asdf

Megdöntenénk Osvárt Andreát

  • Szerző: Marcika
Megdönteni Hajnal Tímeát...egy régóta dédelgetett álom. A legújabb magyar vígjáték talán újra felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar filmek is tudnak jók lenni, mert ez a film bizony nagyon szórakoztató.

Egy dolgot üzembiztosan bebizonyított a Megdönteni Osvárt Andreát Hajnal Tímeát című film: Lehet nézhető magyar közönségfilmet csinálni Csányi Sándor, Szabó Győző és Fenyő Iván nélkül. Végre nem ugyanazokat az arcokat kellett közel két órán keresztül néznünk, mint az elmúlt 5-8 év szinte összes magyar filmjében. 

Megdönteni Hajnal Tímeát

Osvárt Andrea szinte önmagát alakítja - egészen hitelesen

A történet nagyon egyszerűen indul. A boldog párkapcsolatban élő vőlegény, Horváth Dani (Simon Kornél) élete fenekestül felfordul, amikor a 15. érettségi találkozóján újra találkozik fiatalkori szerelmével, a mára már világhírű modellel, Hajnal Tímeával (Osvárt Andrea), akivel természetesen egy kis alkohol segítségével nagyon közel kerülnek egymáshoz. Erről történetesen egy felvétel is készül. Az alap sztori adott, Danit megzsarolja volt osztálytársa, Bögöcs (Szabó Simon), de nem pénzt kér, sőt, semmilyen értéket, egyszerűen ő is szeretné megdönteni Hajnal Tímeát.

Megdönteni Hajnal Tímeát

Szabó Simon még mindig elképesztő, ebben a filmben is hozza az elvárt szintet

Egyre nagyobb az elvárás a magyar filmekkel kapcsolatban, persze még mindig megvan az a réteg, aki élből elutasítja a hazai alkotásokat, de ez a film is tökéletes példa arra, hogy hazánkban is készülhetnek kifejezetten színvonalas alkotások, még vígjáték kategóriában is. A filmnek kifejezetten könnyed  a humora, nem volt erőltetett, sőt, teljesen őszintén mondhatom, hogy nagyon jól szórakoztam a filmen. Örültem annak is, hogy az alkotók nem finomkodtak sem a szex jeleneteknél, sem a káromkodásoknál, hiszen nagyon álszent lett volna ez a film, ha életidegen, "teringette, ebugatta" szintű káromkodások lettek volna benne.

Megdönteni Hajnal Tímeát

Néhány szó a színészekről. Osvárt Andrea szép, szerethető, néha még szexi is, de - bár ő a címszereplő - közel sem ő viszi a hátán a filmet. Szabó Simont még a Moszkva tér című filmből ismertük meg, de mintha nem is telt volna el több, mint 10 év, a színész még mindig tökéletesen hozza az egyszerű, kissé buta, elmondhatatlanul bunkó karaktert. Ő a film narrátora, ami már a film első két mondatával megadja a felütést. Én legalábbis megnyugodtam, hogy jól fogok szórakozni. Simon Kornél és Lengyel Tamás, a két jó barát kifejezetten kellemes csalódás volt számomra, sőt, azt kell mondanom, hogy régen láttam ilyen természetességgel működő párost. Jordán Adél és Réti Adrienn is jót alakított abban a karakterben, amit megírtak nekik, de egy gesztussal sem többet. Kamarás Ivánnak is jutott egy kisebb szerep a filmben, amelyben pontosan annyira volt visszataszító, mint amennyire a szerep megkívánta tőle, egyszóval ebben az alkotásban még ő is remek lehetett, de talán a filmnek is ez az egyik fő előnye: szerethető karaktereket kapunk, sőt olyanokat, akikkel még azonosulni is lehet.

Megdönteni Hajnal Tímeát

A filmben végre mernek úgy beszélgetni, mintha igazi fiatalok lennének, nem pedig a Barátok Közt "színészei"

Összességében azt gondolom, hogy érdemes ezt a filmet moziban megnézni, legfőképpen barátokkal, de ami a legfontosabb: azzal a céllal, hogy most szórakoztok egy jót. Véleményem szerint a történetnek nincsen mély mondanivalója, sőt azt sem nagyon mondanám, hogy komoly tanulságot lehet levonni, de szórakoztató, üdítő munka, ami kicsit a magyar valóságban játszódik, de szerencsére sokszor egyáltalán nem.  

 

Megdönteni Hajnal Tímeát (16)

színes, magyar romantikus vígjáték, 105 perc, 2014 (16)

rendező: Herczeg Attila
forgatókönyvíró: Csurgó Csaba
zeneszerző: Gulya Róbert
operatőr: Tóth Widamon Máté
producer: Tőzsér Attila, Ferenczi Gábor
vágó: Somogyi Csaba

Szereplő(k):
Osvárt Andrea (Hajnal Tímea)
Simon Kornél (Horváth Dani)
Szabó Simon (Bögöcs)
Jordán Adél (Virág)
Szandtner Anna (Nikki)
Lengyel Tamás (Gábor)
Kamarás Iván (Róbert)
Hirtling István (Réka apja)
Békés Itala (Réka nagymamája)

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon