures és a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures bemutatja

A Flynn Picture Company filmjét

Együttműködésben a Radical Pictures-szel

Brett Ratner filmje

Szereplők:      Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Peter Mullan, John Hurt, Aksel Hennie, Ingrid Berdal, Reece Ritchie, Tobias Santelmann. Rebecca Ferguson, Isaac Andrews

Executive Producerek: Ross Fanger, Jesse Berger, Peter Berg, Sarah Aubrey

Producerek: Beau Flynn, Barry Levine, Brett Ratner

A forgatókönyv Steve Moore azonos című képregényéből készült (kiadja a Radical Comics)

Írta: Ryan J. Condal és Evan Spiliotopoulos

Rendezte: Brett Ratner

Magyarországi bemutató:   2014. július 24.

Megosztás facebookon