asdf

A 300 folytatása még mindig az élre tör

  • Szerző: P. Kristóf
Egyik múlt heti premiernek sem sikerült megelőznie a 300 - A birodalom hajnalát a hazai mozikasszáknál, így Xerxész már második hete biztosan vezet.

A 300 - A birodalom hajnala egyértelműen az év egyik legjobban várt filmje, amit az is bizonyít, hogy már második hete vezeti a magyar box office listákat és világszerte már a 200 millió dolláros bevételi határt is átlépte. Eddig több, mint százezer magyar volt rá kíváncsi és közel 160 millió forintot termelt itthon. Xerxes jött, látott és győzött.

300

A múlt héten mozikba kerülő Need For Speed így csak a második helyen tudott nyitni, erre ugyanis egyelőre csupán 30 ezer magyar ült be, de nemzetközi viszonylatban már ez a videojáték adaptáció is visszahozta a gyártási költségeit mindössze egy hét alatt. A Mr. Peabody és Sherman kalandjai című legújabb animációs film, mely szintén múlt héten debütált, nálunk csupán a dobogó harmadik helyéig jutott, pedig Amerikában jelenleg ez a listavezető. Míg ott egyből 21 millió dollárt hozott, addig nálunk csupán 22 ezren ültek be rá és egyelőre 32 millió forintnál tart.

Need For Speed

Liam Neesen repülőjárata továbbra is megállíthatatlanul robog előre, a Non-stop című thriller a múlt heti második helyről csak az új bemutatók miatt csúszott vissza a negyedikre, de így is eddig összesen 85 ezer magyart csábított be a mozikba és hazai szinten túl van a száz milliós bevételen. Kevin Costner viszont elég gyengén kezdett, a 3 nap a halálig című legújabb filmje csupán az ötödik helyen nyitott és 16 milliót szedett össze egy hét alatt.

3 nap a halálig

Az Oscar-díjas Mielőtt meghaltam is az új bemutatók áldozatául esett, Matthew McConaughey és Jared Leto AIDS-es drámája a dobogó legalsó fokán indított, majd egy hét múlva visszacsúszott a hatodik helyre. A Lego kaland viszont már február eleje óta tartja magát, több mint egy hónap után is a legjobb 10 között van, bár ez az alkotás is hátrább került, a negyedik helyről a hetedikre. Eddig 128 ezren rakták össze a lego kockákat, ezzel hazai szinten 170 milliót termelve. 

Mielőtt meghaltam

George Clooney és sztárgárdája is vonzza a közönséget, hiszen a Műkincsvadászok A Lego kalanddal egy napon jelent meg és csak egy hellyel van lemaradva és már ez is a 80 millión túl jár. A magyar filmek iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, legutóbb a Coming out tarolt, most pedig a Megdönteni Hajnal Tímeát a favorit, hiszen több, mint 130 millió forintot keresett eddig és ezzel a lista kilencedik helyére került. A legutolsó A mogyoró-meló című 3D-s animációs film, mely már január óta a gyerekek nagy kedvence, ami azt is mutatja, hogy a legkisebbek járnak legtöbbet moziba. Az aranyos mókusokról szóló mese lassan a 150 millió forinthoz közelít.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon