asdf

Box Office: Channing Tatum sem legyőzhetetlen

Hiába nyitott remekül Channing Tatum és Jonah Hill újabb ökörködős akció-vígjátéka, úgy tűnik, hogy még ők sem voltak elegek ahhoz, hogy egy hétnél tovább megtartsák a vezetőhelyüket a Box Office-lista élén.

Ezúttal is egy Las Vegas-i buli volt a legnépszerűbb

Szinte a semmiből érkezett a Think Like a Man – itthon a Gondolkozz pasiaggyal címet kapta – folytatása, a Think Like a Man Too, ami rögtön kasszát robbantott. A Másnaposokhoz hasonló témában operáló alkotást összesen 24 millió dolláros költségvetésből hozták tető alá. A film már az első hétvégéje után meg is hálálta a belé fektetett bizalmat: 30 milliós starttal egyből a Box Office lista élére állt.

Úgy tűnik a tengerentúlon továbbra is nagyon népszerűek a féktelen Las Vegas-i éjszakák.

thinklikeamantoo_boxoffice_1

Óriási siker a 22 Jump Street - A túlkoros osztag

Hiába taszítatott le a második hétvégéjén a trónról, a 22 Jump Street továbbra is elsöprő sikernek örvend a nézők köreiben. Az előző hét nézőinek ugyan közel 50%-át elvesztették Jonah Hill-ék, de még így sikerült 29 millió dollárt összeakciózniuk, amellyel már 111 millió dolláros bevételnél tartanak Amerikában. Ez azt jelenti, hogy az 50 millióból forgatott produkció – ha nem számítjuk bele a marketing költségeket –már most visszatermelte a készítési költségek dupláját.

A globális eredményekkel együtt még impozánsabb a mérleg: 149 millió dolláros összbevételnél tart a 21 Jump Street folytatása. Ilyen számok mellett pedig egyre valószínűbbnek tűnik a folytatás.

22jump_street_boxoffice_2

Gyengült, de továbbra is Channing Tatum sarkában repül Fogatlan

Az Így neveld a sárkányodat 2 is mélyrepülésbe kezdett az előző héthez képest. Hablaty a nézői 48%-át elveszítette, így ezúttal csak 25 millió dolláros bevételt tudtak elkönyvelni. Ezzel az eredménnyel szorosan Channing Tatum sarkában loholva a bevételi lista harmadik helyét sikerült megszerezniük. Csak amíg a 22 Jump Street esetében belefér egy nagyobb zuhanás, addig az Így neveled a sárkányodat 2 esetében nem, hiszen a készítési költségei is lényegesen nagyobbak az animációs mese esetében.

A cél továbbra is adott a sárkányok előtt, akiknek a 145 millió dolláros készítési költségeket mindenképpen vissza kellene termelniük Amerikában. Ebből eddig 95 milliót sikerült megvalósítaniuk. Az a véleményem, hogy a legújabb sárkányos kaland vissza fogja hozni a befektetett milliókat, csak sajnos az eredményük korántsem lesz olyan meggyőző, mint az első rész esetében. Akkor Hablaty és barátai csak Amerikában 217 millió dolláros bevételnek örülhettek.

A folytatás eredménye a tengerentúlon sem túl meggyőző: eddig 79 millió áll a film számláján. Minden adatot egybevéve már 171 milliónál járnak Fogatlanék. Ugyan messze van még a vége, de már most látszik, hogy nem fogja megközelíteni az első rész eredményeit, amelyik 500 milliós összbevétellel zárta a mozis karrierjét.

igyneveledasarkanyodat_boxoffice_3

Tom Cruise-nak a 100 milliós vonal is csak álom lehet

Tom Cruise és Emily Blunt csúnyán elvérzett a csatamezőn. Pedig a film minőségét látva bizony derekasan harcoltak a nézők szeretetéért. De jöjjön a rideg valóság: három hét eltelte után a 178 millió dolláros budget-ből forgatott A holnap határa Amerikában csak 74 milliót tudott kínkeservesen összekaparni, így a „szülőföldjén” már most csúfos bukást könyvelhetnek el.

A nemzetközi eredmények valamelyest kozmetikáznak ezen az elkeserítő mérlegen, ugyanis a világ többi részén nagyon kíváncsiak voltak a Tom Cruise sci-fijére. Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy eddig összesen 218 milliót tudtak összeharcolni. A holnap határa összbevétele így már a 300 milliós vonal alját kaparja, ami első hallásra nagyon szépen csenghet, csak hát a stúdió és Tom Cruise sem arról álmodott, hogy az amerikai nézők előtt majd csúfosan le fognak szerepelni. 

aholnaphatara_boxoffice-5

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Think Like a Man Too

2. 22 Jump Street - A túlkoros osztag

3. Így neveld a sárkányodat 2.

4. Jersey Boys

5. Demóna

6. A holnap határa

7. Csillagainkban a hiba

8. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

9. Chef

10. Godzilla

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon